FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

UPDATE Decizie amânată în privința noului plan de reorganizare depus de Dinamo » Când se poate da decizia

Articol de , - Publicat luni, 15 mai 2023 12:06 / Actualizat marti, 16 mai 2023 10:29

Cel de-al doilea plan de reorganizare modificat propus de Dinamo, aprobat de Adunarea Creditorilor la 7 aprilie 2023, a fost judecat astăzi, de la ora 11:00. Reporterul GSP a asistat la ședință și a oferit toate detaliile.

UPDATE » Decizia amânată pentru 25 mai

Decizia în privința planului de reorganizare a fost amânată pentru data de 25 mai.

UPDATE ORA 12:33 » Decizia în privința planului de reorganizare propus de Dinamo a rămas în pronunțare

Următorul termen pentru continuarea procedurii de insolvență a fost stabilit pentru 18 septembrie 2023, indiferent dacă va fi sau nu aprobat planul de reorganizare modificat.

În cazul constestației lui Radu Bîrlică, creditor salarial, instanța rămâne în pronunțare.

Firma de transport Tarsin a depus cerere de faliment, pentru o datorie de 32.053 lei (6.540 euro)

UPDATE 12:00 » A început judecarea planului de reorganizare propus de Dinamo

A început procesul. La Tribunal sunt prezenți Răzvan Zăvăleanu, Vlad Iacob și Andrei Nicolescu, dar și Claudiu Balog, reprezentatul firmei de insolvență. 

„Ne-am asumat tot ceea ce prevede legea pentru a salva această entitate. Și vă rog să aprobați planul de reorganizare. Vom achita grupa integrați, salariati, bugetari în termen de 30 zile. ANAF și primăriile, "bugetarii", au susținut acest plan”, a spus Balog, care a cerut totodată amendă judiciara pentru reprezentanta lui Fabbrini.

Acționarul lui Dinamo, Andrei Nicolescu: ”Ne-am asumat să îndeplinim propunerile din planul de reorganizare modificat”. 

Cornel Țălnar a depus contestație

Cornel Țălnar a depus o contestație, la fel și Diego Fabbrini. „Sunt motive care nu au legătură cu realitatea. Solicitam respectuos respingerea planului modificat”, a spus avocata fostului mijlocaș al lui Dinamo.

Avocata lui Fabbrini acuză relația dintre Dinamo și APCH: ”E contabilitate dublă, sunt indicii de evaziune fiscală, pe care administratorul judiciar nu le-a introdus în cauză. 

Administratorul judiciar nu poate veni să ceară aprobarea de urgență a planului de reorganizare, sunt cauze ilegale. APCH colecta banii. Fabbrini își lua banii din contracte de sponsorizare sau contracte de la FRF și nu erau banii înregistrați în contabilitatea clubului”.

Firma de pază NEI Divizia de Securitate SRL a depus la Tribunalul București o cerere de deschidere a procedurii de faliment împotriva SC Dinamo 1948 S.A. Avocat NEI: ”Noi, ca și creditor curent, ne-am exprimat prin cererea de faliment”. NEI a fost plătită în parte.

Dusan Uhrin a acceptat amânarea plății până la finalul lunii iunie

Fostul antrenor al lui Dinamo Dusan Uhrin jr., care solicitase falimentul, a depus cerere de amânare, ca 12.000 de euro să se facă eșalonat până la finalul lunii iunie 2023.

Eroul lui Dinamo în victoria cu Oțelul e categoric înainte de derby-ul cu CSA Steaua: „Toată lumea crede că putem promova direct”
DINAMO - CSA STEAUA
Eroul lui Dinamo în victoria cu Oțelul e categoric înainte de derby-ul cu CSA Steaua: „Toată lumea crede că putem promova direct”

Dinamo a făcut cerere la tribunal pentru confirmarea cu celeritate a modificării planului.

Nu se anunță a fi însă o simplă formalitate nici de această dată.

Modificarea planului a fost contestată de Radu Bîrlică și de firma pe care o administrează, RCI Solution SRL. Fost director de marketing la Dinamo a cerut judecătorului sindic anularea procesului verbal al Adunării Creditorilor și a Hotărârii Adunării Creditorilor prin care s-a aprobat modificarea planului de reorganizare inițial.

De asemenea, Diego Fabbrini (32 de ani), fost fotbalist la Dinamo în perioada 2019-2021, a depus și el contestație.

Fabbrini este înscris la masa credală, ca și creditor chirografar, cu 86.535 euro, reprezentând drepturi salariale restante.

Radu Bîrlică, singurul din categoria salariați care nu a aprobat planul, figurează la masa credală cu 68.685 lei (15.000 euro), iar firma lui este înscrisă la chirografari cu suma de 890.857,57 lei (190.000 euro). În total, 12 creditori au votat împotriva noului plan de reorganizare.

Prin modificarea planului, noii acționari vor să șteargă toate datorile chirografarilor, în total 5 milioane de euro.

În aceste condiții, marii perdanți sunt fotbaliștii care au avut contracte de activitate de sportivă și sunt înscriși la masa credală, la "chirografari", cu peste 1,5 milioane de euro.

În expunerea de motive, Radu Bîrlică susține că „este posibil ca votul să fi fost viciat”. Și îl indică pe ofițerul de presă, Ionel Culina, reprezentantul salariaților.

La rândul său, Diego Fabbrini îl acuză pe administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu că „încalcă în mod clar drepturile creditorilor”.

„Administratorul judiciar încearcă, folosindu-se de un formalism juridic și abstract, să obțină un scop ilicit și imoral, acela al eliminării jucătorilor creditori, veritabili titulari de drepturi salariale, de la masa credală a debitoarei”, se arată în contestația lui Fabbrini.

În replică, Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar al SC Dinamo 1948 SA, a precizat: ”Ceea ce facem noi e în temeiul legilor care ne guvernează activitatea, în scopul salvării intereselor creditorilor și salvării unui brand național căruia nu avem pretenția ca un anonim să îi cunoască valoarea istorică și însemnătatea în arealul fotbalului românesc și continental, în ciuda faptului că a îmbrăcat vremelnic și întâmplător tricoul alb-roșu”.

Citește și:

Darius Olaru, contrat imediat din studio de Gică Popescu: „Asta poate să vă spună vouă, care n-ați jucat fotbal”

Gigi Becali, reacție nervoasă după ce a fost reclamat la Comisia de Disciplină: „Mă duci tu pe mine la comisii? Cine ești tu, mă? Nu am jignit-o pe fata aia”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
eddymaster
eddymaster  •  15 Mai 2023, 19:33
Postat de io.s_ge. pe 15 Mai 2023, 17:02

Metre cu 27 de stele, nu se'ntelege ce vrei sa spui. Adica's 19 echipe in liga 2 cu prosti la conducere care nu stiu legile de nu cer depunctarea unui adversar iar mata le stii!? Acu' doar's curios, cu ce vă chinuiau la scoală, că pare'se c'ai cam ocolito? Vă puneau sa'nvatati, mama lor de tortionari!

cum bah sa ceara depunctarea pentru voi alte echipe? esti normal sau te faci? voi nu ati platit absolut nimic si totusi nu se intampla nimic cu voi. ce vrei sa faca spre exemplu buzaul in situatia asta? ce poate sa faca atata timp cat instanta nu declara faliment? dar de ce nu declara instanta faliment? aici este intrebarea.

scorpio2808
scorpio2808  •  15 Mai 2023, 17:39
Postat de brentford pe 15 Mai 2023, 12:23

Nu cred ca Zavaleanu este "lupul cel rau" in aceasta poveste. El mananca o paine prin ingineriile pe care le face,fiind acoperit de lege. Mai degraba as arata cu degetul (mijlociu) pe baietii destepti de la LPF si FRF,care pentru voturi si ciolan nu vor sa modifice niciun articol din dosarul de licentiere si lasa cluburile sa intre in datorii pana in gat,sa plateasca angajatilor firmituri pe sub mana cat sa nu depuna memoriu s.a.m.d. Deci se poate amana plata salariilor pentru 90 de zile,dar daca in ultima zi se plateste leafa pe o luna atunci jucatorul in cauza mai are de asteptat 30 de zile pentru a depune memoriu. Legea ii protejeaza pe smecheri,nu pe angajati.

Adica nu ti se pare ca scoate pe gura ineptia asta, justificand de ce nu-si primeste saracu ala banii. Ca el, adica Zavaleanu nihilistu coate goale, are o misiune nobila de salvare a brandului national si nu se poate impiedica de cretu asta care nu stie si nu intelege semnificatia si istoria clubului. Da ba banii la baieti! Si daca n-aveti, la puscaria datornicilor! Brandul nu moare ca sucomba frizeria lu Negoita, oricum e folosit gratis cu bunavointa lu Badea. Sa traiesti nea Nicule si matale si frantuzoaica!

istet10
istet10  •  15 Mai 2023, 17:25

"în scopul salvării intereselor creditorilor și salvării unui brand național " - Zavaleanu asta este un mincinos si lipsit de bun simt. El salveaza interesele creditorilor prin a nu le mai plati ce le datoreaza. Ce treaba re el cu brandul national? Ca apartine ministerui de interne. Nici nu mai amintesc de Badea.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează