FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO. Bogdan Andone, povești geniale cu Șumudică și Lucescu la Rapidul glorios din finalul anilor '90: „Vine nea Mircea și se oprește în ușă, pe la 00:00: «Mutamba, ce faci, bă, băiatule?»” :))

Mircea Lucescu, purtat pe brațe de fotbaliștii campioanei Rapid
Mircea Lucescu, purtat pe brațe de fotbaliștii campioanei Rapid

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 mai 2020 10:52

Bogdan Andone (45 de ani), tehnicianul Astrei Giurgiu, a vorbit despre relația cu Marius Șumudică (49), antrenorul celor de la Gaziantep. Andone a relatat cele mai interesante întâmplări trăite alături de cumnatul său.

  • Bogdan Andone a fost coleg cu Marius Șumudică în cariera de jucător la mai multe formații, printre care Sportul Studențesc, Farul sau Rapid;
  • Ulterior, cei doi au colaborat și în carierele de antrenori: Șumudică - principal, Andone - secund; scenariu care s-a respectat la Rapid, U Cluj, Al Shaab, Chiajna și Astra Giurgu.

VIDEO. Bogdan Andone povestește cele mai tari întâmplări trăite alături de Șumudică:

Amintiri cu Marius Șumudică în China: „Au venit cu echipament doar pentru mine”

„Am fost cu Șumi în China, la un moment dat. A primit el o ofertă prin februarie-martie, noi eram împreună la Rapid. Era golgeterul echipei în acel moment și al campionatului, cred. A zis că nu se duce singur și voia să ma ia și pe mine. Ne-am dus la Nea Mircea (n.r. Mircea Lucescu), antrenorul echipei, să ne lase să plecăm. Nea Mircea ne-a zis: «Băi, a început returul, mă lasați așa...».

Nu se comparau banii, într-adevăr. La Rapid, erau salariile din acea vreme.... 10.000, 15.000, până în 20.000 de dolari. În China, oferta mea era 100.000, iar a lui Șumi 200.000. A zis nea Mircea că ne lasă până în vară. În final, am ajuns în China. Atunci, trebuia să te duci prima dată la Beijing, iar ulterior să iei testul Cooper (n.r. 8 ture de teren în 12 minute), care era necesar pentru jucătorii transferați din străinătate.

Șumi nu era un alergător. Eu am terminat timpul, iar când au trecut cele 12 minute am ajuns la final. Șumudică era pe partea opusă. Am zburat de-acolo la Dalian Wanda. Condiții fabuloase aveau. Au venit cu echipament de antrenament doar pentru mine, nu pentru el, pentru că nu luase testul. Și ne-am întors”, a spus Andone, la GSP Live.

Marius Șumudică: „Hai să dormi cu mine, să nu stau singur”

Tot la Rapid, cei doi au fost protagoniștii unui episod amuzant, alături de fostul lor coleg Dorel Mutică: „Colegul lui Șumi era suspendat sau accidentat, nu era în cantonament. Iar Șumi mi-a spus «Hai să dormi cu mine, să nu dorm singur!». Eu eram coleg de cameră cu Mutică. «Vezi că dorm cu Șumi». 

Mutică a spus că vrea să doarmă și el cu noi, pentru că rămânea singur pe partea aia cu cimitirul. A vrut să-și ia patul, dar nu se putea scoate. A luat ambele saltele și făcut un pat din ele. În timpul ăsta, vine nea Mircea Lucescu și se oprește în ușă, pe la 00:00: «Mutamba, ce faci, bă, băiatule?». Și s-a întors în cameră până la urmă”.

Bogdan Andone: „S-a dus dracu' echipa, am rămas și fără bani”

„M-a tot bătut la cap odată. «Hai, mă, acasă, ce stai acolo?». Eu eram la Ermis Aradippou. «Vino acasă!». Eu veneam jucător și antrenor secund. «Începi cu antrenoratul, bla, bla, bla, vrăjeala lui Șumi». Am plecat de la 2 ani de contract din prima divizie și m-am întors la Farul. El în iarnă a plecat la Bistrița, iar eu am rămas la Farul. S-a dus dracu' echipa, am rămas și fără bani, și fără nimic. M-am lăsat de fotbal

Relația de rudenie dintre noi s-a format în perioada de la Sportul. El a plecat în Madeira, eu am rămas la Rapid, apoi am jucat din nou amândoi în Ungaria. Ne-am reîntâlnit și în Cipru. Tot timpul am fost legați unul de altul” 

Bogdan Andone, la GSP Live

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Gianina Beleagă, dezvăluire șocantă despre o poză terifiantă: „Nu știu dacă e bine să spun, dar ne puneau să ne coasem singure rănile”

Replică acidă din tenis pentru Cristian Tudor Popescu: „Nu poți tu să vii să spui că aia a fost sau nu a fost”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
maccarone707
maccarone707  •  06 Mai 2020, 13:58
Postat de bbb7419 pe 06 Mai 2020, 12:47

deci sumi isi chema colegii sa doarma cu el???sumiiiii,nebunule !!! vezi ca turcii nu prea agreeaza *** ca tine

oare *** si jiji, stapanii tai, ce or fi facut la ***??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bbb7419
bbb7419  •  06 Mai 2020, 12:47

deci sumi isi chema colegii sa doarma cu el???sumiiiii,nebunule !!! vezi ca turcii nu prea agreeaza *** ca tine

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează