FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROBLEME

Finanțare blocată pentru un club de tradiție: „Spuneți ce vreți să faceți cu fotbalul! Îl omorâm? Îl desființăm?”

FOTO: Facebook @fcbrasovofficial
FOTO: Facebook @fcbrasovofficial

Articol de - Publicat miercuri, 31 mai 2023 18:05 / Actualizat miercuri, 31 mai 2023 18:05

FC Brașov, formație care și-a anunțat pretențiile de promovare în Liga 1 în stagiunea următoare, are probleme cu finanțarea. 

Dan Alexa a construit la FC Brașov un lot capabil să lupte pentru pozițiile fruntașe în stagiunea următoare. Brașovenii au încheiat cu 5 victorii și o remiză play-out-ul precedent, dar elanul le-a fost tăiat de jocurile politice locale. 

Se pregătește construcția unui nou stadion în România » Va costa 137 de milioane de euro și va fi al doilea ca mărime din țară
STADION
Se pregătește construcția unui nou stadion în România » Va costa 137 de milioane de euro și va fi al doilea ca mărime din țară

Ghidul de finanțare pentru susținerea sportului de performanță, cel prin care FC Brașov a primit bani în sezonul recent încheiat, a fost blocat în ultima ședință a Consiliului Local, cu 11 voturi pro și 14 abțineri. Cele din urmă au aparținut consilierilor PSD și PNL, informează Monitorul Expres.

Allen Coliban: „Vreți să desființați FC Brașov?”

„Spuneți ce vreți să faceți cu fotbalul! Vreți sa desființați FC Brașov? În cazul de față, singura variantă prin care putem oferi finanțare pentru fotbal, pentru primele două ligi, este prin tipul acesta de ghid de finanțare. Dumneavoastră nu îl aprobați. 

Asta după ce s-a investit până acum în acest club care a fost la 15 minute de a intra în play-off. Nu s-a prins play-off-ul în acest an, dar există continuitate, există un proiect, există implicarea colegilor dumneavoastră. 

Pentru FC Brașov este singura formă prin care poate să fie finanțată activitatea. Voi veni din nou în fața dumneavoastră cu acest proiect. Voi mai face o încercare, dar încercați să înțelegeți și asumați-vă impactul. 

Ok, este o temă politică, vine an electoral, clubul ăsta nu a murit, dar hai să-l omorâm acum, pe bune!”, a spus Allen Coliban, primarul Brașovului, într-o ședință a Consiliului Local. 

VIDEO. Dan Alexa: „Am venit să promovez cu Brașov în Liga 1! Nu mi-am fixat alt obiectiv”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Fostul jucător de la FCSB a semnat în Liga 1 » Unde a ajuns fotbalistul pe care Becali l-a pus pe lista „indezirabililor” după doar câteva meciuri

Petrescu, primele declarații după ieșirea necontrolată de la finalul meciului cu Farul: „E clar că am greșit. Mi-am cerut scuze” + Ce spune despre plecarea de la CFR Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  01 Iunie 2023, 11:06

...da sportul de performanta trebuie omorat ...el nu este bun de nimiki ...duce la vrajba intre popoare ...

msdr
msdr  •  31 Mai 2023, 20:15

Ce club de tradiție când are 4 ani vechime? Acesta nu e Steagu, ci Corona Brașov, clubul primăriei. E doar un joc politic, se cearta pe cașcaval. Joacă cu tribunele goale ai nu e susținut de nimeni în Brașov, in afară de politicieni

istet10
istet10  •  31 Mai 2023, 19:32

Un exemplu clar ca sportul profesionist trebuie sa ramana o activitate strict privata.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează