FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZIE

Comitetul de urgență al FRF a amânat un meci din prima etapă

Articol de - Publicat marti, 01 august 2023 11:15 / Actualizat marti, 01 august 2023 11:27

Comitetul de urgenţă, compus din Răzvan Burleanu, preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, președinte LPF și prim-vicepreşedinte FRF și Octavian Goga, vicepreşedinte FRF, a hotărât amânarea partidei FC Brașov / Progresul Spartac - CSC Dumbrăvița din prima etapă a sezonului din Liga 2.

Liga 2 va porni în weekendul 5-6 august, dar încă nu știm componența integrală a campionatului. Marele semn de întrebare e legat de FC Brașov, care inițial n-a primit licența și așteaptă acum un verdict de la TAS. Progresul Spartac stă la pândă.

O echipă din Superliga a rămas fără președinte: „Am făcut și greșeli, însă conștiința mi-e curată!”
POLI IAȘI
O echipă din Superliga a rămas fără președinte: „Am făcut și greșeli, însă conștiința mi-e curată!”

FRF a amânat un meci din prima etapă a sezonului de Liga 2

Având în vedere existența pe rolul Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne a dosarului CAS 2023/A/9777 Asociația Club Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște (FC Brașov) v. FRF, 

Având în vedere că ACS Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște a recuzat arbitrul desemnat să soluționeze litigiul mai sus menționat, 

Având în vedere că arbitrul, deși a considerat cererea de recuzare ca fiind lipsită de orice fundament, a decis să se retragă din acest dosar pentru a înlătura existența oricărui dubiu al clubului cu privire la independența și imparțialitatea persoanei desemnate să soluționeze acest litigiu, 

Având în vedere că, pe cale de consecință, nu a mai putut fi respectat termenul limită de soluționare a dosarului, respectiv 30 iulie 2023, astfel cum a fost stabilit de către părți prin încheierea Convenției Arbitrale, 

Luând în considerare că sezonul 2023/2024 al Ligii a 2-a urmează să debuteze la data de 5 august 2023, 

Pentru toate cele de mai sus, aprobă amânarea jocului oficial programat la data de 5 august 2023 din cadrul primei etape a Campionatului național Liga a 2-a, sezonul 2023/2024, în care echipa clubului apelant sau înlocuitoarea acesteia, în funcție de decizia TAS în dosarul anterior menționat, ar fi întâlnit pe teren propriu echipa clubului CSC Dumbrăvița, pentru o dată care va fi stabilită ulterior

- Hotărârea Comitetului de urgență al FRF din 1 august 2023

Contextul cazului: FC Brașov sau Progresul Spartac în Liga 2?

La începutul lunii iulie, Administrația de Licențiere a Federației Române de Fotbal nu i-a acordat licența de Liga 2 Brașovului din cauza criteriului financiar.

Trupa lui Dan Alexa a făcut apel la TAS și așteaptă verdictul de la Lausanne. Dacă decizia se va menține, atunci locul Brașovului în Liga 2 va fi luat de Progresul Spartac, echipă care a retrogradat sportiv în urma barajului cu Metaloglobus.

FC Brașov, care susține că a rezolvat problemele financiare între timp, a recuzat un arbitru TAS invocând un conflict de interese: judecătorul ar fi directorul BDO Spania, BDO Romania fiind firma de audit și consultanță de la noi care a stabilit că Brașovul nu întrunește condițiile necesare pentru acordarea licenței. Arbitrul recuzat s-a retras din dosar, iar verdictul, așteptat pe 30 iulie, a fost amânat din această cauză.

GSP.ro informa încă de ieri că Federația ia în calcul să amâne duelul FC Brașov / Progresul Spartac - CSC Dumbrăvița din prima etapă. De fapt, e posibil să fie amânate toate jocurile celor de la FC Brașov / Progresul până când TAS va lua decizia finală. 

FRF nu vrea să repete „cazul Rapid”

Astfel, FRF încearcă să evite situația penibilă din 2013, când Rapid câștigase barajul împotriva Chiajnei, dar a fost retrogradată după două etape. 

TAS a dat atunci un verdict în favoarea Concordiei, care a luat locul echipei din Giulești în prima ligă, considerând că Rapid nu a îndeplinit criteriile necesare pentru obținerea licenței privind participarea în prima divizie.

Mai multe articole din Liga 2:

Răuță s-a întors » A semnat pe doi ani și a fost prezentat azi
MERCATO
Răuță s-a întors » A semnat pe doi ani și a fost prezentat azi
Pariul lui Mihai Stoica a fost prezentat în Liga 2: „Sunt convins că ne vom îndeplini obiectivele!”
MERCATO
Pariul lui Mihai Stoica a fost prezentat în Liga 2: „Sunt convins că ne vom îndeplini obiectivele!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
GigelPurcel
GigelPurcel  •  01 August 2023, 11:59

Exact la ce ne asteptam cu totii. De asemenea si etapa a 2a a Progresului/Brasovului se va amana.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează