FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

EXCLUSIV Mihai Iosif, antrenorul Rapidului, mărturisește ce s-a întâmplat după partida cu Mioveni: „Am plâns singur, acasă, să nu mă vadă nimeni!"

Mihai Iosif +3   FOTO
Mihai Iosif

Articol de - Publicat luni, 02 noiembrie 2020 10:35 / Actualizat luni, 02 noiembrie 2020 11:01

Mihai Iosif (46 de ani), antrenorul Rapidului, a explicat de ce a avut acel discurs halucinant după înfrângerea cu Mioveni, acceptând că „poate am exagerat, că mă doare, dar n-o să mai vedeți că fac asta vreodată, voi fi mai mult antrenor și mai puțin suporter”.

Imediat după înfrângerea, 0-3, cu FC Mioveni, noul antrenor al Rapidului, Mihai Iosif (46 ani), a șocat prin declarațiile sale. Le-a cerut "mii de scuze" suporterilor, pe care i-a rugat "să nu mă înjurați de morți", a criticat jocul și mai ales atitudinea jucătorilor, a vorbit nu doar ca un antrenor, ci mai mult ca un suporter al Rapidului. Iar ieri, Mihai Iosif a acceptat să explice pentru Gazeta Sporturilor ce l-a determinat atunci să aibă acel discurs halucinant.

Mihai Iosif: „Rapid e viața mea, sunt aici de la 7 ani”

„- Domnule Iosif, ați surprins lumea fotbalului cu acele declarații de după înfrângerea cu Mioveni. 
- Știu, am văzut și eu. Eram atât de afectat încât asta am simțit nevoia să spun. Rapid e viața mea, sunt aici de la 7 ani, am făcut aici junioratul, am jucat pentru această echipă și la seniori. Sunt rapidist de când mă știu și chiar simt ca un suporter! Acum, când lucrurile s-au mai așezat, îmi dau seama că poate am exagerat puțin, dar chiar am fost foarte supărat și trist atunci.

- Dar fuseserăți numit la echipă de numai două zile. 
- Da, dar aveam așteptări foarte mari de la acel meci. Cum îi văzusem pe băieți la antrenament, cu o zi înainte, simțeam că putem să câștigăm. Aveam mari așteptări de la ei, de la mine, era primul meu meci ca "principal" la Liga 2. Așa că dezamăgirea a fost cu atât mai mare și poate că și asta m-a determinat să am acel discurs.

„N-am fost niciodată așa de transformat”

- Cam atipic.
- Recunosc, dar hai să vă spun ceva! Eu nu pot să dau interviuri d-alea șablon, cum se întâmplă când vine un antrenor nou la o echipă. De genul că "Uite dom'le, cum am găsit echipa", dacă pierde, sau la modul "Ce bun sunt eu, ce am reușit să fac în două zile", când câștigă. Nu, eu am fost sincer. Am vorbit la supărare, la cald, dar chiar așa mă simțeam.

- Ați dormit în acea noapte?
- Nu am reușit. M-am dus acasă și am plâns, așa, singur, să nu mă vadă nimeni. Am luat și pastile, să mă liniștesc, abia spre dimineață am reușit să adorm, vreo două ore. M-a simțit soția, mi-a și zis, de când am venit, că nu m-a văzut niciodată așa transformat, nici când a murit mama mea.

- I-ați rugat pe suporteri să nu vă înjure de morți.
- A fost un limbaj neadecvat, realizez și asta. Dar la noi se cam obișnuiesc astfel de înjurături. Iar eu am trecut de curând printr-o încercare grea în familie. Mama mea a murit acum trei luni și m-ar durea groaznic să fiu înjurat așa. Și știu cât de pătimași sunt suporterii Rapidului. Știu pentru că și eu simt ca ei, sunt și eu și suporter.

Mihai Iosif: „Trebuie să fie mai uniți pe teren”

- De unde vine această dragoste pentru Rapid?
- Din familie, de când eram mic. Tata m-a dus pe stadionul din Giulești de pe la cinci ani. Iar unchiul meu, fratele mamei, a fost Ion Pop, fostul fundaș dreapta, una dintre legendele Rapidului din anii '60-'70. Normal că eu am dat mai departe această dragoste.

- Ați recitat și din Eminescu.
- În copilărie îmi plăcea să citesc. Acum o fac tot mai rar, nu prea mai am timp, sunt prea prins cu viața, cu treaba la Rapid.

- Jucătorii ce au spus, nu v-au reproșat că ați zis că nu au nici valoare?
- Am spus că nu au avut valoare pentru acel meci foarte slab cu Mioveni! Eu am încredere în ei, știu că pot mult mai mult. Ei ce să zică... sunt și ei supărați, nu înțeleg de ce nu merge jocul. Au valoare, au vrut, dar poate că în seara aia, cu Mioveni, chiar n-au putut mai mult. Eu sunt convins că lucrurile se vor schimba. Ei sunt conștienți că doar împreună pot să îndrepte lucrurile.

- Nu e incomod pentru un antrenor să știe că e doar un interimar, nu se transmite această stare și echipei?
- Pentru mine nu e nicio problemă. Sunt al Rapidului necondiționat și pe viață. Le-am spus și lor că le trebuie atitudine și să fie mai uniți pe teren. Așa mi s-a părut, că nu sunt. Dacă suntem unul pentru celălalt, nu se mai pot întâmpla astfel de meciuri, sunt convis de asta. Indiferent ce îți spune antrenorul, dacă iubești fotbalul, dacă dai totul pe teren, poți să pierzi, dar măcar să o faci luptând! Asta vor și suporterii: nu neapărat să câștigi, dar să vadă ambiție, atitudine. Știu și băieții asta.

„Simt și ei, dar nu au cum să simtă ca mine”

- Credeți că jucătorii simt la fel ca dumneavoastră când e vorba despre Rapid?
- Ca mine nu au cum, că nu au anii mei în acest club. Dar stați liniștiți că simt și ei, sunt afectați. Le tot spun că asta ne trebuie, determinare și coeziune, și sper că au înțeles, Toată lumea îi susține, salariile sunt plătite la zi, acum depinde numai de noi.

- Deci se poate stinge un incendiu și doar cu sticla sau cu găleata?
- Atunci a vorbit mai mult focul din mine. Dar într-un fel sau altul trebuie să îl stingem, nu se poate altfel. Cât o să fiu aici, asta am să fac. Deocamdată, eu știu că sunt antrenor și asta e treaba mea, să-i fac pe băieți să joace împreună, ca o echipă. Și, credeți-mă, n-o să mai vedeți genul ăsta de interviuri din partea mea. Pentru că n-o să mai fim în situații precum cea din meciul cu Mioveni.

„Nici nu vreau să mă gândesc că nu vom promova”

- V-a reproșat cineva ceva, v-a fost rușine după acele declarații?
- Nu mi-a zis nimeni nimic și nu are de ce să-mi fie rușine, fiindcă că am vorbit din suflet. Și nu cred că am jignit pe nimeni. Dar îmi dau seama că trebuie să las puțin la o parte suporterul din mine și să fiu în primul rând antrenorul cu mintea limpede, care să ajute la ieșirea din acest blocaj.

- Mai vedeți șanse la promovare?
- Nici nu mă gândesc la altceva! Avem lot de primele șase echipe, putem să ne revenim. Conducerea le-a transmis băieților că are încredere în ei, dar trebuie să jucăm fotbal, să fim uniți la greu. Poate că amânarea meciului cu U Cluj ne ajută, ne dă puțin timp să ne adunăm. O să vedeți un alt Rapid și un alt Mihai Iosif. Nu datorită mie, ci pentru că atitudinea băieților în teren va fi alta!”

Eu sunt pregătit pentru orice, chiar să duc echipa până la capăt, în acest sezon. Depinde ce vrea conducerea, eu nu sunt genul care să pună condiții când e vorba despre Rapid. 

Am debutat la Rapid, la echipa mare, la 15 ani și jumătate, în ultima etapă, cu Tractorul Brașov, în '90, când eram deja promovați. Am fost coleg cu Goanță, Țâră, Chiriță, Lupu, Leo Toader. Nu mai știu după ce meci, în care am pierdut, ne-au fugărit suporterii prin jurul stadionului, am mai încasat și câte un ghiont, ne-au băgat în ședință. Era o tradiție pe atunci.
Mihai Iosif, antrenor interimar Rapid

11este locul ocupat acum de Rapid în Liga 2, la 3 puncte de ultimul loc de play-off, cu un meci mai puțin disputat

Mihai Iosif, declarații după înfrângerea suferită de Rapid, 0-3, împotriva celor de la Mioveni

Citește mai multe știri din Liga 2:

O legendă a Rapidului, izbucnire nervoasă la adresa conducerii: „Vina voastră când este? Tic-tac, domnilor”

Erik Lincar, derapaj la adresa brigăzii feminine care a condus Ripensia - Turris: „Cruce e pe tine! Du-te la Vâlcea, bea un vin cu soțul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează