FOTBAL  »  LIGA 2  »  START ÎN LIGA B

Duel în B1, bătaie mare în B2! Azi se reia Liga a 2-a: la fel de săracă, însă cu lupte încinse pentru L1

Rapidiştii se bucură: sunt în cursa pentru a 7-a promovare din istorie
Rapidiştii se bucură: sunt în cursa pentru a 7-a promovare din istorie

Articol de , - Publicat vineri, 26 februarie 2016 00:00

Divizia B a rămas fără două cluburi în iarnă. Ambele din seria Ardealului, unde Bihorul şi Caransebeşul au capitulat, îngropate în datorii şi depunctări.

Însă sunt 7 echipe cu şanse de promovare: Gaz Metan, Baia Mare, Rm. Vâlcea, UTA, Braşovul, Mioveniul şi Chindia!

Dincolo, liderul Călăraşi a rămas fără vedeta Buş şi antrenorul Ganea, iar lupta pentru promovare se dă între Rapid şi FC Clinceni.

Seria B1

RAPID - Şanse de promovare: 50%

Blocați de Moraru
Tomas Josl, Jose Embalo și Ferran Monzo și-au reziliat de comun acord contractele în decembrie, cu singura condiție să le fie plătite salariile restante. Însă n-au văzut vreun ban. DolceSport anunță că cei trei au redevenit jucătorii Rapidului, iar clubul ar trebui să le plătească salariile până la sfârșitul sezonului. Avocații lor au înaintat un memoriu la FIFA.

Echipa-tip: Drăghia - Kusnir, Avrămia, FRAN CRUZ, PUŢANU - Luque, Trandu - Tudoran, R. COSTIN, I. Popa - C. ŢÂRĂ
Antrenor: Dan Alexa (36 ani, confirmat)

FC CLINCENI - Şanse de promovare: 35%

S-au întărit
Formația de lângă Bucureşti a făcut nu mai puţin de 7 achiziții în această iarnă. Majoritatea, foşti jucători de Liga 1, precum Liviu Ganea, Homei, Daniel Lung sau Costin Gheorghe.

Echipa-tip: A. Marinescu - HOMEI, Patriche, A. Niţu, FL. ŞTEFAN - C. GHEORGHE, Olariu, Bruno Martins, Antohi - L. GANEA, Kuku
Antrenor: Laszlo Balint (36 ani, confirmat)

Seria B2

GAZ METAN - Şanse de promovare: 25%

Pe 7, însă primii :D
Deşi au încheiat anul 2015 doar pe locul 7, cei de la Gaz Metan sunt văzuţi drept favoriţi de către ceilalţi participanţi în Seria B2. Mulţi fotbaliști care au evoluat pentru ardeleni în L1 sunt încă în lot.

Echipa-tip: ALBUŢ - R. ZAHARIA, I. RADA II, NEAG, L. CAZAN - Băjenaru, DANCI - A. Muntean, Figliomeni, C. Petre - GAVRA
Antrenor: Leo Grozavu (48 ani, confirmat)

FCM BAIA MARE - Şanse de promovare: 20%

Paradoxul maramureşean
Trupa de la poalele Dealului Florilor s-a reunit ultima din cauza problemelor financiare, însă a făcut transferuri excelente, precum Daminuţă, Codoban, Emil Dică sau Vasilache!

Echipa-tip: Ormenişan - B. Străuţ, DAMINUŢĂ, Fl. Ilie, BUŞU - Ignea, E. DICĂ - VASILACHE, CODOBAN, P. Păcurar - CÂRJAN
Antrenor: Dorin Toma (38 ani, confirmat)

CSM RM. VÂLCEA - Şanse de promovare: 15%

Constanţi şi omogeni
Cu toate că au primit o lovitură grea în această iarnă, după moartea preşedintelui Bogdan Medrea, vâlcenii au urcat pe 1 după cele două retrageri. Nu au probleme financiare şi au un lot omogen.

Echipa-tip: Fildan - Samson, Cucui, I. Stoica, Dumitraşcu - DÂLBEA, ARTEAN - C. Vasile, A. Neagoe, Firţulescu - A. Voinea
Antrenor: Alexandru Pelici (42 ani, confirmat)

Cum se joacă Liga 2:

  • Sezonul regulat ţine până pe 2 aprilie (mai sunt 8 etape), mai retrogradează o singură echipă, locul 13 din B1, cealaltă e retrasa Dorohoi. În cealaltă serie vor fi retrasele FC Bihor şi Caransebeş
  • Din 9 aprilie până pe 4 iunie va avea loc play-off-ul/play-out-ul: promovează locul 1 din play-off, retrogradează locurile 10, 11 şi 12 din play-out
  • Locurile 2 vor juca un baraj pe 8/11 iunie, învingătoarea va evolua pentru promovare împotriva locului 12 din Liga 1 pe 18 iunie
  • Locurile 9 vor juca un baraj pe 8/11 iunie, înfrânta retrogradează

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
merace
merace  •  26 Februarie 2016, 22:14
Postat de George Ion pe 26 Februarie 2016, 13:26

Pe langa faptul ca echipele din playout liga 1 termina campionatul cu 3 saptamani mai tarziu ca cele din playoff , deci 3 sapt de vacanta/pregatire mai putina pentru ele, norocoasa care joaca si barajul termina pe 18 iunie(deci pauza de 3 sapt pentru norocoasa de la ultimul meci din playout) ca apoi castigatoarea barajului sa aiba iar alte 3 sapt(pana pe 11 iulie) cand incepe noul sezon .. BRAAVOOO!!!!!

Sistemul cu playout si playoff nu e gandit sa fie echitabil pentru toti, ci sa fie profitabil pentru interesele echipelor mai grase...

magura
magura  •  26 Februarie 2016, 19:15
Postat de khal_37 pe 26 Februarie 2016, 17:34

Ma Andrei Crăiţoiu, Răzvan Luţaca ...nu aveti o pagina speciala despre echipele din liga a 2-a? De ce ne intoxicati cu stiri pe prima pagina despre unul dintre primele cluburile care se afla in insolventa(2012) si care joaca in liga a 2-a? Vad ca la articolele despre aceasta mizerie de echipa va semnati, in schimb la toate parodiile de articole despre Steaua unde nu stiti numai ataca, dezinforma, denatura si bârfi echipa campioana nu se semneaza nimeni. Vai si amar de fituica voastra.

Mizerie de echipa? Te refereai la fcsb caci de RAPID nu poti spune asemenea vorbe urate. Ca sa ajungeti la nivelul RAPID-ului... mai aveti ani lumina!!!

khal_37
khal_37  •  26 Februarie 2016, 17:34

Ma Andrei Crăiţoiu, Răzvan Luţaca ...nu aveti o pagina speciala despre echipele din liga a 2-a? De ce ne intoxicati cu stiri pe prima pagina despre unul dintre primele cluburile care se afla in insolventa(2012) si care joaca in liga a 2-a? Vad ca la articolele despre aceasta mizerie de echipa va semnati, in schimb la toate parodiile de articole despre Steaua unde nu stiti numai ataca, dezinforma, denatura si bârfi echipa campioana nu se semneaza nimeni. Vai si amar de fituica voastra.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează