FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FC BOTOȘANI - CFR CLUJ 2-2 (4-2 LA PENALTY-URI)

Regulamentul FRF e ambiguu în cazul FC Botoșani - CFR Cluj » Articolele din ROAF se contrazic + FRF trebuie să se autosesizeze

Articol de GSP - Publicat joi, 26 septembrie 2019 10:24

CFR Cluj a anunțat că vrea să câștige la „masa verde” meciul din șaisprezecimile Cupei României contra lui FC Botoșani pentru că moldovenii n-au avut pe foaia de joc 6 jucători formați la nivel național. Echipa din Botoșani s-a impus la loviturile de departajare în fața campioanei, scor 2-2 (4-2 la penalty-uri).

Regulamentul însă e ambiguu! Două articole din ROAF (Regulament de Organizare a Activității Fotbalistice) se contrazic. 

La Articolul 19bis scrie că „pentru competițiile organizate de LPF clubul trebuie să aibă un număr minim de 6 jucători formați la nivel național”. Adică regula este valabilă doar pentru Liga 1!

În același ROAF scrie și faptul că „echipele din Liga 1 au obligația să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 6 jucători formați la nivel  național”. Nu se mai menționează însă că regula e valabilă doar pentru competițiile LPF!

Regulamentul FRF e ambiguu în cazul FC Botoșani - CFR Cluj » Articolele din ROAF se contrazic + FRF trebuie să se autosesizeze

FRF trebuie să se autosesizeze

Tot în ROAF scrie că forul organizator se poate autosesiza într-un astfel de caz, nefiind nevoie de vreo contestație a clubului, în acest caz fiind vorba despre CFR Cluj.

Vezi și:

Tensiune maximă la Botoșani » Moldovenii o elimină pe CFR Cluj la penalty-uri

CS FĂUREI - CS MIOVENI 1-5 // VIDEO+FOTO Reportaj din Făurei » Cupa, viața satului: „Pentru 2019 e penibil! Nu putem spune că n-au fost emoții”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
malkin71
malkin71  •  27 Septembrie 2019, 18:39

Regulamente facute de niste *** functionali.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  26 Septembrie 2019, 16:07

In general vorbind fiintele pe care le pastoreste un cioban nu sunt renumite pentru memoria lor...

stoichkov9
stoichkov9  •  26 Septembrie 2019, 15:48

Si-au amintit gigistii de "fairplay" ati uitat repede de TAS, ipocritilor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează