FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC ARGEȘ - DINAMO

Dinamo, poziție oficială după ce FC Argeș a amenințat-o cu Liga 2 » Cum demontează „câinii” acuzațiile

FC Argeș a lansat un scenariu incredibil înaintea returului barajului de promovare/menținere în Superliga, contra lui Dinamo: a cerut oficial retragerea licenței de Liga 1 a „câinilor”
FC Argeș a lansat un scenariu incredibil înaintea returului barajului de promovare/menținere în Superliga, contra lui Dinamo: a cerut oficial retragerea licenței de Liga 1 a „câinilor”

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2023 18:40 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 18:48

FC Argeș a lansat un scenariu incredibil înaintea manșei secunde a barajului de promovare/menținere în Superliga: a cerut oficial retragerea licenței de Liga 1 a lui Dinamo. „Câinii” demontează acuzațiile piteștenilor și îi liniștesc pe fani: „Totul se joacă pe teren”.

  • FC Argeș - Dinamo (manșa secundă a barajului) are loc pe 3 iunie, sâmbătă, de la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 1.
  • În tur, Dinamo s-a impus cu 6-1 pe Arena Națională.
Conducerea lui Dinamo reacționează dur după „bomba” detonată de FC Argeș: „Să își asume cineva consecințele, pentru că vor exista”
FC ARGEȘ - DINAMO
Conducerea lui Dinamo reacționează dur după „bomba” detonată de FC Argeș: „Să își asume cineva consecințele, pentru că vor exista”

Dinamo, reacție oficială: „Termenul de contestație pentru acordarea licenței cluburilor a fost depășit”

Prin intermediul administratorului special Vlad Iacob, Dinamo a publicat un comunicat pe Facebook intitulat „Totul se joacă pe teren!”.

„Câinii” susțin că licența lor pentru Liga 1 nu mai poate fi contestată, întrucât termenul pentru astfel de cereri a expirat, și că există un plan de reorganizare deja aprobat de instanță.

În primul rând, termenul de contestație pentru acordarea licenței cluburilor a fost depășit, încă din data de 31 mai. Orice contestație ulterioară este considerată tardivă

În al doilea rând, clubul Dinamo 1948 S.A. a obținut licența pentru Liga I prin prisma existenței unui plan de reorganizare deja aprobat de către instanța competentă, în conformitate cu care societatea funcționează astăzi. Demersurile actuale făcute de către club și administratorul judiciar sunt în vederea modificării planului în vigoare. 

Totodată, cu privire la pretinsele creanțe menționate de către FC Argeș, acestea au fost evaluate atât de către instituția competentă de acordare a licențelor, anume Federația Română de Fotbal, cât și de un auditor independent, extern, contractat de către aceasta. 

Concluzia la care au ajuns ambele părți este că Dinamo 1948 S.A. îndeplinește integral cerințele de licențiere pentru Liga I, sezonul competițional 2023-2024”, informează Dinamo.

„Dinamo a îndeplinit cerințele regulamentare de participare în Liga 1”

Apoi, Dinamo îi bate obrazul Argeșului și îi asigură pe suporteri că promovarea în Superliga depinde doar de rezultatul final al barajului:

„Considerăm că acest demers este totalmente nefondat. De asemenea, acesta a fost efectuat tardiv de către FC Argeș în cunoștință de cauză - acest club deținând o licență de Liga I și cunoscând foarte bine termenul pentru contestații. 

Considerăm că acest gest nu face cinste unui club cu o asemenea tradiție! 

Clubul Dinamo 1948 S.A. a îndeplinit cerințele regulamentare de participare în Liga I, începând cu sezonul următor, iar singurul pas rămas va avea loc pe terenul de fotbal, în partida disputată mâine, la Mioveni. 

Așteptăm cât mai mulți dinamoviști alături de noi și suntem convinși că jucătorii și Ovidiu Burcă își vor face din nou datoria în teren, acolo unde trebuie decis totul! Fie ca cel mai bun să învingă și avem convingerea că la finalul partidei ne vom bucura, împreună”.

FC Argeș cere retragerea licenței de Liga 1 acordată lui Dinamo și câștigarea barajului la „masa verde”

Piteștenii solicită retragerea licenței de Liga 1 primită de clubul din „Ștefan cel Mare” și câștigarea barajului împotriva „câinilor roșii” la „masa verde”, ceea ce ar însemna că „vulturii violeți” ar urma să rămână în Superliga și în sezonul următor.

Într-o adresă trimisă în cursul zilei de astăzi Federației Române de Fotbal, oficialii clubului FC Argeș au cerut retragerea licenței de primă ligă acordată lui Dinamo și au invocat faptul că, pentru ca un club să primească licența de Liga 1, trebuie să demonstreze că nu mai are datorii restante după data de 31 martie.

Toate detaliile - AICI.

VIDEO. Avancronica partidei FC Argeș - Dinamo:

Mai multe articole de actualitate:

Ofertă tare pentru Daniel Paraschiv » Toate detaliile transferului internaționalului de la Hermannstadt Sibiu
HERMANNSTADT
Ofertă tare pentru Daniel Paraschiv » Toate detaliile transferului internaționalului de la Hermannstadt Sibiu
Măsuri drastice luate de FC Argeș, înainte de returul cu Dinamo
FC ARGEȘ
Măsuri drastice luate de FC Argeș, înainte de returul cu Dinamo

Playtech: ȘOC! 'E PROASTĂ sau MALEFICĂ' Simona Halep, distrusă chiar ACUM


Comentarii (29)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  03 Iunie 2023, 23:00
Postat de corectorul pe 03 Iunie 2023, 22:52

Scurt la minte, scurt in cuvinte! E un citat al unui mare ganditor, care ti se potriveste manunchi.

Amice, ești...de doua ori ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

corectorul
corectorul  •  03 Iunie 2023, 22:52
Postat de lefter_popescu pe 03 Iunie 2023, 18:39

Amice, ești...*** !

Scurt la minte, scurt in cuvinte! E un citat al unui mare ganditor, care ti se potriveste manunchi.

mafa
mafa  •  03 Iunie 2023, 20:41
Postat de corectorul pe 03 Iunie 2023, 00:35

Amice, daca ai avea o minima cultura juridica, ai cunoaste ca prescriptia este o institutie juridica invocata din oficiu si verificata cu intaietate de catre orice organism cu atributii jurisdictionale anterior analizei/judecatii fondului oricarui caz. Si asta intrucat un caz poate fi cercetat pe fond numai daca cel care reclama a introdus reclamatia in termenul legal. Prin urmare, intr o democratie veritabila, bazata pe statul de drept (respectarea normelor legale), nu poate fi culpabilizat cel care invoca nerespectarea normelor legale care reglementeaza prescriptia (in speta, prescrierea dreptului lui FC Arges de a contesta licentierea lui Dinamo).

Asta cu amicitia miroase urât...intr-o democratie veritabila prescriptia faptelor nici nu ar trebui sa existe !!...dar cum fiecare functie, in stat, are putere, interpreteaza aceasta lege cum vrea pentru ca e legal...ma intreb de ce omul de rand nu beneficiaza de prescriptia de a plati o amenda, o factura de curent sau o datorie banala fata de stat !!!...ei au puterea, ei decid....chiar daca decizie e proasta.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează