FOTBAL  »  LIGA 2  »  DUNĂREA CĂLĂRAȘI

Faceţi loc, faceți loc, Dunărea-i pe primul loc! Cum a schimbat Alexa fața călărășenilor: "Vreau să termin turul pe locul 1"

Foto: Emil Petrus Vasilescu +19   FOTO
Foto: Emil Petrus Vasilescu

Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2017 13:38

Dan Alexa face minuni la Călărași: a preluat echipa de pe locul 16 și-acum e lider în Liga a 2-a, fără să cunoască gustul înfrângerii în cele 12 meciuri cu el pe bancă.

Dat afară de la Chiajna din cauză că n-a acceptat ca deciziile la echipă să fie luate de primarul Mircea Minea, Dan Alexa a preferat să o ia din nou de jos, din "B", așa cum a făcut-o cu Timișoara și cu Rapid.

"Am acceptat proiectul de la Dunărea și tot ce-mi doresc este să scap echipa de la retrogradare. E clar că ăsta e obiectivul nostru în acest moment. Echipa are trei înfrângeri, trebuie să vorbesc mult cu băieții și să intrăm pe un făgaș normal", spunea antrenorul de 38 de ani la prezentarea oficială.

Alexa a pus și condiții. A cerut să fie rezolvate cât mai rapid probleme financiare, fotbaliștii să aibă salariile cât de cât la zi, dar și câteva achiziții. Anamaria Prodan i-a ajutat pe călărășeni atât cu jucători din țară, cât și din străinătate. Iar mutările inspirate s-au văzut imediat!

După 12 etape de când a semnat în Liga a 2-a, tehnicianul n-a cunoscut gustul înfrângerii: are 11 victorii și un rezultat de egalitate! Weekend-ul trecut, Dunărea a câștigat 3-0 cu ASA și a profitat de pașii greșiți făcuți de Hermannstadt și de Târgoviște. Ajutat de egalul dintre cele două contracandidate, Călărași a reușit performanța ca de pe locul 16 să urce în fotoliul de lider!

"Trebuie să recunosc că nu mă așteptam niciodată să fiu pe primul loc. Dacă până acum se vorbea cum să ne salvăm de la retrogradare, acum vreau să terminăm turul pe podium, apoi să obținem o promovare istorică în prima divizie. Cred că toată lumea visează asta! Avem liniște la echipă și asta ne ajută foarte mult, dar trebuie să muncim, nu să fim cu nasul pe sus și să ne credem cei mai buni", recunoaște acum Alexa. 

2,75 e cota caselor de pariuri pe care Dunărea Călărași o are pentru promovarea în Liga 1, echipa lui Alexa fiind favorita bookmakerilor

"De când a venit Dan s-a văzut o schimbare incredibilă. Și condițiile oferite jucătorilor sunt cu totul altele. Se doarme în hoteluri bune, transportul se face cu autocare moderne, alimentaţia şi vitaminizarea sunt ca la carte" Florin Brişan, președinte Dunărea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  06 Noiembrie 2017, 15:28

pe primul loc si la Prodan!

485809194904413
Costel Tudor  •  06 Noiembrie 2017, 14:53

Uitați-va la el , acum a ieșit din canalul de la Gara de Nord ! Nu stați prea aproape de el ca pute rau , e nespălat din luna august ! Lăsând gluma la o parte cred ca este de datoria FRF sa intervină si sa-l atentioneze sa aiba o ținuta decenta ! Nu cred ca in lume mai exista un astfel *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează