FOTBAL  »  LIGA 2  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Un antrenor îl contrazice pe Mihai Stoica: „Le-am zis jucătorilor că nu îi mai primesc la antrenamente dacă nu își termină liceul”

Dragoș Militaru, antrenorul Unirii Dej
Dragoș Militaru, antrenorul Unirii Dej

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 14:52 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 15:55

Dragoș Militaru (32 de ani), antrenorul Unirii Dej, a spus, în direct la GSP Live, că școala este un factor foarte important în viața oricărui fotbalist. Tânărul tehnician a dezvăluit că nu își mai primește jucătorii la antrenamente dacă nu își termină liceul și nu se înscriu, ulterior, la o facultate.

Dragoș Militaru pune accent pe educația jucătorilor și le impune să meargă la școală. Mihai Stoica (57 de ani), managerul general al celor de la FCSB, nu consideră că școala trebuie să fie o prioritate. Iată ce declara în septembrie 2021

Mi-ar conveni ca jucătorii să fie foarte buni la școală, dar pentru mine prioritatea este fotbalul. Dacă un fotbalist este stresat de școală, nu-l forțezi!
De exemplu, Pantea, jucătorul nostru împrumutat la Hermannstadt (n.r. - revenit între timp la FCSB), nu e bun la școală, dar dacă îl întrebi cine joacă fundaș stânga la Bayern, ce nație e, când a fost născut, știe! Între a studia chimie și a studia Bayern Munchen, prefer să studieze Bayern Munchen.
Vreau ca jucătorul să fie concentrat 100% la fotbal. Școala poate fi un factor perturbator. În schimb, e important ca jucătorii să știe o limbă străină, mă interesează ca jucătorii tineri să învețe engleza, de exemplu.

-spunea Mihai Stoica, anul trecut

VIDEO. Dragoș Militaru îl contrazice pe MM Stoica: „Le-am zis că nu îi mai primesc la antrenamente dacă nu își termnă liceul!”

Dragoș Militaru: „N-aș putea să accept ca un jucător să renunțe la școală”

Dragoș Militaru a declarat la GSP Live: „Problema e și la noi , antrenorii, nu numai la jucători, de aceea fotbaliștii noștri nu reușesc în străinătate. Nu cred că trebuie să vedem problema numai la ei. Noi avem datoria de a îi învăța pe ei, de a încerca să le oferim condiții bune. Noi, antrenorii, dar și cluburile, bineînțeles. 

Edi Iordănescu, despre Fotbalistul Român al Anului în Ancheta GSP: „Stanciu ar crește nivelul CFR-ului”
România - Slovenia
Edi Iordănescu, despre Fotbalistul Român al Anului în Ancheta GSP: „Stanciu ar crește nivelul CFR-ului”

S-a văzut la noi în România că anumite cluburi care asigură anumite condiții și au grijă de jucători pot să producă anumiți jucători până la un anumit nivel pentru ca apoi să meargă afară. Depinde de ei mai departe. 

Problema lor e mediul în care trăiesc, capacitatea lor de a face diferența între ce e bine și ce e rău, pentru că, poate, mulți din ei nici nu sunt sfătuiți bine. Mentalitatea noastră, de a ne pregăti foarte bine, nu o au cu toții. Jucătorii au și alte ocupații. 

Eu nu prea am mai văzut jucători care să se uite la meciuri de fotbal, la 3 sau 4 meciuri pe zi. Mulți din jucătorii tineri mă uimesc, pentru că nu cunosc prea bine jucătorii mari din lume. Sunt unii care au o pasiune pentru fotbal, dar nu îi înțeleg pe cei care vin la fotbal și nu au o pasiune așa mare pentru fotbal. 

Tu, ca jucător, poți îmbunătăți ceva în fiecare zi. Timpul e scurt ca jucător, ai o carieră de câțiva ani, dar ce faci după aceea? Sunt mulți care renunță la școală. N-aș putea să accept ca un jucător să renunțe la școală. 

Eu tot timpul am căutat jucători și băieți deștepți, care merg și la școală. La noi la echipă, mai mult de jumătate din jucători au terminat facultatea. Îi îndrum pe toți cei care sunt acum la liceu să îl termine. Le-am zis că nu îi mai primesc la antrenamente dacă nu își termină liceul și nu se înscriu la facultate, pentru că îmi imaginez și eu munca pe care trebuie să o depun cu un jucător care nu are capacitatea de a înțelege.

Eu trebuie să îi explic de 50 de ori și el tot nu înțelege. Muncești, ai talent, dar dacă nu înțelegi ce vreau eu de la tine și nu ai capacitate de a pune în practică și a face ceva pe teren, degeaba îți expli. Prefer să te elimin și să aduc în locul tău un jucător care nu e la fel de talentat ca tine, dar e mai receptiv, fizic stă foarte bine, tehnica lui e la un nivel rezonabil, dar poate să pună în practică mult mai repede și mai ușor ceea ce îi spun. 

Cred că asta e o problemă destul de mare. Mulți jucători renunță la școală, nu se mai duc. Nu știu să vorbească o limbă străină, nu înțeleg nimic, Se duc afară și nu înțeleg nimic. Și atunci, cum să te adaptezi dacă tu nu pricepi ce ți se spune? Nu o să aibă nimeni răbdare cu tine la infinit. 

Dacă te aduce cineva de afară, te aduce ca să fii mai bun decât jucătorul lor de acolo. Mai bun nu înseamnă numai pe teren, ci din toate punctele de vedere. Așa văd eu lucrurile”, a declarat Dragoș Militaru, la emisiunea moderată de Costin Ștucan. 

Citește și:

Zăvăleanu și PCH, primă victorie în instanță împotriva lui Dorin Șerdean » Tribunalul a respins contestația acționarului majoritar

Oprița face în continuare calcule pentru CSA Steaua: „O postură meritată!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
polistul68
polistul68  •  16 Noiembrie 2022, 21:27

ma bucur ca mai sunt asa oameni in fotbalul romanesc...iar despre parerile ( vis-a-vis de scoala) marelui manager de la echipa cu nume ciudat...nu mai e nimic de spus..oricum, intre cei doi, diferenta enorma de educatie si bun simt...bravo dl antrenor, iar dl presedinte, sper sa simta o usoara jena ( nu putem spera la mai mult) cand citeste acest articol.

miciBIO
miciBIO  •  16 Noiembrie 2022, 18:01

Bravo, băiete!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close