FOTBAL  »  LIGA 2  »  CHINDIA

exclusiv // video Cum a fost demis Dragoș Militaru de la Chindia: „Felicitări pentru victorie, trebuie să plecați!” + „Au dat deja afară 4 jucători aduși de mine”

Dragoș Militaru
Dragoș Militaru

Articol de - Publicat luni, 28 august 2023 10:27 / Actualizat luni, 28 august 2023 11:07

Dragoș Militaru a plecat de la Chindia după 3 meciuri - 2 egaluri și o victorie (1-1 cu Steaua, 0-0 cu Slatina și 5-0 cu Blejoi), fiind înlocuit cu Vasile Miriuță. Antrenorul de 33 de ani a dezvăluit cum a fost anunțat că e dat afară, de către președintele Andrei Cordoș, și a comentat declarațiile directorului tehnic Renzo Rossi, care a spus că stilul său dura prea mult să fie implementat și că nici nu accepta sugestii din exterior.

„Nu se poate să nu fie lipsuri. Abia în cantonament am avut 80% din lot, dar tot apăreau jucători și după prima etapă, și după a doua, nici când am plecat nu era lotul completat.

Noi (n.r. staff-ul tehnic și cel administrativ) n-am mai lucrat împreună și e normal să nu fim pe aceeași lungime de undă tot timpul. Eu am spus ascult orice părere, dar nu aș vrea să deranjeze dacă argumentele mele tehnice nu sunt ca ideile lor, nu înseamnă că vreau să fac numai ca mine. Ar trebui să primeze argumentele mele, de-asta am fost adus acolo. Erau întâlniri săptămânale despre echipă. S-a lucrat mult pe partea tehnică și pe cea administrativă, erau foarte multe lucruri de făcut.

Ideile mele probabil nu erau înțelese corect sau s-a înțeles greșit că vreau să fac ca mine.

Lucrurile nu erau puse la punct în cadrul echipei. Erau și foarte multe lucruri bune care se întâmplau, care trebuiau perfecționate. Dar și unele care nu se întâmplau cum îmi doream și eu. Nu aveam cum să le fac pe toate într-o lună cu 22 de jucători noi. De-asta am zis că e nevoie de un anumit timp. Într-o lună de zile nu aveau nicio glumă ntre ei, nu știu dacă ieșiseră de două ori în oraș unii cu alții, pentru că nu am avut timp”, a spus Militaru la GSP Live.

Cum a fost demis Dragoș Militaru de la Chindia: „Felicitări pentru victorie, trebuie să plecați!” + „Au dat deja afară 4 jucători aduși de mine”
Eduard Stăncioiu, Dragoș Militaru și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan

„Au dat deja afară 4 jucători aduși de mine”

Tehnicianul a explicat că a cerut timp pentru a omogeniza echipa, pe care a luat-o de la zero, estimând că în decembrie va fi la un nivel maxim, ceea ce nu le-a convenit conducătorilor Chindiei. 

„S-a înțeles greșit că am cerut timp până în decembrie sau ianuarie, cum a zis Renzo. Eu am fost întrebat când cred că echipa poate să evolueze la potențial maxim și am zis că undeva la 10 etape. Asta nu înseamnă că vom fi praf până atunci. Ci că după 9-10 meciuri împreună, după ce ne stabilizăm lotul, vom vedea cine va confirma și după pauză putem să vedem ce am făcut bine, ce ne lipsește, ăsta era planul din vară.

Am fost dați afară după 7 săptămâni. Andrei Cordoș ne-a spus «Felicitări pentru victorie, trebuie să plecați!». Eram cu toții la masă cu directorul sportiv, team managerul, directorul tehnic, stafful (n.r. după 5-0 cu Blejoi, în Cupă). Ne-au zis că așa e mai bine, pentru că nu se merge în direcția pe care o doresc. Noi am riscat venind, știind problemele de la echipă, dar am încercat o nouă provocare, cu un lot de la zero, și știam că putem reuși, putem avea rezultate foarte bune și putem promova la finalul sezonului.

Câțiva jucători aduși de mine au fost deja dați afară, Dodoi (n.r. a plecat la Alexandria) și știu că mai urmează doi, cărora le-a fost comunicat să-și găsească echipe, plus un fundaș central cu care vorbisem, căruia nu i-a mai fost propus contractul. Deci sunt 4 până la acest moment.

Am fost acolo să fac ce zic alții sau ce știu eu că pot să fac? Ca idee... Noi am discutat tot timpul dar am zis că aș vrea ca decizia finală să fie luată de mine. Să nu fiu... controlat e mult spus, dar să justific mereu de ce am făcut o chestie sau alta. Altfel de ce m-ai mai adus? Să nu fii niciodată de acord cu ce fac eu? Asta nu înseamnă că nu ascult o părere. Una e să ascult și alta e să fac. Aveam un plan în formarea unei echipe, echipa avea un antrenor și trebuie să facă ce spune el. Și cu Renzo [Rossi] am discutat până în ultima zi, și cu Edi [Stăncioiu].

[Despre stilul dinamic de a antrena, pe care Renzo Rossi a spus că jucătorii nu l-au înțeles] Fiecare antrenor are felul lui, aici intervine ce au spus ei, că nu făceam cum văd ei lucrurile. Se contrazic singuri că nu sunt de acord cu ce fac eu. Eu așa lucrez. De ce m-ai mai adus?! La Dej am lucrat la fel. E o modalitate de lucru, un mod modern de a antrena, din ultimii 8-10 ani, și eu ar trebui să nu mai fac asta, nu? Cum a zis Renzo sau cum văd ei lucrurile.

Cum a fost demis Dragoș Militaru de la Chindia: „Felicitări pentru victorie, trebuie să plecați!” + „Au dat deja afară 4 jucători aduși de mine”
Dragoș Militaru la ultimul meci pe banca Chindiei, 5-0 la Blejoi, în Cupă, alături de secundul Moundir Moussaddak

Nimeni din staff nu a fost principal, ca să-și dea cu părerea. Am o licență, o viziune. Un antrenor principal nu-și dă niciodată cu părerea despre stilul altui antrenor.

Am vrut să cred că toate discuțiile sunt constructive. Eu le-am spus tot timpul că dacă sunt de acord cu ei nu înseamnă că nu ascult.

Eu vedeam unele lucruri din punctul de vedere al antrenorului, ei le vedeau ca un observator. Mai era de lucrat în anumite zone și știam că le vom îndrepta, pentru că le vedeam și noi. Dar nu însemna că vom face doar asta.

Când trebuia să selecționăm jucătorii, ne-am mișcat destul de greu, după 20 iunie. Jucătorii mai doriți din Liga 2 erau acontați. Am adus jucători în care eu credeam, cu are clubul a fost de acord, dar nu avuseră așa multe minute în ultima perioadă. Le-am zis că atunci când vor avea minute împreună, echipa va arăta mai bine, când jucătorii vor intra într-un anumit ritm. Echipa e bună spre foarte bună, va fi o evoluție de la etapă la etapă, nu e întâmplător. Nu-mi făceam probleme că nu va crește nivelul echipei”, a mai zis Militaru. 

Renzo Rossi despre Dragoș Militaru: „La 33 de ani trebuie să asculte și pe cineva cu experiență”

Echipa nu se exprima după potențialul care trebuia. Eu am o relație bună cu el, am vorbit des cu el, respect ideile lui, dar a recunoscut și el că nivelul maxim va fi decembrie-ianuarie. Noi am considerat că avem un risc mare de a rata obiectivul. El nu permitea un dialog, nu puteam «intra». Eu nu impun, nu invadez, dar el voia ca jucătorii să fie concentrați numai la el. Dacă dădeam un sfat, considera că mă bag peste el. 

Eu am colaborat cu mulți antrenori, am mai discutat cu jucătorii, dar el nu permitea. Ideile lui au nevoie de timp, iar noi nu aveam. Metodologia lui e bazată pe dinamică. Având echipă cu mulți tineri, cu seniori care nu se cunosc între ei, prin tactica dinamică nu recepționează imediat filosofia ta. Ai nevoie de mai mult timp. Cu tot respectul, el nu asculta. Va fi un antrenor de viitor, dar la 33 de ani trebuie să asculte și pe cineva cu experiență

Renzo Rossi la GSP Live, pe 23 august

VIDEO Emisiunea integrală GSP Live cu Dragoș Militaru, de azi:

Președintele Chindiei s-a enervat la conferință când a fost întrebat de clauza de reziliere plătită din bani publici: „Nu știu dacă sunteți dumneavoastră în măsură să urmăriți suma”
chindia
Președintele Chindiei s-a enervat la conferință când a fost întrebat de clauza de reziliere plătită din bani publici: „Nu știu dacă sunteți dumneavoastră în măsură să urmăriți suma”
Culisele plecării surprinzătoare a lui Dragoș Militaru de la Chindia: „Se bat cap în cap!” + Ce l-a deranjat: „Aberant, cea mai mare prostie, n-am auzit o minciună mai mare!”
chindia
Culisele plecării surprinzătoare a lui Dragoș Militaru de la Chindia: „Se bat cap în cap!” + Ce l-a deranjat: „Aberant, cea mai mare prostie, n-am auzit o minciună mai mare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
paululu
paululu  •  28 August 2023, 21:18

Cred ca Renzo ală inca n-a auzit deNagelsmann...daca spunea ca un antrenor de 33de ani trebuie sa asculte de cineva cu experienta!Putea foarte bine sa-l puna pe chibitul cu experienta antrenor si sa plateasca un Charalambus pentru licenta!:)))

Steli_333
Steli_333  •  28 August 2023, 14:44

Cine mai e și Renzo ăsta ? Un habarnist în a conduce! Aduci antrenorul, jucătorii și după o lună îți dai seama că nu e bun. Că nu a ascultat ordinele tale. Ați adus altă panaramă: Cordoș. Ce a făcut la Cluj?

Don_Carlo
Don_Carlo  •  28 August 2023, 14:23

E dacă l-ați adus pe Miriuță... gata! Nu-mi mai fac griji ptr Chindia. Pierde sigur promovarea. Dar până pierde îl dați afară pe VM după 5 etape

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close