FOTBAL  »  LIGA 2  »  DEZAFILIEREA UNIVERSITĂȚII CRAIOVA

Documentul depus de FRF în procesul privind dezafilierea Craiovei: "E dovada clară că Mititelu a acţionat în deplină cunoştinţă de cauză"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 aprilie 2017 13:46

Adrian Mititelu se luptă cu FRF și LPF după ce Universitatea Craiova a fost dezafiliată, iar astăzi are loc un nou termen la Curtea de Apel. Vezi detalii.

Se pare că înainte ca Universitatea să fie exclusă, Mititelu știa că riscă excluderea și dezafilierea de la FRF, potrivit unui document depus de FRF în procesul cu Mititelu, potrivit Fanatik.

Pe 1 iulie 2011, înainte de excluderea Universității Craiova, Mititelu a transmis o adresă către Curtea de Apel Bucureşti în dosarul în care patronul Craiovei solicita anularea deciziei de 7 milioane de euro dată de Comisia de Recurs a FRF în procesul cu Victor Piţurcă.

Acesta solicita o preschimbare a termenului de judecată, motivându-şi urgenţa prin faptul că riscă excluderea în baza statutului FRF, dacă nu pune în aplicare decizia de aproape 7 milioane euro în cazul Piţurcă.

"E dovada clară că Mititelu ştia ce riscă dacă nu respectă statutul FRF și că a acţionat în deplină cunoştinţă de cauză", a spus un oficial FRF pentru sursa citată.

 15312643785795
Foto: captură din documentul FRF

"Noi am făcut acea cerere pentru că aveam se apropia startul campionatului. Dacă începeam sezonul cu datoriile acelea, nu ne programau două meciuri consecutive şi eram excluşi" Adrian Mititelu la Curtea de Apel

ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. 

Conform sentinței care nu e executorie, Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. 

În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universității, pe data de 20 iulie 2011:

1. Mircea Sandu - președinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir - primvicepreședinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga - vicepreședinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)
5. Cornel Şfaiţer - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Ștefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)
10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram - președinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
fcu1948
fcu1948  •  06 Aprilie 2017, 09:37
Postat de eugen76_pan pe 05 Aprilie 2017, 19:28

pretene asa e;nimeni nu e mai presus de lege!dar acolo scrie clar ca individul gropar STIA FOARTE BINE ce face :)))))))adica a provocat stand la cotitura.e gata procesul asta!ascultati la mine ce va spun..pa si la gara!

Prostovane, chiar daca prietenul tau Mititelu a provocat dezafilierea asa cum aberezi tu, decizia este ilegala si abuziva pt ca frf nu a spus in mod clar in ce anume a constat incalcarea grava a regulamentului si nici nu i-a dat sansa clubului sa se apere. Nu poti condamna pe cineva fara sa ii spui ce anume a facut si fara sa-l lasi sa invoce aparari in favoarea sa. Deci inculpatii sandu si dragomir sunt PA cum spui tu.

fcu1948
fcu1948  •  06 Aprilie 2017, 09:31
Postat de Marton Iakab pe 05 Aprilie 2017, 18:04

Cind te afiliezi la frf semnezi ca respecti regulamentele si statutul frf ,care e aprobat de instanta.

Nici un regulament nu poate interzice accesul liber la justitie, acesta este ocrotit si garantat de Constitutia Romaniei. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcu1948
fcu1948  •  06 Aprilie 2017, 09:26
Postat de eugen76_pan pe 05 Aprilie 2017, 19:33

si va mai repet odata;NICI UNDE IN LUMEA ASTA nu se dau despagubiri dupa clauza de reziliere dintre patron-angajat :)) pai acolo poti pune si un miliard pe o gloaba..nici Ronaldo nu are atat de mult :)))))))))))) daca ajica castiga procesul in cel mai bun caz nu are cum sa ia mai mult de 1,2 milioane de euro..tinad cont ca majoritatea jucatorilor la ora aia erau neplatiti cu lunile si toti isi depusera memorii la LPF sa devina liberi

Bai prostovane, tocmai ca se acorda sumele trecute in clauza de reziliere. Universitatea Craiova a fost dezafiliata pentru ca ar fi contestat in instantele civile decizia comisiei frf in baza careia clubul a fost obligat sa-i achite lui piturca suma de 5 milioane euro reprezentant clauza de reziliere a contractului si 1,8 milioane euro reprezentand prima de instalare.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează