FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

EXCLUSIV Contre USR - PSD cu baza Pro Rapid » Clotilde Armand a atacat prima: „În PUZ-ul făcut în pandemie, baza e centru de afaceri”. Replica lui Dan Tudorache

Clotilde Armand și Dan Tudorache, contre pe tema bazei Pro Rapid
Clotilde Armand și Dan Tudorache, contre pe tema bazei Pro Rapid

Articol de - Publicat miercuri, 06 mai 2020 14:43

Clotilde Armand, europarlamentar USR și candidat la Primăria Sectorului 1, și Dan Tudorache, primarul din partea PSD, au intrat în contre pe tema Bazei ProRapid.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Clotilde Armand acuza că PSD ar fi făcut un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care Baza Pro Rapid ar fi fost reîncadrată de la bază sportivă, așa cum era în Planul Urbanistic General, la centru de afaceri.

„Altă ilegalitate comisă prin PUZ-ul făcut de PSD. Conform Planului Urbanistic General (PUG), baza sportivă Pro Rapid de pe malul Lacului Grivița, lângă Laminorul, este zonă V3 - Baze sportive, adică zonă verde.

În Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 1 (PUZ) făcut în plină pandemie de PSD, Baza Pro Rapid este centru de afaceri! Adică: clădiri de birouri, hoteluri și, bineînțeles, apartamente. Această reîncadrare urbanistică a primarului nu încalcă numai Legea Spațiilor Verzi, ci și Legea Sportului. Acest PUZ ticălos trebuie oprit! Iar avizele de la Agenția pentru Mediu anulate”
Clotilde Armand

EXCLUSIV Contre USR - PSD cu baza Pro Rapid » Clotilde Armand a atacat prima: „În PUZ-ul făcut în pandemie, baza e centru de afaceri”. Replica lui Dan Tudorache
Planul Urbanistic Zonal publicat de Clotilde Armand

Dan Tudorache: „Facem Sală Polivalentă”

Contactat de GSP.RO, Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a negat acuzațiile aduse de Clotilde Armand și susține că în vecinătatea bazei ar urma să se construiască o Sală Polivalentă.

„Nu e adevărat! În afară de campanie politică nu știe să facă altceva. Baza rămâne așa cum e. Lângă ea se va face o Sală Polivalentă. Este vorba de o persoană care vrea să facă această construcție. Acea zonă ar trebuie să fie o zonă sportivă, cu baza Pro Rapid, un parc și o Sală Polivalentă.

Peste cele 3,5 hectare de la bază nu se va construi nimic! Rămâne așa cum e. Bine, o vom moderniza. Un privat are un teren foarte mare lângă și vrea să facă această investiție. Iar eu vreau ca Primăria să se implice, să facem un parteneriat. Dar momentan nu avem PUZ-ul. Construcția nu se suprapune cu baza Pro Rapid”, a declarat Dan Tudorache pentru GSP.ro.

 

„Ministerul Transporturilor vrea să dea Pro Rapid administrației locale”

Dan Tudorache susține că a discutat cu Lucian Bode, ministrul Transporturilor, și că acesta i-ar fi spus că ar vrea să dea baza Pro Rapid Primăriei.

„Am mai aflat ceva despre bază. Ministrul Transporturilor vrea să dea baza administrației locale. El e un rapidist, un susținător al echipei, și vrea să ajute. Îl voi contacta după 15 mai. Am vorbit și înainte să înceapă pandemia de coronavirus și dorea să dea o mână de ajutor”.

Baza Pro Rapid e în paragină

Aflată în posesia Ministerului Transporturilor, baza Pro Rapid este în paragină și nu este folosită în acest moment de nimeni. 

 

În 13 iunie 2016, clubul Rapid a intrat în faliment, moment în care s-au tăiat toate facilitările, apa, curentul, gazele. Datoriile, inclusiv cele curente, de după intrarea în insolvența, erau imense. Iar Pro Rapid a intrat sub sechestrul Ministerului de Finanţe și al ANAF, care au preluat cam 80 la sută din suprafața. Restul, de 20 la sută, i-a rămas lui Copos, nota Gazeta Sporturilor în iulie 2017.

VIDEO Așa arăta Pro Rapid în noiembrie 2018

  Citește mai multe știri despre Rapid:

Povești geniale cu Șumudică și Lucescu la Rapidul glorios din finalul anilor '90: „Vine nea Mircea și se oprește în ușă, pe la 00:00: «Mutamba, ce faci, bă, băiatule?»” :))

Pancu regretă că nu a dat afară un jucător de la Rapid: „Îi influența și pe ceilalți din jur. Am crezut că mă înșel, dar n-a fost cazul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
xxrapi
xxrapi  •  07 Mai 2020, 02:53

20% ,Copos... Va dati seama ce va fi? Nu se mai baga in fotbal, nu mai da bani Rapidul, dar are 20%... Cat va cere pentru ei? De ce il"manevreaza " pe Manoliu? Ehei , simte ca vaca mai are ceva lapte...

197862267916041
Preoteasa Constantin  •  06 Mai 2020, 23:13
Postat de liviuemil pe 06 Mai 2020, 22:56

***

*** cand sa infainta Rapidu in RO nu era comunismu ! Sti cum sa infintat Steaua si din ordinu cui ? Si Dinamo la fel !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

liviuemil
liviuemil  •  06 Mai 2020, 22:56
Postat de serghey.kasparov pe 06 Mai 2020, 15:52

Steaua sa dus mai devreme, din 2003, anu care a celebrat caderea echipei ce a adus comunismu in Romania. Cinste romanilor in alegerea facuta. FZR

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close