FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZIE

Dunărea Călărași a pierdut la „masa verde” meciul cu U Cluj + Cum arată noul clasament

Articol de - Publicat joi, 26 septembrie 2019 14:34

Dunărea Călărași a pierdut la „masa verde” meciul pe care-l câștigase cu Universitatea Cluj în etapa a șaptea din Liga 2, scor 3-2. 

În ședința Comisiei de Disciplină a FRF de miercuri, clubul Dunărea Călărași a fost sancționat cu pierderea la „masa verde” a partidei cu U Cluj. Motivul? L-au folosit pe Robert Florin Boboc (24 de ani), jucător aflat în stare de suspendare. 

Oficialii celor de la Călărași pot cere motivarea deciziei, iar apoi vor avea 48 de ore la dispoziție pentru a face apel.

Dacă decizia se va menține, Dunărea Călărași mai rămâne cu o singură victorie în campionat, 2-0 cu Sportul Snagov, și ar cădea pe locul 16, cu 6 puncte. U Cluj ar acumula 9 puncte și ar urca pe locul 12. 

Călărășenii au emis un comunicat

Dunărea Călărași se apără și spune că jucătorul în cauză nu era în situație de suspendare și susține că FRF n-a înștiințat clubul că fotbalistul ar fi ajuns la 4 cartonașe galbene.

„Clubul de fotbal, Dunărea Călărași, în urma deciziei Comisiei de Disciplină de miercuri, 25 septembrie din cadrul FRF care a luat decizia de a sancționa echipa noastră în meciul cu U. Cluj, (3-0 în favoarea echipei AS FC Universitatea Cluj), face următoarele precizări:.

1. Folosirea jucătorului Robert Boboc în meciul cu U. Cluj a fost regulamentară, întrucât așa cum rezultă din evidențele team-managerului clubului, acesta avea doar 3 cartonașe galbene în sezonul competițional 2018-2019, acumulând al 4-lea avertisment în partida cu U. Cluj și nu a fost folosit în meciul cu CS Mioveni.

2. În alt context, jucătorul Robert Boboc nu a fost sancționat cu avertisment (cartonaș glben) în partida cu FC Snagov, fapt pentru care vom fi nevoiți să ne apărăm și să prezentăm dovezile noastre la Comisia de Recurs. 

3. Aducem la cunoștință faptul că Federația Română de Fotbal nu ne-a înștiințat în privința jucătorului că acesta avea 4 cartonașe galbene, așa cum procedează LPF la competiția Ligii 1 pe care o organizează.

4. Vom solicita motivarea sancțiunii cu forfait a Comisiei de Disciplină privind pierderea meciului cu U. Cluj și modificarea clasamentului pentru a formula recurs ce va fi judecat de Comisa de Recurs din cadrul FRF”, se arată în comunicatul Dunării.

Noul clasament din Liga 2

1. Turris22p
2. UTA16p
3. Gloria Buzău16p
4. CS Mioveni16p
5. Rapid16p
6. Metaloglobus13p
7. FC Argeș13p
8. Farul12p
9. Chiajna12p
10. Energeticianul11p
11. Petrolul11p
12. CSM Reșița9p
13. U Cluj9p
14. Csikszereda8p
15. Ripensia8p
16. Dunărea Călărași6p
17. ASU Poli Timișoara6p
18. Daco-Getica6p
19. Pandurii5p
20. Sportul Snagov1p

CSA Steaua amendată

În aceeași ședință a Comisiei de Disciplină, CSA Steaua a fost sancționată cu o penalitate sportivă de 10.000 de lei pentru incidentele create de suporteri la meciul din turul 4 al Cupei României cu Concordia Chiajna, scor 1-2.

Citește și:

EXCLUSIV FRF a început investigația în cazul Botoșani - CFR Cluj! Șanse mari ca ardelenii să câștige la „masa verde”

Regulamentul FRF e ambiguu în cazul FC Botoșani - CFR Cluj » Articolele din ROAF se contrazic + FRF trebuie să se autosesizeze

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
sexilian
sexilian  •  27 Septembrie 2019, 13:14

cineva minte,cine?

remarque
remarque  •  27 Septembrie 2019, 01:52
Postat de Popa Corneliu pe 26 Septembrie 2019, 21:44

Traiasca "tata Dancu"! Echipele din Cluj "trebuie" sustinute de FRF si Comisii! Doar dl Dancu l-a... "numit" sef la FRF pe Habarnam Burleanu! Ordinul se executa, nu se discuta!

esti frustrat. Si nu ca te bagi in seama cu U. Nu ai cum intelege ce inseamna. Ci de conspiratia cu Dancu care crezi tu ca e mare scula in oras sau in Romania. Pe la noi nu le merge bine la trandafiri. Nu i-am votat niciodata si nici nu o sa-i votam. Iar daca vrei sa vezi influenta politicului pomenit de tine in fotbal ce parere ai de Rapid? Dar de Craiolguta? Turris? Si toate comunele din Ilfov care sunt in prima liga.

883135188391540
Popa Corneliu  •  26 Septembrie 2019, 21:44

Traiasca "tata Dancu"! Echipele din Cluj "trebuie" sustinute de FRF si Comisii! Doar dl Dancu l-a... "numit" sef la FRF pe Habarnam Burleanu! Ordinul se executa, nu se discuta!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează