FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ - PETROLUL 3-1

Niciun meci fără incidente! Jandarmii au intervenit în forță la derby-ul U Cluj - Petrolul

Sursă foto: Instagram@ viata_in_peluza
Sursă foto: Instagram@ viata_in_peluza

Articol de GSP - Publicat marti, 26 aprilie 2022 22:23 / Actualizat marti, 26 aprilie 2022 22:31

U Cluj s-a impus fără probleme în derby-ul cu Petrolul din Liga 2, scor 3-1, într-un meci din care n-au lipsit incidentele. Galeriile celor două rivale au oferit din nou momente regretabile.

La o lună după ce ultrașii lui U Cluj și cei ai lui Petrolul s-au ciocnit la Ploiești, noi incidente au avut loc și la meciul din play-off-ul ligii secunde. La pauza meciului, un ultras din galeria „șepcilor roșii” a sărit din tribune și a încercat să meargă spre sectorul oaspeților, ocupat de suporterii ploieșteni. Imediat, lucrurile au escaladat, iar jandarmii au intervenit pentru a calma spiritele în stadion.

În prealabil, fanii „găzarilor” îi provocaseră pe clujeni printr-un mesaj ironic: „Alo, domnii huligani? Tot ascunși după jandarmi?”.

U Cluj îi predă Petrolului o lecție și dinamitează lupta pentru promovarea directă! Clasamentul ACUM
play-off/out
U Cluj îi predă Petrolului o lecție și dinamitează lupta pentru promovarea directă! Clasamentul ACUM

Jandarmeria Cluj, despre incidentele de pe stadion: „Suporterii au încercat să pătrundă pe suprafața de joc”

Pe timpul desfășurării partidei de fotbal, în pauza dintre reprize, membri ai galeriei oaspete și gazde au încercat să pătrundă pe suprafața de joc prin distrugerea unor porțiuni din gardul care separă peluza oaspete, respectiv prin escaladarea gardului care desparte tribuna 2 de suprafață de joc. În acest context, un suporter gazdă a pătruns pe suprafața de joc, cu intenția de a provoca galeria oaspete. 

Acesta a fost imobilizat de către stewarzii în vederea aplicării măsurilor legale. Întrucât stewarzii nu puteau face faţă acestei situații tensionate, Jandarmeria a constituit un cordon de ordine pentru a împiedica pătrunderea celorlalți suporteri pe suprafaţa de joc şi conflictul direct între galerii, folosindu-se în acest sens substanțe iritant lacrimogene. 

Precizăm că până în acest moment nu avem informaţii despre vătămarea corporală a vreunui suporter şi vă confirmăm că în rândul forţelor de ordine nu au fost jandarmi răniţi. De asemenea, sunt în derulare activităţi de identificare a tuturor celor implicaţi în aceste incidente, urmând a se dispune măsurile legale împotriva acestora.

- Comunicat Jandarmeria Cluj 

14.100 de spectatoriau asistat pe Cluj Arena la derby-ul dintre Universitatea și Petrolul

U Cluj - Petrolul, rivalitatea care a depășit limitele

Sunt deja ani buni de când ultrașii celor două echipe de tradiție au început să ducă la extrem rivalitatea. În 2019, câțiva fani ai Universității au fost atacați cu brutalitate de 20 de ultrași ai celor de la Petrolul Ploiești.

Înarmați cu bâte, lanțuri, bastoane telescopice si cuțite, ploieștenii au oprit în trafic mașina fanilor clujeni, pe care ulterior au vandalizat-o. Fanii lui U Cluj, doar 3 la număr, au fost bătuți și au rămas fără steagul de gard al grupării Ultra Curva Groapă, una dintre cele mai vechi facțiuni din peisajul ultra' românesc.

Citește și alte știri de actualitate: 

U Cluj îi predă Petrolului o lecție și dinamitează lupta pentru promovarea directă! Clasamentul ACUM

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează