FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Cu ei începe reconstrucția » Prima mutare rezolvată de Dinamo după retrogradarea în Liga 2: „Nu ajung la reunire, am Bacalaureatul”

Cristian „Ely” Ionescu se pregătește să facă pasul la prima echipă a lui Dinamo / Sursă foto: facebook.com/ionescuely
Cristian „Ely” Ionescu se pregătește să facă pasul la prima echipă a lui Dinamo / Sursă foto: facebook.com/ionescuely

Articol de - Publicat sambata, 11 iunie 2022 15:02 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 15:43

Cristian „Ely” Ionescu, un puști de 18 ani de la „tineretul” lui Dinamo antrenat de Gică Mihali, se numără printre jucătorii care vor pune umărul la reconstrucția „câinilor” din liga secundă. El a fost înștiințat deja că intră în calculele primei echipe pentru sezonul următor.

Roș-albii urmează să se reunească pe 20 iunie, chiar dacă nu au nici antrenor principal, nici președinte, iar jucătorii care au luat parte la retrogradarea istorică în Liga 2 părăsesc clubul într-un ritm alarmant. 

Cel puțin pentru început, roș-albii vor pleca la drum cu tinerii de la echipa U19 și cei de la „satelit”, jucători fără pretenții financiare, pentru care Dinamo reprezintă, chiar și-n liga secundă, un motiv de mândrie.

Cristian „Ely” Ionescu face pasul la prima echipă a lui Dinamo

Primul astfel de nume e cel al lui Cristian Ionescu, fotbalist care în ultimele 6 luni a fost piesă de bază în formația U19 a „câinilor”. Clubul i-a transmis că va face pasul către prima echipă a lui Dinamo, unde „interimar” e chiar Gică Mihali, tehnicianul cu care „Ely”, așa cum îl alintă familia, a lucrat în perioada recentă.

Puștiul și-a făcut portretul într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, în care a dezvăluit, printre altele, cum a ajuns la Dinamo și ce planuri are la echipa pândită în continuare de amenințarea falimentului.

„Sunt extremă, joc pe ambele extreme. În general, evoluez în stânga, pe picior deschis, dar pot juca și în dreapta fără probleme. Am semnat un nou contract și voi începe pregătirea cu Dinamo, sper să rămân acolo, să pot pune umărul la revenirea echipei în prima ligă. Asta îmi doresc. 

Din păcate, eu nu voi fi fix pe 20 la reunire, deoarece am Bacalureatul. O să mă prezint pe 23”, a declarat acesta. 

Cu ei începe reconstrucția » Prima mutare rezolvată de Dinamo după retrogradarea în Liga 2: „Nu ajung la reunire, am Bacalaureatul”
Ely Ionescu, în acțiune la echipa U19 a lui Dinamo / Sursă foto: facebook.com/ionescuely

Cristian „Ely” Ionescu: „Tata și bunicul mi-au insuflat pasiunea pentru Dinamo”

„Sunt dinamovist de mic. Din familie am moștenit acest lucru. Tatăl și bunicul meu sunt ambii dinamoviști, ei mi-au insuflat pasiunea pentru Dinamo.

„Când a fost vorba să vin la Dinamo, nu am stat pe gânduri prea mult, chiar dacă eram mic, aveam 12 ani. Înainte, am fost la Petrolul. Am avut un meci amical cu Dinamo, la București, iar după meci am fost sunat de antrenorul de la juniorii lui Dinamo de la acea vreme, domnul Marius Bănuță”, a rememorat „Ely” Ionescu.

În ultimul an, Ionescu a evoluat atât la „satelit”, cât și în Liga Elitelor, unde „câinii” mici au disputat finala mică, 0-3 cu Farul Constanța. Acum, „Ely” e hotărât să treacă la următorul nivel. 

„În returul din Liga 3 nu am jucat, deoarece am fost chemat la echipa U19 pentru a-i ajuta să ajungă cât mai departe în competiție. Din păcate, ne-am oprit în semifinala cu U Cluj. Acum, vreau să joc la prima echipă, nu mai am vârsta necesară pentru U19”.

Am fost pe stadion la meciul cu U Cluj. Sincer, eram sigur că vom întoarce, mai ales după golul de 1-1 al lui Vlad Morar. Din păcate, nu s-a întâmplat. Am fost foarte trist la final.

- Cristian „Ely Ionescu”, Dinamo

VIDEO La matineu în Colentina. Dinamo sondează piața pentru a avea un stadion unde să joace „acasă” în Liga 2

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Răzvan Zăvăleanu, răspuns halucinant la întrebarea „Câți jucători mai sunt la Dinamo?” + Cât de mare este riscul falimentului și cine va numi noul antrenor

EXCLUSIV Situație neverosimilă pentru omul care devine #1 în poarta lui Dinamo: doarme la Săftica, fiindcă n-are bani de chirie în oraș!

Dorin Șerdean le dă o veste teribilă fanilor lui Dinamo: „Falimentul este o chestiune de timp!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
paolo17
paolo17  •  12 Iunie 2022, 05:58
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 11 Iunie 2022, 17:34

tot cu pitici jucam ???? bah mai terminati cu piticii astia gen Torje , Filip , Rauta sau Matei !!! mai stiu cativa antrenori care au jucat in continuu cu acesti pitici pana am ajuns alba ca zapada din B !!!!

De rasul zăpezii...

creeperno807
creeperno807  •  11 Iunie 2022, 22:40

Sa faci calumea la bac ca la fotbal e tare greu pentru jucatorul roman

dZ372LT
dZ372LT  •  11 Iunie 2022, 22:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează