FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SLOVENIA

VIDEO Edi Iordănescu, despre Fotbalistul Român al Anului în Ancheta GSP: „Stanciu ar crește nivelul CFR-ului”

FOTO Eli Driu
FOTO Eli Driu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 12:21 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 14:46

Edi Iordănescu (44 de ani), selecționerul naționalei României, a susținut azi, de la 12:30, conferința de presă premergătoare amicalului cu Slovenia. În fața jurnaliștilor a fost prezent și fundașul central Ionuț Nedelcearu (26).

Amicalele României din noiembrie:

  • România – Slovenia, joi, 17 noiembrie, ora 18:30, Cluj Arena (Cluj-Napoca)
  • Moldova – România, duminică, 20 noiembrie, ora 20:30, Stadion Zimbru (Chișinău)

În primul rând, Edi a vorbit despre problemele de lot ale naționalei, cauzate de accidentări și de refuzul echipelor din străinătate de a lăsa jucătorii la prima reprezentativă. A spus și că a preferat să selecționeze jucători mai tineri în detrimentul altora mai experimentați și a vorbit despre posibilitatea ca Nicolae Stanciu, Fotbalistul Român al Anului 2022 în Ancheta GSP, să ajungă la CFR Cluj.

Echipă de Mondiale! » Gazeta Sporturilor este singura redacție din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar, în afara deținătorului de drepturi TVR
MEDIA
Echipă de Mondiale! » Gazeta Sporturilor este singura redacție din România care trimite 4 jurnaliști la turneul final din Qatar, în afara deținătorului de drepturi TVR

Edi Iordănescu, înainte de România - Slovenia: „Am căutat să impulsionăm ce vine din urmă”

  • „Mulțumesc clujenilor pentru interes și buna primire. Mă bucur să fiu aici. Îmi doresc din tot sufletul să răsplătim acest interes al clujenilor pentru echipa națională cu un joc consistent, bun, și cu un rezultat care să-i facă pe suporteri fericiți. Pentru mine e un moment special, pentru că am trăit momente unice în Cluj, când am fost antrenor la CFR. A fost o perioadă frumoasă, care va rămâne în sufletul meu.
     
  • Am întâmpinat problemele cu cluburile din afară, care nu au lăsat jucătorii la națională. Am avut probleme mai mari ca niciodată și în privința accidentărilor, au fost probleme grave. Suntem alături de băieți.
     
  • Sunt conștient că există riscul să nu-i putem folosi pe toți jucătorii aflați în premieră la națională. Dar ei trebuie să se obișnuiască acum cu mediul nostru, cu exigențele noastre.
     
  • Decât să apelăm la jucători de peste 30 de ani, am căutat să impulsionăm ce vine din urmă. Este important să încercăm să forțăm anumiți jucători tineri. Dacă reușim să descoperim 1-2-3 jucători în această acțiune, va fi fantastic. Dacă 1-2 pot deveni o certitudine pentru campania de calificare, atunci ne-am îndeplinit obiectivul.
     
  • Dacă Stanciu va reveni în Europa, eu voi fi fericit. E mai aproape de noi. I-am făcut această recomandare. Dacă va veni la Cluj, la CFR, va fi și mai aproape de echipa națională. Cu siguranță va crește și nivelul CFR-ului și va impacta și competiția noastră. Este un fotbalist foarte important pentru echipa națională.
     
  • Eu am fost responsabil de selecție și voi fi până la capăt. Dacă nu ne calificăm la Euro, eu voi răspunde cu postul. Mi-aș dori ca părerile din fenomen să fie echilibrate și obiective, mi-aș dori mai mult suport.
     
  • Slovenia are jucători care evoluează în Serie A, în Spania. Pe lângă mentalitate, pe lângă disciplina mea, e foarte important ca băieții noștri să se lupte pentru statutul lor, să-și ridice nivelul la echipele de club și să meargă la un nivel superior. Cred cu tărie că jucătorul român are talent și potențial.
     
  • Voi fi în Qatar special pentru Elveția. Va fi un moment fantastic pentru mine, merg cu gândul să înțeleg cât mai bine Elveția și s-o văd la lucru în cea mai mare provocare a ei din ultima perioadă. Voi vedea 10 meciuri în 5 zile. Va fi o experiență unică să văd cei mai buni jucători ai lumii”

Toți ne dorim să ajungem la turnee finale, pentru asta suntem aici, la națională. Cu siguranță că ne-a lipsit ceva de n-am putut ajunge la Mondial. Acum trebuie să privim spre viitor, să fim mulțumiți că am avut parte de o tragere bună în preliminariile Euro. 

- Ionuț Nedelcearu, stoper Palermo

Nu mai avem timp, nu mai suntem chiar atât de tineri, deci nu mai avem scuze, trebuie să mergem încrezători și să ne batem și cu Elveția. Chiar dacă Elveția e mai bine cotată, forța grupului egalizează nivelul în fotbalul de azi.

- Ionuț Nedelcearu, stoper Palermo

ECHIPA PROBABILĂ A ROMÂNIEI PENTRU AMICALUL CU SLOVENIA: H. Moldovan - Cr. Manea, Ad. Rus, A. Burcă, Opruț - R. Marin, M. Marin, Cicâldău - Cordea, Pușcaș, Drăguș

Mai multe știri despre echipele naționale:

Naționala U21 s-a reunit pentru amicalele cu CSA Steaua și FC Argeș » Emil Săndoi: „Îmi doresc să câștigăm câțiva jucători după această acțiune”
ROMÂNIA U21
Naționala U21 s-a reunit pentru amicalele cu CSA Steaua și FC Argeș » Emil Săndoi: „Îmi doresc să câștigăm câțiva jucători după această acțiune”
FRF TV a dezvăluit cum îi învață Edi Iordănescu pe „tricolori” să acopere spațiile
românia
FRF TV a dezvăluit cum îi învață Edi Iordănescu pe „tricolori” să acopere spațiile

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează