FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA 2

INTERVIU. Erik Lincar nu este de acord cu sistemul impus în Liga 2: „Va ieși un scandal monstru”

Articol de - Publicat joi, 14 mai 2020 18:57

Erik Lincar, antrenorul celor de la Turris, și-ar fi dorit ca în Liga 2 să se dispute toate partidele rămase.

- Bună ziua, domnule Lincar, cum a trecut această perioadă fără fotbal?
- Mă bucur că am fost mai apropiat de familie, am avut timp să stau cu copiii, pentru oamenii ca noi, care au meserii ce necesită să stăm mult timp plecați, această perioadă ne-a adus un moment de liniște, însă și noi ne dorim să începem pregătirea și să ne ducem munca la bun sfârșit.

- Jucătorii cum sunt?
- Băieții au încercat să respecte programul și să se antreneze, fiecare cum a putut, e o diferență între cei care locuiesc la casă și cei care stau la bloc. Însă timpul va fi suficient pentru fiecare să ajungă la o formă fizică bună.

- Cum vi se pare această decizie cu play-off în Liga a 2-a?
- Oricine ar fi fost în locul nostru nu ar fi fost mulțumit, însă echipele clasate mai jos și-au urmat interesul și au obținut o șansă mai mare de a promova, noi avem și un meci în minus, nu am beneficiat nici de cele 3 puncte la masa verde din meciul cu Sportul Snagov, așa cum au făcut-o alte formații. Cei de la UTA sunt și ei foarte supărați, toate atuurile pe care le-au avut acum s-au anulat.

- Cei de la UTA anunță că vor merge la TAS.
- Eu ca antrenor le dau dreptate celor de la UTA, în cazul în care formațiile care și-au construit pe teren un avantaj nu vor reuși să promoveze, va ieși un scandal monstru. Am pierdut și noi un avantaj, însă măcar beneficiem de o rotunjire. Aș fi fost împotriva opririi campionatului, îmi doresc să se dispute pe teren, însă mi se părea normal să se dispute toate partidele rămase. 

- Dar...
- În play-out-ul Ligii 1 mai sunt 12 etape de disputat, numărul acestora nu diferă mult față de numărul etapelor rămase în Liga 2. Însă problema a fost că majoritatea cluburilor au vrut înghețarea competiției la momentul actual. În cazul primelor 6 echipe nu cred că au existat două opinii la fel. Noi am spus mereu că nu urmărim nimic, suntem de acord cu orice scenariu, însă doream să se țină cont de acel meci în minus pe care îl avem.

- Cum vedeți această luptă pentru promovare, credeți că există o favorită?
- Din punctul meu de vedere, toate echipele sunt pregătite. UTA pornește favorită, deoarece are acel avans, dar fiecare echipă va avea o șansă, valorile sunt aproximativ egale, iar situația se poate răsturna. Va fi o luptă grea, din care îmi doresc să ieșim invingători în fiecare meci.

George Țucudean și Cristian Bălgrădean, variante pentru UTA Arad?

CITEȘTE ȘI:

LIGA 2. Curg reacțiile după anunțul FRF privind liga secundă: „Două echipe sunt nedreptățite”

Șpriț de zile mari cu Cornel Dinu și doi dinamoviști celebri: „Am stat până la 5 dimineața și am plecat rangă spre nunta mea! Ne băga sub masă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
cristi05
cristi05  •  16 Mai 2020, 18:28

Se pare ca pomanageala si incorectitudinea au pus stapanire pe asa-zisul rapid; pt mine o echipa infiintata in 2017 nu poate fi rapid; din pacate rapidul cu care am tinut vreo 50 de ani a murit si am ramas cu amintirile mai mult sau mai putin frumoase; ma deranjeaza manarelile actuale care murdaresc amintirea rapidului.

danbinci
danbinci  •  15 Mai 2020, 23:00

Aici nu mai vorbim de fotbal, deoarece aceste practici nu au legatura cu fotbalul. UTA a investit in salarii pentru jucatori, au fost platite toate la timp, pe timpul pandemiei , nu sau diminuat salariile, au investit in jucatori, in conditii, au acumulat un avans excelent la sfarsitul primei parti a campionatului, ca acum sa te trezesti ca jumatate de puncte iti sunt luate de FRF ca asa au votat cei care nu au putut tine pasul. Aceste aranjamente ne tin acasa de nu mergem si la Europene si nici la Mondiale, deoarece promovam non valoarea. Cu sau fara aceste puncte, UTA va promova oricum. Dar nu este corect. Nu cred ca UTA va merge la TAS. Dupa cate am inteles Tucudeam si Balgradean se vor alatura echipei si vor pune umarul la promovare. Cat despre Lincar, ramane un antrenor interesant. S-a vazut ce a insemnat plecarea lui de la Turis, la fel cum se vede reintoarcerea lui, unde Turis joaca cu totul altceva.

107991897552266
Piramidon Quijote  •  15 Mai 2020, 13:38
Postat de Popescu Liviu pe 14 Mai 2020, 21:04

Rapid o sa promoveze pt ca la anul un derby cu fcsb pe national arena o sa aduca peste 30000 de mii de spectatori cu Turris cati spectori ar fi?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează