FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

„E Dinamo mai aproape acum de salvare sau de faliment?” » Dorin Șerdean a intrat în direct, după ce tocmai a vândut clubul: „Adevărul va ieși la iveală, vine momentul zero!”

Dorin Șerdean / Sursă foto: Facebook
Dorin Șerdean / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat sambata, 25 februarie 2023 10:19 / Actualizat sambata, 25 februarie 2023 11:46

Dorin Șerdean, omul care a cedat vineri, oficial, pachetul majoritar de acțiuni al lui Dinamo, pentru 500.000 de euro, a oferit detalii în această dimineață despre tranzacția cu firma Red&White 2022

Afaceristul din Alba Iulia, care purta de mult timp un război rece cu oamenii din proiectul DDB, a explicat de ce a ales să cedeze pachetul majoritar de acțiuni, făcând apoi câteva previziuni despre viitorul echipei. Misterios, Șerdean a spus că „adevărul va ieși în curând la iveală, când se va vedea dacă actualele datorii sunt reale sau nu”.

Dorin Șerdean, despre vânzarea pachetului de acțiuni: „Devenise o povară pentru mine”

E corect, devenise o povară pachetul majoritar pentru mine. Nu e ușor să ai un club precum Dinamo, e un club care implică multe responsabilități, e un brand. Toate aceste lucruri aduc o povară. 

Față de precedenta ofertă, forma finală a acestei oferte e puțin diferită. Mă refer la componentele de ordin juridic. Se vorbea de o condiție, aceea de a trece planul de reorganizare. Să nu uităm că Dinamo nu are acum un nou plan de organizare, ci doar unul vechi. 

Erau niște necunoscute în propunerile de oferte, dar bine că am căzut de acord și am stabilit toate condițiile. Sunt lucruri care necesită timp, atenție. Nu vreau să comentez toate aspectele acestea (n.r. - cele financiare). Nu vreau să discut nimic despre acest aspect”, a spus Șerdean. Apoi a continuat, într-o notă mult mai directă. 

Dorin Șerdean: „Adevărul va ieși la iveală!”

„Dacă m-aș fi lăsat doborât de toate lucrurile spuse de așa-zișii dinamoviști care își urmăresc doar propriul interes, nu m-aș mai fi implicat să recuperez pachetul majoritar de acțiuni și să caut pe cineva care să ajute Dinamo. 

Dar sunt cu adevărat dinamovist și am luptat pentru a scoate adevărul la iveală. O să vedeți că adevărul va ieși la suprafață în viitor. Nimeni nu știe câte datorii sunt, câte sunt, cum sunt. Eu stau bine cu matematica, cum s-a putut ajunge la datorii de 10 milioane de euro într-un an? Să vedem cum s-au făcut datoriile, cine le-a făcut. 

Orice investitor serios va face o analiză clară, o diagnoză, o evidență clară, iar de acolo va pleca în ceea ce și-au propus. Iar acești oameni și-au propus lucruri deosebite. Sper să fie un viitor frumos pentru Dinamo. 

Va veni și momentul zero, se va vedea atunci cum stă stituația. Eu nu am putut, nu am fost lăsat să văd acel moment zero. Dacă aș fi în situația lor, aș vedea exact dacă acele datorii sunt reale, ce se ascunde după fiecare datorie, după fiecare contract în parte. Apoi, trebuie să realizeze un nou plan de organizare, din care clubul să iasă mai performant, mai eficient în toate domeniile, la emisiunea „Digi Sport Matinal”.

Întrebat de moderatorul Viorel Grigoroiu la finalul intervenției dacă Dinamo e mai aproape de salvare sau de faliment, Șerdean a declarat: „Asta ține de detalii. Ele fac diferența. Eu cred că noii acționari au capacitatea necesară să salveze Dinamo”

Ion Crăciunescu: „Sunt multe semne de întrebare”

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu, cel care acceptase să fie un sfătuitor al „câinilor” în momentul în care clubul intrase pe mâinile lui Pablo Cortacero, își păstrează însă reticența după tranzacția anunțată vineri:

„Sunt tare curios. Eu am înțeles că grupul a dat 500.000 de euro ca să cumpere acțiunile. Au dat 500.000, bine. Dar sunt ei siguri că această sumă e tot ce trebuie să achite ei la Dinamo? Toată lumea vorbește că acolo sunt datorii mari. Dinamo a fost un brand mare, să dea Dumnezeu să rămână acești oameni, să dea Dumnezeu să fie potenți. Nu știu, sunt multe semne de întrebare”, a spus Ion Crăciunescu, prezent în studio. 

„Când cineva vine la o echipă, nu verifică ce e în spate? Mie asta-mi ridică multe semne de întrebare”, a mai spus ulterior Crăciunescu, în momentul în care Șerdean intervenise telefonic în emisiune. Cei care au veni

VIDEO Ovidiu Burcă: „Suntem aproape de play-off, din păcate nu stăm doar la mâna noastră”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

E OFICIAL: Dinamo s-a vândut » Surpriză! Noua conducere nu a luat doar acțiunile lui Șerdean + primele reacții

Prima mare problemă de la Dinamo pe care o pot rezolva noii șefi » Au trecut deja 3 luni!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
istet10
istet10  •  25 Februarie 2023, 23:34
Postat de LeoSima pe 25 Februarie 2023, 15:48

Astia isi arunca cartoful fierbinte de la unii la altii, in realitate nu au niciunii bani sa tina dinamo si sa plateasca datoriile.

Ma tem ca esti pe aproape. Este de urmarit ce se intampla pana pe 30 aprilie.

istet10
istet10  •  25 Februarie 2023, 23:33
Postat de creeperno807 pe 25 Februarie 2023, 22:49

O sa dispara datoriile cu bagheta magica

De ce ati asteptat atata? De ce ati intrat in insolventa? De ce ati retrogradat? Ca doar aveati bagheta ?

creeperno807
creeperno807  •  25 Februarie 2023, 22:49

O sa dispara datoriile cu bagheta magica

Vezi toate comentariile (12)
Comentează