SPORTURI  »  TENIS  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Replică acidă din tenis pentru Cristian Tudor Popescu: „Nu poți tu să vii să spui că aia a fost sau nu a fost”

Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Articol de - Publicat marti, 05 mai 2020 14:57

Tenismenul Florin Mergea (35 de ani, 136 ATP) a fost la GSP Live, unde a comentat conflictul pe care l-a avut cu jurnalistul Cristian Tudor Popescu după ratarea aurului la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016. 

După partida în care echipa masculină de dublu a României, Florin Mergea – Horia Tecău, a fost învinsă de cuplul spaniol format din Rafael Nadal și Feliciano Lopez, Cristian Tudor Popescu l-a acuzat în mod direct pe Mergea pentru înfrângere. „Mergea a câștigat argintul pentru România”, a fost titlul articolului. 

„În timpul nostru românesc însă, Florin Mergea a fost mai preocupat să-i arate lui Rafa Nadal în văzul lumii întregi ce tenis știe el, decât să contribuie cu calm și disciplină la victoria echipei. Sper să fie mulțumit peste ani cu amintirea loviturilor de excepție pe care le-a reușit...” , o parte din articolul jurnalistului.

Replica lui Mergea nu a întârziat să apară la acel moment: „A dovedit încă o dată cât de vaste sunt cunoștințele sale în materie de tenis. O să-i cer niște sfaturi cu prima ocazie când o să am onoarea să-l întâlnesc... și poate la Tokyo ne antrenează somitatea sa”

VIDEO Florin Mergea vorbește despre conflictul cu Cristian Tudor Popescu 

„Fiecare vede meciul în felul lui. Noi am avut foarte multe discuții după meci, mai ales cu cei care erau în tribună. Încercam noi să ne dăm seama ce s-a întâmplat cu adevărat. De aceea este destul de greu pentru mine să accept ca cineva care are mai mult sau mai puțin treabă cu tenisul, cel puțin nu are nicio treabă cu tenisul la acel nivel, să vină după meci să își dea cu părerea. Dacă noi nu puteam să punem punctul să vedem ce s-a întâmplat, din punctul meu de vedere nu poate să vină cineva din afară să spună aia a fost sau nu a fost. Aici a fost pentru mine marea supărare”, a spus Mergea la GSP Live despre episodul cu jurnalistul CTP. 

Tensiunea în public dintre Mergea și CTP datează încă din 2013, când jurnalistul a acordat un interviu publicației locale sportingorj.ro și l-a criticat pe tenismen pentru modul în care și-a tratat propria carieră. 

„Ce să mai discutăm despre el? Câţi ani are acum, 28?… Deci, la vârsta asta, nu mai putem vorbi prea multe. E bine că mai joacă dublu, se descurcă bine acolo, mai poate să câştige şi el un ban, dar cam atât… El şi-a ratat o carieră extraordinară, după părerea mea un jucător cu asemenea talent vezi odată la 10-15 ani în România, era un „mânaci” ieşit din comun. (…)

Din păcate, nu a tratat serios acest sport. Şi eu îmi amintesc toate etapele lui, s-a îngrăşat foarte mult la un moment dat, nu a mai făcut pregătire, iar tenisul, mai ales cum e acum, l-a aruncat în margine. Pentru că dacă șase luni de zile ieşi din pregătire, eşti out!”, o parte din interviul oferit de Cristian Tudor Popescu.

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Florin Mergea surprinde: „Nu prea îmi lipsește tenisul, nu este cu adevărat pasiunea mea”

De ce n-am luat aur la Rio. Culisele rupturii dintre Mergea și Tecău: „Dacă noi eram uniți, nu mai existau frații Bryan!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
mandpv964
mandpv964  •  06 Mai 2020, 20:58

Cel mai tare pamfletar de Seicaru incoace il numea pe ctp Crocodilul Chelios.. Ar fi interesant sa ne spuna catapa unde - i patrimoniul Scanteii....

976095972414440
Stanculescu Teodor  •  06 Mai 2020, 09:58

C.T.P. este unul din miile de super specialisti ai Romaniei, asa ca nici nu merita sa discutam sespre el.

anti.cioban
anti.cioban  •  06 Mai 2020, 00:11
Postat de Andrei Piatra pe 05 Mai 2020, 17:32

Nu e hater, e o simpla coada de topor platita de diversi pentru a presta anumite lucruri in aparenta "gazetaresti", fiind de fapt o propaganda. Spunea Radu Moraru despre el ca Vantu deconta lunar CTP-ului sume intre 5-10mii euro/luna pentru a scrie diverse materiale care sa-l avantajeze. :))) Si iti dai seama, de asta se spune ca e cel mai corect ziarist dintre toti ziaristi, iti dai seama la ce nivel sunt restul...

Acel "se spune" pur si simplu nu exista. N-am auzit pe nimeni sa spuna ca ar fi CTP "cel mai corect dintre ziaristi" etc. Dimpotriva si Radu Moraru si altii au prezentat dovezi ca este cat se poate de manjit. Ce scrii tu aici e o insulta la adresa oricarui jurnalist onest din tara asta...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează