FOTBAL  »  LIGA 2  »  PLAY-OFF/OUT

VIDEO U Cluj îi predă Petrolului o lecție și dinamitează lupta pentru promovarea directă! Clasamentul ACUM

Articol de GSP - Publicat marti, 26 aprilie 2022 19:45 / Actualizat marti, 26 aprilie 2022 22:26

Universitatea Cluj a făcut un meci perfect și a câștigat derby-ul cu Petrolul, scor 3-1. Elevii lui Lincar urcă pe locul secund în play-off-ul din Liga 2.

U Cluj - Petrolul 3-1

Niciun meci fără incidente! Jandarmii au intervenit în forță la derby-ul U Cluj - Petrolul
U CLUJ - PETROLUL 3-1
Niciun meci fără incidente! Jandarmii au intervenit în forță la derby-ul U Cluj - Petrolul

Lincar a chemat fanii la stadion pentru derby-ul cu Petrolul, iar aceștia au răspuns afirmativ. Atmosfera pe Cluj Arena a fost deosebită, întreținută și de prestația de pe gazon. Dragoș Tescan a deschis scorul încă din minutul 6, cu un șut din unghi, după o gafă a lui Huja. 

Clujenii au profitat apoi de fazele fixe, goluri cu capul semnate de Florin Ilie (minutul 18) și de același Tescan (26). Ritmul a fost unul mult peste media obișnuită în fotbalul românesc. Ocaziile au curs la ambele porți, dar o singură dată a mai fost scuturată plasa, de Sory Diarra, golgeterul ploieștenilor, în minutul 64, din penalty. 

14.100 de spectatoriau asistat pe Cluj Arena la derby-ul dintre Universitatea și Petrolul

U Cluj rămâne neînvinsă în play-off, ajunge la 54 de puncte și urcă pe locul secund, când mai sunt de disputat 4 partide. Petrolul conduce în continuare ierarhia, dar avansul față de Hermannstadt, prima formație de pe locurile de baraj, este mică, doar 4 lungimi.

U Cluj se impune cu 3-1!
min. 64, gol Petrolul, scor 3-1: Gorcea, portarul clujenilor, îl doboară pe Măzărache. Lovitură de la 11 metri pentru Petrolul. Sory Diarra transformă.
min. 55: Tescan, cel mai bun om de pe teren astăzi, a fost înlocuit cu Haită. 
A început repriza secundă. Nicolae Constantin, antrenorul Petrolului, a efectua două schimbări. Takayuki Seto și Simon Măzărache au intrat în locul lui Marius Chindriș și Pashov.

S-a terminat prima repriză! U Cluj conduce la pauză, scor 3-0. 
min. 26, gol U Cluj, scor 3-0: Tescan reușește dubla, tot după o fază fixă, cu o lovitură de cap din 6 metri. Portarul Avram deviază mingea în lateral, dar insuficient.
min. 18, gol U Cluj, 2-0: Florin Ilie înscrie cu o lovitură superbă de cap, de la peste 12 metri. Mingea se oprește aproape de vinclu.
min. 6, gol U Cluj, 1-0: Dragoș Tescan profită de o preluare greșită a lui Huja și înscrie cu un șut puternic, din unghi.

U Cluj: Gorcea – Romeo, F. Ilie, D. Ispas, P. Pîrvulescu – Balgiu, Romario Pires, Ely Fernandes – Tescan, Hofman, Boiciuc 
Rezerve: A. Păun – M. Ciobanu, Dobrescu, Haită, Remacle, Ribeiro, Val. Alexandru, I. Filip, Gugu 
Antrenor: Erik Lincar 

Petrolul: R. Avram – Pashov, Meijers, Huja, Velisar – Cebotaru, M. Chindriș – S. Pîrvulescu, Tucaliuc, M. Constantinescu – S. Diarra 
Rezerve: Moroz – V. Lică, Jarovic, M. Bratu, Al. Sabău, Cioiu, Măzărache, Boțogan, Seto 
Antrenor: Nicolae Croitoru

FINAL » CSA Steaua - Concordia Chiajna 3-0

Steaua a deschis scorul spre finalul primei reprize, când Chipirliu a profitat de respingerea greșită a lui Codrea și a trimis decisiv balonul la colțul lung din afara careului (38). 

Chiajna n-a fost capabilă de replică, iar Adi Popa a ieșit la rampă în partea a doua, cu o „dublă”. 

Mai întâi, „Motoreta” l-a bătut pe Silveanu cu un trasor de la 20 de metri, apoi, angajat splendid de Pacionel, fostul campion cu FCSB a marcat la „scurt” (80), singur cu portarul.

CSA Steaua: Iancu - Zaharia, Beța, Walace, Oroian - Bărbulescu, Enceanu, E. Pacionel, Ad. Popa, Dragu - Chipirliu
Rezerve: Sandu - Răsdan, Bactăr, Buhăescu, Mihăescu, Șt. Pacionel
Antrenor: Daniel Oprița

Concordia Chiajna: Silveanu - Borța, I. Lucian, Marc, Cherecheș - D.Codrea, N. Roșu, B.Barbu - Dușmanu, A. Voicu, Llulaku
Rezerve: D. Moldovan - C. Alexe, R. Palmeș, N.Popescu, Taub, Batin, N. Pîrvulescu, Plazonja, Matiș.
Antrenor: Ianis Zicu

Partidele din play-off se vor juca tur-retur, rezultând 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-offului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1. CSA Steaua nu are drept de promovare.

FINAL » Unirea Slobozia - Hermannstadt 0-0

Unirea Slobozia încă nu a renunțat la gândurile promovării. Speră la o participare la baraj, dar pentru asta trebuie să o devanseze pe Concordia. Elevii lui Adrian Mihalcea au fost curajoși astăzi, au ratat ocaziile mai mari, într-un 0-0 atipic, în care ambele formații s-au grăbit și au încercat să obțină toate punctele. 

La ultima acțiune, sibienii putea să dea lovitura. Baba Alhassan a venit nemarcat la 10 metri de poartă, dar voleul lui a fost blocat de un apărător.

Unirea rămâne ultima în play-off, cu 36 de puncte. Hermannstadt ajunge la 53, dar poate pierde poziția secundă, dacă U Cluj câștigă derby-ul cu Petrolul, de marți.

Unirea Slobozia: Poiană – Ibrian, I. Dinu, G. Lazăr, Trașcu - Coadă, Cruceru - R. Silaghi, Bolohan, Afalna - Gulceac 
Rezerve: Ciupercă – Seb. Ivan, Dorobanțu, Mih. Lemnaru, Mustacă, Gherghiceanu, Gîrbăcea
Antrenor: Adrian Mihalcea 

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, Antoche, Opruț - Alhassan, Mino Sota, Balaure - Hora, C. Popescu, Buhăcianu 
Rezerve: I. Pop – G. Șerban, Tomșa, Issah, Bucuroiu, Blejdea, I. Năstăsie, Biceanu, D. Paraschiv 
Antrenor: Marius Măldărășanu

Play-out, grupa A

  • Șelimbăr a stat în această etapă.

FINAL » Poli Iași - Dunărea Călărași 2-0

FINAL » Metaloglobus - Csikszereda 1-3

FINAL » Unirea Brăila - Poli Timișoara 2-4

Play-out, grupa B

  • FC Buzău a stat în această etapă.

FINAL » Viitorul Tg. Jiu - FC Brașov 1-2

FINAL » Unirea Dej - Astra 1-0

FINAL » Unirea Constanța - Ripensia 2-1

În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel șase meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manșă pentru menținerea în Liga 2.

U Cluj primește de 50 de ori mai mulți bani decât CFR! Ce sumă infimă ajunge la campioană de la Primărie

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (102)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  27 Aprilie 2022, 12:56

Fotbalul este si un sport care genereaza venituri in turism .....merg oameni la Paris , Barcelona sau Madrid doar sa vada un meci de week-end ! De ce sa nu fie turism la Cluj, BUcuresti , Craiova, Ploiesti - Iasi , Timisoara - dar cine sa gandeasca asa fotbalul la noi (ziaristi, conducatori FRF sau LPF ) ---- mai bine verisorii de la Clinceni, Voluntari, Chiajna, Berceni, Geto-Dacica, Branesti cu 200 de spectatori in tribune , sa fie cu un cuvant de spus in viitorul fotbal Romanesc !

steaua.1986
steaua.1986  •  27 Aprilie 2022, 12:56

pfff. in loc sa zica mersi ca au scapat cu bine de Paste batalii consonati se pare ca urmeaza in continuare supusi sunetul talangii gigiste.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  27 Aprilie 2022, 12:48

Daca nu intra U Cluj si Petrolul la ce spectatori u-----de unde are de castigat toata Lumea ----- fotbalul comunal de la noi are doar de pierdut...!

Vezi toate comentariile (102)
Comentează