FOTBAL  »  LIGA 2  »  UNIREA DEJ - DINAMO

EXCLUSIV I-a pus gând rău lui Dinamo: „Sperăm să o batem din nou”

Railean nu este mirat de parcursul echipei: „Le-am zis tuturor de la începutul toamnei că vom fi în Top 6”. FOTO: Eduard Apostol
Railean nu este mirat de parcursul echipei: „Le-am zis tuturor de la începutul toamnei că vom fi în Top 6”. FOTO: Eduard Apostol

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2023 14:14 / Actualizat miercuri, 29 martie 2023 14:18

Unirea Dej este decisă să impresioneze din nou contra lui Dinamo. Portarul Dorian Railean (29 de ani), care apără și buturile naționalei Moldovei, a anunțat planurile surprizei diviziei secunde.

  • Unirea Dej - Dinamo se joacă duminică, 2 aprilie, de la ora 16:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport 1. 

Miza jocului de duminică este cel puțin locul de baraj, iar cine învinge are prim-planul și mai poate spera să continue lupta pentru cele două locuri ce duc direct în Liga 1.

Cornel Dinu, furibund după România - Belarus: „E de neacceptat așa ceva!” + îl acuză pe Edi Iordănescu că joacă teatru și atacă un lider al naționalei: „Un eșec de jucător”
ROMÂNIA - BELARUS 2-1
Cornel Dinu, furibund după România - Belarus: „E de neacceptat așa ceva!” + îl acuză pe Edi Iordănescu că joacă teatru și atacă un lider al naționalei: „Un eșec de jucător”

Dorian Railean: „Ne motivează faptul că apărem la TV, ne vede toată România”

La 29 de ani, Dorian Railean este veteranul Unirii. Portarul titular al ardelenilor, integralist în meciurile reprezentativei Moldovei cu Feroe (1-1) și cu Cehia (0-0), vrea să facă o partidă mare și duminică. 

„Obiectivul conducerii a fost menținerea în liga secundă, dar fiecare a vrut să fim cât mai sus. Nu ar fi miracol să promovăm, poți spune că ar fi o minune doar când stai acasă și nu faci nimic. Acum, se văd roadele muncii noastre și ale staff-ului. Ne-am atins visul, play-off, acum vrem să forțăm mai mult. 

Ne motivează faptul că apărem la TV, că ne urmărește România. Ne motivează și că vorbim toți românește. Eu sunt singurul străin, dar cu pașaport românesc. Cea mai ușoară cale de a ajunge la Liga 1 este să promovezi cu propria echipă”, a declarat goalkeeper-ul pentru Gazetă.

I-a pus gând rău lui Dinamo: „Sperăm să o batem din nou”
Dorian Railean. Foto: Imago Images

Dorian Railean i-a pus gând rău lui Dinamo: „Sperăm să-i batem din nou”

Railean a avertizat în privința adversarului de duminică: „Dinamo nu a traversat cea mai bună perioadă în primele etape, apoi și-a revenit impresionant. Nu prea cred că va mai pierde puncte, are trupă bună. Sperăm să-i batem din nou, ca astă vară, dar partida va fi mult mai dificilă. Totuși, jucăm acasă, e un meci pe care vor fi toți ochii, vrem victoria”.

Sunt de doi ani la Dej, aici jucăm fără presiune, poate de aceea am ajuns până la acest nivel. Pe noi ne avantajează faptul că oricine poate bate pe oricine în acest sezon de liga a doua. 

- Dorian Railean, portar Unirea Dej

Unirea Dej, sărbătoare după prima victorie cu Dinamo

La finalul lunii august, la Clinceni, Unirea Dej a învins Dinamo, scor 3-2, după un meci intens. Ardelenii au marcat, dinamoviștii au egalat de două ori, dar tot clujenii au dat lovitura finală în minutul 77. De bucurie și pentru a se lăuda pe plan local, primarul urbei, Costan Morar, a făcut o adevărată sărbătoare populară la revenirea echipei la Dej. 

Muzică, formații de artiști, artificii, a fost o adevărată petrecere în orășelul de 31.000 de locuitori. Și în weekend se anunță o nouă sărbătoare la Dej, dacă Unirea va răpune Dinamo în fața propriilor susținători.

Cred că ar fi timpul ca și orașele mici să fie reprezentate în Liga 1. Poate cândva o să avem și noi stadion nou, modern și cu gazon bun, iar oamenii nu vor mai merge la CFR și la U Cluj. 

- Dorian Railean, portar Unirea Dej

Oțelul, bonus de 400.000 de euro

Consiliul Local Galați vrea să acorde o finanțare de 400.000 de euro clubului pentru a continua lupta pentru revenirea în Liga 1. Bonusul este util pentru a acoperi restanțele financiare existente și ceea ce va urma. Primăria va acorda finanțarea prin proiectul „Superfotbal pentru Galaţi”. Și Dorinel Munteanu, antrenorul alături de care Oțelul a devenit campioană în 2011, a fost prezent în sala de Consiliu Local în momentul votului. 

„Sportul este în continuare un admirabil ambasador al orașului nostru, iar numele Galațiului, datorită eforturilor susținute din acest domeniu, răzbate cu mândrie atât în competițiile naționale, cât și internaționale”, a anunțat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

VIDEO. Dragoș Militaru vrea libertate totală: „Nu aș putea lucra cu un patron care se bagă peste mine”

Citește și:

Gigi Becali anunță că azi pune noul antrenor la FCSB

Scandal la naționala Italiei! Mancini riscă să fie demis, după ce și-a pus în cap tot vestiarul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează