FOTBAL  »  LIGA 2  »  UTA

EXCLUSIV Promovarea se decide la TAS! UTA nu acceptă sistemul impus de FRF în Liga 2

Ședința de ieri în care FRF și cluburile au ales sistemul în care se va relua Liga 2 a provocat un val de nemulțumire de partea UTA-ei, care va ataca decizia la TAS imediat ce Comitetul Executiv va vota oficial sistemul.
Ședința de ieri în care FRF și cluburile au ales sistemul în care se va relua Liga 2 a provocat un val de nemulțumire de partea UTA-ei, care va ataca decizia la TAS imediat ce Comitetul Executiv va vota oficial sistemul.

Articol de GSP - Publicat joi, 14 mai 2020 12:12

Ședința de ieri în care FRF și cluburile au ales sistemul în care se va relua Liga 2 a provocat un val de nemulțumire din partea liderului UTA, care va ataca decizia la TAS imediat ce Comitetul Executiv va vota oficial sistemul.

Scrutinul de miercuri pentru sistemul în care se va relua Liga 2 a scandalizat-o pe UTA. Seara, antrenorul Laszlo Balint a făcut turul televiziunilor și a împărtășit aceeași idee: "E discriminare! Nu ne pot lua munca așa". Tot spre seară clubul arădean a postat un comunicat pe site-ul oficial în care își anunță intențiile clare.

Atacă decizia

Surse GSP susțin că UTA, liderul autoritar din Liga 2, acum doar cu 5 puncte avans, va merge să atace decizia de ieri la TAS. Asta imediat ce Comitetul Executiv va valida sistemul acceptat ieri de 15 cluburi. UTA nu va ataca sistemul de 6 echipe, ci doar înjumătățirea punctelor. Ședința cluburilor de miercuri seară nu are nicio valoare juridică, ci abia când totul este oficial, votat în CEx, poate fi atacat. "Cum am specificat și în adresa din 7 mai 2020, înaintată Federației Române de Fotbal, ne rezervăm dreptul de a ataca decizia Comitetului Executiv la forurile competente pentru inechitatea și diminuarea meritului sportiv și a deciziei discriminatorii doar împotriva clubului nostru", se arată pe site-ul oficial al clubului.

Burleanu a anticipat procesul cu UTA

"Se va judeca în regim de urgență! Federația are șanse mari să piardă", susțin surse din cadrul clubului UTA. La un proces se așteaptă și Răzvan Burleanu, care n-a ascuns asta nici când a fost întrebat aseară, în emisiunea DigiSport. "Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic. În urma a 3 videoconferințe de la Liga 2 s-au prezentat 3 scenarii. Al treilea a fost cel ales, cu 15 voturi: două abțineri și un altul pentru scenariul cu numărul 1", și-a justificat președintele FRF decizia.

Federația Română de Fotbal a decis azi împreună cu cluburile formatul în care se va relua Liga 2

Citește mai multe știri despre UTA: 

George Țucudean, aproape de un comeback de senzație » Două oferte primite imediat după scandalul de la CFR Cluj

UTA Arad, noua forță din Liga 1? Pachet de vis: George Țucudean + Cristian Bălgrărdean!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
depeche
depeche  •  15 Mai 2020, 11:48
Postat de gago747 pe 14 Mai 2020, 15:18

Da, dar de fapt avantajul terenului propriu nu constă în faptul că fanii susțin echipa locală, ci în oboseala acumulată de echipa vizitatoare, care trebuie să bată zeci și sute de kilometri pe drumuri ca să ajungă la locul de disputare.

Oboseala este doar o scuza in ziele noastre, sa fim seriosi. Daca am fi avut o tara fara aeroporturi si cu distante de 1500-2000 km intre doua orase din aceasta divizie, puteam sa zis ca oboseala isi poate spune cuvantul. In plus, se vor juca meciuri probabil pe teren neutru sau poate cel mai bine ar fi sa fie adusi cu totii in Bucuresti sau Cluj unde sa joace pe doua-trei stadioane. In trei saptamani termini tot.

danyelhd
danyelhd  •  14 Mai 2020, 18:50

Deci daca s-au redus nr. de etapele e normal sa se reduca si nu de puncte.

danyelhd
danyelhd  •  14 Mai 2020, 18:48

NU le dau dreptate celor de la UTA in acest context. Mi se pare echitabil pentru ca, daca s-ar fi jucat toate meciurile pana la capat maie erau 14 etape (12 reale pentru ca doua s-au retras ceea ce ar rezulta 36 de puncte in joc), iat pentru ca sunt de acord cu play-off-ul dar nu sunt de acord cu injumatatirea punctelor nu le dau dreptate pentru ca in play-off agreat sunt doar 15 punce in joc. Diferenta de la 36 la 15 este de 21 de puncte in care se pot intampal multe.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează