FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Noi șicane în calea demolării stadionului Dinamo: „Facem apel”

Foto: Stadion Dinamo
Foto: Stadion Dinamo

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2023 17:26 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 18:33

Dinamo merge ceas în play-off, este coadă de oameni de afaceri care susțin că așteaptă demararea construcției noului stadion în Ștefan cel Mare pentru a se alătura investitorilor de la club.

Așa cum a precizat ministrul Lucian Bode la finalul lunii martie, abia din toamnă sunt așteptate buldozerele să intre pe arhaica arenă din centrul Capitalei, dar, în continuare, sunt probleme legate de stadion.

Sepsi OSK - Rapid 2-0 » Giuleștenii au „deraiat” la Sf. Gheorghe: 5 meciuri fără victorie!
SEPSI - RAPID 2-0
Sepsi OSK - Rapid 2-0 » Giuleștenii au „deraiat” la Sf. Gheorghe: 5 meciuri fără victorie!

Două relicve rămase la stadionul Dinamo: „Avem confirmarea”

Pagina de Facebook "Noul stadion Dinamo" - care a informat în ultima perioadă vizavi de demersurile legate de viitoarea arenă - a scris despre noile divergențe care pun piedici în calea visului suflării dinamoviste. Și-l acuză frontal pe Nicolae Badea!

„În urma unor informații și detalii primite de la Phoenix Omega IPURL, administrator judiciar al debitorului ACS FC Dinamo București (mai cunoscută sub numele de "Dinamo Badea"), avem confirmarea că începând cu data 28 septembrie 2022, AFC Dinamo a primit din partea CS Dinamo notificări pentru achitarea datoriilor restante provenite din perioada 2018-2019. 

De pe vremea când AFC Dinamo își avea încă sediul la tribuna oficială din Calea Floreasca și beneficia abuziv de folosința terenurilor din Ștefan cel Mare, până când AFC Dinamo a fost evacuată silit de către MAI. Și s-a solicitat oficial de CS Dinamo către AFC Dinamo și desființarea construcțiilor și preluarea tuturor bunurilor aflate pe terenurile din administrarea CS Dinamo", este menționat în articolul de pe pagina "Noul stadion Dinamo".

Construcțiile în cauză sunt două: "scheletul" rămas de la ceea ce a fost intitulat "Casa Dinamovistului", clădirea dinspre șoseaua Ștefan cel Mare, care se voia o construcție ridicată de firma lui Vasile Turcu și ar fi trebuit să fie cantonamentul echipei de fotbal, plus "containerele" de la tribuna oficială, plus alte bunuri (stație de amplificare, turnicheți etc).

Solicitare publică în privința stadionului Dinamo

AFC Dinamo este acuzată fățiș că, în ciuda intervențiilor MAI și CS Dinamo, clubul lui Badea ar refuza să elibereze zona, invocând tot felul de pretexte.

„Fie probleme medicale ale administratorului Sever Rocsin, care îl împiedică să-și desfășoare activitatea, fie lipsa de intenție în rezolvarea amiabilă imediată a acestei probleme", au mai acuzat semnatarii articolului online. Chestionați pe seama subiectului, reprezentanții AFC Dinamo au transmis că nu se opun construcției noii arene.

„În numele tuturor suporterilor dinamoviști facem un apel la responsabilitatea și decența reprezentanților AFC Dinamo, acum în al doisprezecelea ceas, când un nou stadion Dinamo este iminent a fi aprobat de CNI și Guvern, astfel încât să fie rezolvată de urgență și să nu fie escaladată litigios această situație și să nu se întârzie nici măcar cu o zi proiectul major ce va demara în aceasta toamnă, prin demolarea vechii arene și a tuturor construcțiilor, pentru începerea lucrărilor la noua arenă.

Iar dacă pentru acest lucru sunt necesare hotărâri ale creditorilor AFC Dinamo, solicităm administratorului judiciar Phoenix Omega să fie inițiate imediat demersurile de convocare, vot și obținere a semnăturilor, mai ales că 95% din masa credală aparține ANAF și DITL, instituții publice care nu au de ce să se opună unor hotărâri de Guvern emise de statul român", au conchis reprezentanții paginii de Facebook.

Lucian Bode: „Lucescu mi-a spus: «Aștept stadionul ca să mă întorc la Dinamo»”

Ministrul de Interne a declarat că Il Luce va reveni în Ștefan cel Mare atunci când va fi gata noua arenă.

Mircea Lucescu mi-a spus: «Aștept stadionul ca să mă întorc la Dinamo». Eu cred că a vorbit foarte serios
Lucian Bode, ministru de Interne

Pașii imediați pentru proiectul viitorului stadion, au fost evidențiați de ministrul Lucian Bode, într-o intervenție la Pro TV:

  • "S-a realizat o licitație pentru a contracta o firmă care să realizeze studiu de fezabilitate. S-a finalizat procesul de selecție, s-a semnat contractul și în aprilie, mai exact peste o lună, compania de proiect are obligația să predea studiul de fezabilitate"
  • "Odată cu finalizarea acestui demers, urmează hotărârea de guvern de trecere din domeniul public al statului în domeniul privat al statului. Sunt proceduri care pot fi derulate în câteva săptămâni"
  • "După ce avem aceste două hotărâri de guvern obligatorii pentru a putea merge mai departe, practic, Clubul Sportiv Dinamo va scoate la licitație demolarea stadionului. Noi avem bugetat această cheltuială pentru anul 2023"
  • "Estimăm ca în luna septembrie a acestui an să înceapă activitatea efectivă de demolare. În paralel, Compania Națională de Investiții va demara procedurile pentru licitarea proiectării și execuției"
  • "Dacă nu ne blocăm în alte proceduri de contestație până la sfârșitul anului, putem avea contractul de execuție, proiectare și execuție semnat"
  • "Avem termen de execuție 2 ani de zile. Ne dorim să avem o arenă multifuncțională, cu 25.000 de locuri, nu destinată doar fotbalului. Vor fi peste 1.200 de locuri de parcare, vom avea și hotel, un heliport care va deservi Spitalul Floreasca"

Citește și alte știri:

Vestea momentului la Dinamo: „Există aprobare pentru bani! Din ce cunosc, asta se va întâmpla”

Faza din CFR Cluj - FCSB care l-a enervat pe Gigi Becali: „Asta îmi dă de gândit”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
creeperno807
creeperno807  •  11 Aprilie 2023, 22:42

Foarte bine! Mentineti articolul pe prima pagina pana da socoteala ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

concret
concret  •  11 Aprilie 2023, 11:36
Postat de paolo15 pe 11 Aprilie 2023, 06:07

Bai, David Marinescu! Chiar e coada de oameni de afaceri care abia așteaptă sa dea bani pentru mimamo? Te juri, în Săptămână Mare?

Prostule, *** stana!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  11 Aprilie 2023, 08:15
Postat de 81mada pe 10 Aprilie 2023, 22:39

Se va demola cand se va stii cine face blocuri in locul stadionului… acolo nu o sa mai fie stadion niciodata, interesele sunt prea mari!

NICIODATA nu or sa se faca blocuri acolo. Abia ce s-a construit bazinul olimpic DINAMO. Deci....nu poate sa dispara 1/3 din baza. Simplu ca buna ziua.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează