LIGA 2  ·  RAPID

EXCLUSIV Rapid a pierdut dreptul exclusiv de folosire a siglei!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 mai 2020 18:14

Curtea de Apel a Tribunalului din București a decis astăzi că sigla Rapidului din Liga 2 poate fi folosită și de AFC Rapid, echipă din Liga 4 București. 

Fotbal Club Rapid, formația din Liga 2, cea susținută de marea masă a fanilor alb-vișinii, a cerut în instanță exclusivitate asupra siglei. Curtea de Apel a respins astăzi acțiunea. Decizia este una definitivă. 

Formația din Liga 2 a invocat faptul că AFC Rapid le creează un prejudiciu prin folosirea siglei. Prima instanță le-a dat câștig de cauză, dar Curtea de Apel a schimbat astăzi decizia.

Sigla cerută în exclusivitate de formația din Liga 2

AFC Rapid, lovitură financiară pentru Rapid

AFC Rapid, echipă reînființată în anul 2016 de Horia Manoliu, evoluează în acest moment în Liga 4 din București, în seria condusă de CSA Steaua. Giuleștenii sunt pe locul 14. De astăzi, după cum anunță pe pagina oficială de facebook, pot folosi sigla. 

Odată cu această decizie, clubul din Liga 4 poate beneficia și de drepturile comerciale asupra siglei. Astfel, AFC Rapid poate pune la vânzare materiale promoționale, fulare, tricouri și alte produse pe care să apară celebrul vultur vișiniu.

Cronologia AFC Rapid

  • În 1992 secția de fotbal s-a rupt de Clubul Sportiv al Ministerului și a devenit UFC Rapid. Copos a schimbat denumirea în 2001 în AFC Rapid.
  • În iunie 2016, la scurt timp după ce Copos a cedat gratuit AFC Rapid către Horia Manoliu, FC Rapid, patronată de Valerii Moraru, a intrat în faliment. 
  • În august 2016, Horia Manoliu a reînscris AFC Rapid în Liga 4 din București.

Citește și alte știri despre Rapid:Gestul urât făcut azi de Răzvan când fosta iubită a pășit pe platoul emisiunii. Dani a intervenit și ...
Libertatea
Comentarii (57)
rapidist57  •  08 Mai 2020, 17:55
Postat de emil1986 pe 06 Mai 2020, 21:49

Prima echipa comunista, rapid Bucuresti, este decedata de vreo 3 ani. Nu inteleg de ce va mai preocupati pt. ceva ce nu mai exista?!

Draga emisor, copilas facut din parinti Decretei (dupa data de nastere afisata de tine), daca nu sti ce e aia intreba-ti mamica si taticu, adica plodul lor (adica tu) are o mare parte din creieras lipsa. Pentru stiinta ta care se zbate doar pe net Prima echipa comunista a Romaniei au fost DOUA, Steaua Armatei si Dinamo, astea au fost primele echipe COMUNISTE. Rapid a fost o echipa Muncitoreasca aparuta cand in tara noastra nu exista comunismul ci doar Liberalii si Taranistii erau pe atunci dar stim ca inca de pe acea vreme Liberalii (Neo Nazisti de acum) nu au iubit tagma muncitoreasca asa ca te intelegem pe deplin tinere suferind.

amicu  •  07 Mai 2020, 11:40
Postat de mordi pe 06 Mai 2020, 22:09

Nu au exclusivitate, dar cei care au prejudiciat pe administratorul arenei, nu au ce cauta pe ea. Vrei sa vezi? O sa vezi. te-ai prins?

Dar oare csa cum isi va plati chiria si dreptul de folosinta a unui stadion construit din bani publici?

amicu  •  07 Mai 2020, 11:37
Postat de alex_1973 pe 07 Mai 2020, 09:48

Inca o data sa dovedit ca acest Rapid din Liga 2 nu este Rapidul adevarat.A promovat politic si pe hotie.Incet incet adevarul iese la iveala.Oare cum este ca suporter rapidist sa te minti singur ca acesta esta Rapid?

COPILE...Au pierdut EXCUSIVITATEA...stii ce este aia? Si dinamo din liga a 4-a foloseste aceeasi sigla cu Dinamo din Liga 1. Cat despre fcsb-ul tau...nu are nici stema, nici nume, nici palmares..e zero barat

Vezi toate comentariile (57 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 2
Rapid - Concordia Chiajna
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:30 Fotbal, Bundesliga
Bochum - Osnabruck
Digi 2
21:00 Fotbal, Liga 1
Universitatea Craiova - Poli Iași
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga
Union Berlin - Mainz
Digi 4
21:45 Fotbal, Ligue 1
PSG - Angers
Digi 2, Telekom 2
21:45 Fotbal, Serie A
Fiorentina - Sampdoria
Digi 3, Telekom 3
Program TV complet

Liga 1