FOTBAL  »  LIGA 2  »  DEZVĂLUIRI

VIDEO. Imagini COLOSALE, difuzate în premieră! Flagrant de proporții în fotbalul românesc » Poliția a descins și i-a prins cu pungi pline cu bani, pentru trucarea unui meci!

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 aprilie 2020 14:15

Astăzi, în ziua în care clubul UTA împlinește 75 de ani de existență, au fost publicate în premieră imaginile din arhiva unei televiziuni din Anglia cu un flagrant de proporții din fotbalul românesc. 

Totul s-a întâmplat în urmă cu fix 28 de ani, înaintea confruntării din Liga 2 dintre Unirea Alba Iulia și UTA, meci terminat cu scorul de 2-0. La momentul respectiv, atât Unirea cât şi UTA se luptau pentru promovare în prima ligă.

Poliția i-a luat pe sus din apartament!

Imaginile cu flagrantul sunt realizate cu câteva zile înaintea duelului de la Alba Iulia, atunci când reprezentanții celor două cluburi s-au întâlnit pentru a pune la punct blatul! Poliția aflase de planul secret și i-a prins în flagrant pe cei care voiau să pună la cale înțelegerea. Poliția a descins în forță, iar la perchezițiile făcute într-un apartament din Transilvania au fost găsite pungi și plicuri pline cu bani. În total, 1 milion de lei! Alte surse spun că ar fi fost vorba de 1,5 milioane de lei.

Filmul flagrantului de acum 28 de ani a fost publicat de cei de la Replay, pe pagina de YouTube.

VIDEO. Flagrant la Unirea Alba Iulia - UTA: 

Întâlnire și într-un restaurant din Sebeș

"Pentru a fi siguri că nu vor întâmpina o rezistenţă serioasă din partea unor fotbalişti din Alba Iulia, arădenii au ajuns la concluzia că trebuie să îi motiveze material, pentru ca unii dintre ei să o lase mai moale. Mihai Jivan de la UTA a luat legătura cu patru fotbalişti de la Unirea Alba Iulia, antrenată în acea vreme de Cornel Ţălnar, actualul antrenor principal al dinamoviştilor. Cele două părţi s-au întâlnit între la un restaurant din Sebeş", scriu cei de la Replay pe YouTube.

Care continuă să ofere detalii incredibile: "În afara lui Mihai Jivan, care venise cu o sacoşă cu bani şi o haină de blană, conform înţelegerii, au mai fost, din partea gazdelor, jucătorii Gheorghe Georgescu, Nicolae Seliuc, Ioan Mărginean şi Neluţu Popa. Cei patru jucători ai lui Cornel Ţălnar au înştiinţat, în prealabil, clubul de tentativa de cumpărare pusă la cale de arădeni şi au filmat toată întâlnirea şi discuţiile ce au avut loc. Când totul părea bătut în cuie, peste complotişti a intrat Poliţia, toţi fiind duşi la secţie, unde au dat declaraţii!".

Țălnar cu jucătorii, grevă la Guvern!

VIDEO. Imagini COLOSALE, difuzate în premieră! Flagrant de proporții în fotbalul românesc » Poliția a descins și i-a prins cu pungi pline cu bani, pentru trucarea unui meci!

Cazul a ajuns inclusiv pe masa Federației Române de Fotbal. UTA şi Unirea au fost penalizate cu câte 8 puncte fiecare şi pierderea meciului direct cu 0-3! 

După această decizie, jucătorii arădeni în frunte cu antrenorul Cornel Țălnăr au venit la București și-au pichetat sediul Guvernului României. Pe pancardele purtate de protestatari erau scrise mai multe mesaje, printre care: “Greva Foamei. Cerem: anularea sancţiunilor dictate ilegal contra echipei, antrenorului şi preşedintelui clubului Unirea. Oraşul Unirii nu se vrea oraşul dezbinării”, “Unirea vrea dreptate!” sau “Jucătorii trebuie să joace pentru că au fost corecţi”.

"Se spune că reprezentantul clubului UTA ar fi fost ameninţat că, în situaţia în care UTA va câştiga meciul, va rămâne multe zile în arest. Unirea a câştigat, iar Mihai Jivan a fost eliberat a doua zi. Varianta celor de la UTA este că reprezentanţii clubului din Alba Iulia i-au contactat pentru o înţelegere înainte de meci. Şi în present există acuzaţii reciproce de înscenare"
Replay

Ce scriau ziariștii de la Gazeta Sporturilor în 1992

VIDEO. Imagini COLOSALE, difuzate în premieră! Flagrant de proporții în fotbalul românesc » Poliția a descins și i-a prins cu pungi pline cu bani, pentru trucarea unui meci!

VIDEO. Blatul de la Alba Iulia, analizat și de Ovidiu Ioanițoaia

Fanii arădeni nu l-au uitat pe Ionuț Popa nici după 30 de ani

În martie 2018, oficialii arădeni au anunțat că-l vor pune pe Ionuț Popa antrenor la echipă. A fost momentul în care fanii celor de la UTA au luat "foc" și-au emis un lung comunicat de protest. În el se menționa și episodul din 1992, când Popa era antrenor la Alba Iulia!

"Ionuț Popa și-a făcut „intrarea” în fotbalul românesc cu scandalul ”haina de blană”. Un club cu onoarea imaculată, UTA, a ajuns să fie murdărit în rușinea primului blat dovedit din fotbalul românesc. Ratarea promovării a fost uitată, implicarea lui Ionuț Popa în acel scandal a fost uitată și ea, în schimb pentru UTA a fost începutul unei ere de compromisuri și rușini pe care Ionuț Popa o personifică foarte bine"
Comunicatul suporterilor arădeni din 2018

+11 FOTO

CITEȘTE ȘI:

DEZVĂLUIRI. Ceauşescu nu a vrut să-l transfere pe Hagi la Juventus: „A refuzat o fabrică Fiat și 5 milioane de dolari”

RETRO GSP. UTA împlinește azi 75 de ani. De ce Ioan Chirilă i-a zis „Bătrâna Doamnă” a României și de ce trupa arădeană a fost „a 8-a minune a lumii”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
whiteredarad
whiteredarad  •  19 Aprilie 2020, 14:43

Cronica lui Ioan Chirila arata prapastia dintre Maestru si epigonii lui...urmasi ! Azi " Cuvantul care demoleaza" este motto-ul zilei, nu...cel ce construieste. Despre UTA la aniversarea ei, la 75 de ani,...o stire extrasa "din dosarele Militiei". ( de cei care au acces...la acestea) Atata inseamna UTA, pentru unii ! Pe prima pagina apare o stire "fulminanta " : " O noua echipa in Bucuresti " ....se muta echipa din...Afumati !...Vorba aia : "Afumati, ...domnilor,...afumati "

whiteredarad
whiteredarad  •  19 Aprilie 2020, 14:35

CE ESTE UTA? de Ioan Chirilă Un vis vechi al cronicarului se împlinește: UTA a revenit în prima divizie a țării! Cînd textiliștii au ieșit în afara sferei fotbalului, am avut impresia că treburile nu mai pot continua astfel. Campionatul național al României fără UTA însemna campionatul englez fără Aston Villa, însemna campionatul Franței fără Saint Etienne, însemna, dacă vreți, campionatul italian fără Parma, ca să nu urcăm spre vârfurile numite Milan sau Juve. Revenirea echipei din Arad în Divizia Națională este un moment de sărbătoare pentru întreg fotbalul românesc. Duminică seara, revenind de la Galați, în autocarul Rapidului, antrenorul Mircea Rădulescu îmi spunea: „Iată că am redobândit un oraș frumos, un public admirabil și o echipă care te îmbie să joci fotbal”. Am numeroase amintiri despre UTA. Începând cu vremea când se numea ITA și când apariția tricourilor albe, pe stadionul ANEF producea un adevărat frison în rândul tribunelor. Îmi aduc aminte, în preajma unui asemenea meci cu CCA, cronicarii erau de părere că textiliștii nu pot învinge, deoarece atacul arădean este steril, în frunte cu Stibinger. Așa se face că a doua zi „sterilul” Stibinger avea să marcheze trei goluri prin șuturi de la 30 de metri, trei goluri din cele șase care aveau să poposească în poarta bucureșteană. Pentru mine, dacă permiteți, UTA înseamnă foarte mult. Înseamnă Petschovschi, poate cel mai bun fotbalist român. Înseamnă amintirea zilelor Fejenoord, pe care le-am trăit la temperatu

1721641201311950
Nadia Si Mihai  •  19 Aprilie 2020, 14:11

Oricum ai încerca să înțelegi momentul publicării acestui articol este jenant când a fost publicat Rușine gazeta sporturilor

Vezi toate comentariile (14)
Comentează