FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC BRAȘOV

FC Brașov se dezintegrează » 15 jucători și-au reziliat deja contractele, iar conducătorii își vor depune demisiile

Foto: Facebook @ FC Brașov Official
Foto: Facebook @ FC Brașov Official

Articol de - Publicat marti, 08 august 2023 15:54 / Actualizat marti, 08 august 2023 16:34

Clubul FC Brașov a anunțat că nu mai puțin de 15 jucători au reziliat contractele pe care le aveau cu formația de sub Tâmpa, în urma veștii primite luni de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, conform căreia galben-negrii nu au primit licența de Liga 2 din cauza criteriului financiar. 

Locul lui FC Brașov în Liga 2 va fi luat de Progresul Spartac, formație care la sfârșitul sezonului trecut a retrogradat în Liga 3, după ce a pierdut la penalty-uri barajul cu Metaloglobus

Postul TV care a cumpărat drepturile de televizare pentru FCSB - Nordsjaelland
FCSB - Nordsjaelland
Postul TV care a cumpărat drepturile de televizare pentru FCSB - Nordsjaelland

Probleme peste probleme la FC Brașov. Luni, TAS a anunțat verdictul final în cazul formației FC Brașov. „Stegarii” nu au primit licența de Liga 2, iar o mare parte din fotbaliști și-au reziliat contractele. Ardelenii au precizat că la meciul de miercuri, din Cupa României, în deplasare cu Odorheiul Secuiesc, FC Brașov va alinia o echipă formată în mare parte din juniori. 

Reacție dinspre FC Brașov, după decizia TAS: „15 dintre jucători au semnat actele de reziliere ale contractelor”

FC Brașov a mai anunțat că membrii din conducerea actuală a clubului își vor depune demisiile. Mai jos, comunicatul integral postat de brașoveni, pe site-ul oficial al clubului: 

În cursul zilei de ieri am primit decizia finală de la TAS privind dreptul de joc al clubului nostru în Liga a 2-a. Din păcate, decizia ne interzice dreptul pe care l-am câștigat pe teren. FC Brașov a primit automat drept de joc în Liga a 3-a.
Momentan situația este una grea. Jucătorii au fost informați despre această decizie și în mai puțin de 24 de ore, 15 dintre ei au semnat deja actele de reziliere ale contractelor. Sunt liberi să semneze cu orice alt club. Le mulțumim pentru tot ce au făcut pentru clubul nostru și le urăm succes.
Revenind la problemele de licențiere. Din cauza modului de întocmire și de prezentare a dosarului de licențiere am ajuns în această situație. Vorbim, deci, de probleme de formă. Situația este cu atât mai frustrantă cu cât, pe fond, FC Brașov nu avea probleme financiare. Salariile erau la zi, nu existau litigii cu jucători sau alți membri ai clubului. De asemenea, clubul avea asigurată finanțarea pentru sezonul 2023 - 2024 din Liga a 2-a și aveam gânduri de promovare în prima ligă.
Cine este vinovat? Este o vină colectivă a tuturor celor din echipa de management a clubului. În aceste condiții toți cei din conducere care încă mai au contracte valabile își vor prezenta demisiile.
FC Brașov se va prezenta la meciul de mâine din Cupa României. Va participa cu o echipă formată în mare parte din juniori. E normal ca una dintre competițiile oficiale ale fotbalului din România să fie onorată.Vor urma reorganizări și decizii despre viitorul clubului. 
Este important de știut că în ultimii ani FC Brașov a reușit să dezvolte o academie de copii și juniori care are rezultate. Poate fi o pepinieră importantă atât pentru fotbalul brașovean, cât și pentru cel din țară. Vorbim de aproape 300 de copii și juniori care trebuie să își continue activitatea.

-comunicat FC Brașov

Tribunalul Sportiv de la Lausanne a decis: FC Brașov n-a primit licență pentru Liga 2!

Cazul „FC Brașov”, pe scurt:

VIDEO. Petru Cadar, despre meciul de poveste dintre FC Brașov și Beşiktaş: „Mingea a plecat ca din tun! Am tras cu ură... S-a dus în poartă direct”

Citește și: 

Postul TV care a cumpărat drepturile de televizare pentru FCSB - Nordsjaelland

Chindia - Steaua se joacă cu casa închisă » Anunțul făcut de dâmbovițeni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
AdiOvi
AdiOvi  •  08 August 2023, 19:47

Ca braşovean mă doare sufletul sa vad un oraş superb ca Braşov sa nu aiba o echipa de fotbal. Nu-mi dau seama daca este ignoranța conducerii locale, lipsa de sponsori, mojicia Ligii or toate la un loc.

Clujean
Clujean  •  08 August 2023, 17:41

Sa o ia Mitica Dragomir ca e la pret de apartament acum !

Aliluia
Aliluia  •  08 August 2023, 17:22
Postat de GeorgePhoenix59 pe 08 August 2023, 16:58

Bine ca ati licentiat-o pe Dinamo ,cu datorii de 8 milioane ,si ati lasat un oras ca Brasovul fara echipa in liga a doua ! Rusine FRF ! RUSINE,RUSINE,RUSINE !

Cand eu am tot spus pe acilea ca pe Dinamo o tine in brate cineva sus pus si cu influenta…..n am zis degeaba. Aia e.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează