FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC U CRAIOVA

EXCLUSIV Motivul pentru care Napoli a plecat de la FC U Craiova! + De ce a fost demis Eugen Trică: „Nu mai accept antrenori gen Pițurcă”

Adrian Mititelu a fost invitat la GSP Live
Adrian Mititelu a fost invitat la GSP Live

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020 09:46 / Actualizat miercuri, 28 octombrie 2020 09:53

Adrian Mititelu (52 de ani), patronul FC U Craiova, liderul Ligii 2, a dezvăluit motivele pentru care s-a despărțit de Nicolo Napoli (58) și Eugen Trică (44), ultimii doi antrenori ai echipei.

FC U Craiova trece printr-un moment excelent pe plan sportiv. Oltenii s-au calificat în „16-imile” Cupei României și ocupă prima poziție în Liga 2, obținând două victorii răsunătoare în ultimele meciuri: 5-0 cu Rapid și 1-0 cu Petrolul.

Cu toate acestea, imediat după victoria cu Rapid, clubul a anunțat despărțirea de Nicolo Napoli. Iar Adrian Mititelu, invitat la emisiunea GSP Live, a dezvăluit motivele:

Adrian Mititelu: „Napoli și Trică au plecat din cauza lui Dan Vasilică”

„Vă dau cărțile pe față. Napoli și Trică au plecat din cauza acestui băiat, Dan Vasilică, care este un superprofesionist și își face foarte bine treaba, dar niciunul nu l-a suportat. Îi respect pe Napoli și Trică, dar am avut de ales între Dan Vasilică și ei, și l-am ales pe primul.

Pe Napoli l-am adus în speranța că pot să îl resuscitez, dar odată cu trecerea anilor, și-a schimbat modul de lucru și nu am mai reușit să îl redescopăr așa cum îl știam eu. Cu timpul a început să lucreze mai puțin, una e să fii dedicat, alta să lucrezi 1-2 ore și apoi să fugi, să nu mai știe lumea nimic de tine.

Decizia era luată înainte de meciul cu Rapid, l-am rugat să rămână până atunci. Cu toate nemulțumirile mele, îl duceam și pe el în spate și promovam și cu el. Sau cel puțin așa credeam. Însă m-a condiționat indirect să nu mai fie Vasilică, care pentru mine, este cel mai important om din lot. În primul rând ca preparator fizic. Am văzut ce poate. 

Are și carnet de antrenor, este un tip foarte, foarte bine pregătit. Vasilică pare un nume mai drăgălaș, mai neaoș, dar vă spun că va ajunge în top. Eu nu mă înșel, e bun rău de tot. E școlarizat ca antrenor A, dar până acum a fost doar preparator fizic. Eu unul ca el nu am mai văzut. E gen Neubert, în același stil. Chiar vorbește la superlativ de Neubert. E foarte bun, nu fac afirmații gratuite”, a declarat Mititelu la GSP Live.

Motivul despărțirii de Eugen Trică

Despre Eugen Trică, antrenorul care a realizat promovarea în Liga 2, Mititelu a dezvăluit că dorea să aibă controlul total la echipă, iar acest lucru, cuplat cu relația sa rece cu Dan Vasilică, a dus la îndepărtarea sa. 

„Trică nici măcar nu a început campionatul, relațiile erau reci încă din Liga 3. Datorită pandemiei a ajuns să meargă până aproape de începerea Ligii 2. Existau disensiuni mari vizavi de programul echipei. A vrut un program al echipei total diferit de ceea ce vedeam eu. A schimbat programul general al echipei. A vrut să fie un fel de Pițurcă la club și nu mai accept antrenorii gen Pițurcă

A dat niște declarații frumoase de suporteri, că sunt cei mai frumoși, dar asta nu e suficient pentru a rămâne antrenor. Lui Eugen Trică i-am oferit tot ce a dorit el, nu l-am supărat cu nimic, dar a încălcat niște reguli care nu au legătură cu organizarea profesionistă”.

La ultimul meci al echipei, victoria de la Ploiești, 1-0 cu Petrolul, Dan Vasilică a ocupat poziția de antrenor.

Noi avem condiții de Liga 1. Poate salariile nu sunt de primele echipe de Liga 1, dar de Liga 1 sunt

Eu l-am inventat pe Napoli ca antrenor. Și-a făcut un nume datorită unui lot creat de mine. Dacă nu îi avea pe frații Costea, pe Găman, acea trupă apreciată de toată lumea, nu mai era niciodată mare antrenor. A fost o echipă cu foarte multe talente pe metru pătrat, dar nu exista așa multă organizare încât să fiu mulțumit, astfel că s-a ajuns la pierderea unor obiective care ne stăteau la îndemână - Adrian Mititelu, finanțator FC U Craiova

Citește mai multe știri din Liga 2:

U Cluj are cinci jucători infectați cu Covid-19 la doar o zi după victoria cu CS Mioveni

Rapid a pus ochii pe un antrenor de Liga 1 » Cine l-ar putea înlocui pe Adrian Iencsi pe banca echipei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
717216305075761
Alexandru Conty  •  28 Octombrie 2020, 15:35

Hmmmm, domnul praz se vde deja in liga 1, stai putin nea marine ca mai ai drum lung pina acolo, abia acum incepe greul pt. voi

1000833093403035
Bolon Yokte  •  28 Octombrie 2020, 13:53

Deci după logica lu Mititelu, preparatorul fizic la echipă trebuie sa fei șeful antr.principal, și nu invers!? De fapt și la FCSB -Neubert are 10-15-20euro /lună iar antr.principal Petrea4-5000 de euro. Cică nu mai accepta antr.ca Pițurcă!? Era invidios ca suporterii îl iubeau pe Pițurcă mai mult ca pe el mititelu.Dar cine e Piți și cine e mititelu? E ca distanța de la Pămînt la Soare! 140 mil km.Piți fost jucator Steaua,Nationala României,Cuapa Campionilor, și Supercupa Europei in palmares,iar Mititelu șef de galerie și patron brutarie la Craiova. Cine dintre cei 2 are o expertiză mai mare în fotbal?

1735457746481229
Alexandru Nica  •  28 Octombrie 2020, 11:52

Paradoxal, dincolo de aberatii si logoreea specifica, ganditi-va putin sportiv. SPORTIV: Mititelu a facut o noua echipa, a pornit din Liga a-4-a, a promovat pe teren(nu cred ca-si permite luxul sa cumpere arbitri), iar acum este lider in Liga a-2-a, dupa ce si-a batut mai toate contracanditatele pana in prezent. Haios delir, nu? Dar are si rezultate pana in prezent!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează