FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROCES

Florian Walter, achitat azi de Tribunal în cazul transferurilor de jucători făcute între U Cluj și Petrolul! Era acuzat de constituire de grup infracțional și delapidare

Articol de GSP - Publicat luni, 16 noiembrie 2020 15:27 / Actualizat luni, 16 noiembrie 2020 16:21

Azi, la Tribunalul Cluj, a avut loc un nou termen în care Florian Walter, fost acționar la Dinamo și U Cluj, Marius Nicolae, fost team manager la Petrolul, Ioan Mărginean, fost președinte la Gaz Metan  și fost director la U Cluj, și Dan Capră, fost team manager la Petrolul, sunt acuzați de constituire de grup infracțional și delapidare.

Judecătorii au decis  încetarea procesului penal faţă de Florina Walter, care a murit în mai 2019, și a dispus ridicarea măsurii asiguratorii a sechestrului, asupra unor bunuri ale fostului acționar al clujenilor. 

Florian Walter, achitat azi de Tribunal în cazul transferurilor de jucători făcute între U Cluj și Petrolul! Era acuzat de constituire de grup infracțional și delapidare

Procesul va continua în cazul celor trei, care în prima instanță au fost achitați.

Care au fost acuzațiile DIICOT

Procurorii DIICOT au decis pe 3 noiembrie 2016 să trimită în judecată pe Walter, Capră, Mărginean și Nicolae, dosarul în care aceștia erau inculpați era legat de  transferurile făcute în 2012, între cluburile SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA și SC Fotbal Club Petrolul SA.

Florian Walter era acuzat de „constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare, cu consecinţe deosebit de grave”, iar Măginean, Capră și Nicolae sunt acuzați de DIICOT „pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în modalitatea constituirii unui grup infracţional organizat, urmat de săvârşirea unei infracţiuni”.

Walter era acuzat că a transferat gratis 11 jucători de la U Cluj la Petrolul. Szukala, Sebastian Achim, Grecu, Lucian Marinescu, Adrian Cristea, Marian Cristescu, Ionut Neag, Sebastian Cojocnean, Vlad Morar, Mircea Bornescu, George Galamaz, Anthony Nwakaeme, Gaston Mendy şi Ovidiu Hoban sunt jucătorii care s-au transferat de la U Cluj la Petrolul. Poliția Română preciza că la data respectivă, clubul „U” Cluj a fost prejudiciat cu 10,95 milioane euro.

VIDEO  FCSB riscă intrarea în insolvență! Cine este reclamantul și ce datorii are clubul lui Becali

Citește și: 

112 milioane € prejudiciu, dar Italia nu-l extrădează pe Dragoș Săvulescu, ci îi micșorează sentința! Motivarea e incredibilă: „Stă cu prietenii”

Azi a avut loc un nou termen în procesul FCSB - CSA Steaua pentru palmares! Ce au făcut judecătorii după intervenția fanilor FCSB

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
remarque
remarque  •  16 Noiembrie 2020, 21:47

exista legi comerciale anume gandite pentru a nu da posibilitatea transferului de active(jucatorii sunt active si ei) intre doua entitati care apartin aceluiasi actionar la valori derizorii. In cazul de fata trebuia Valter si noua societatea trebuiau acuzate de evaziune, pentru ca statul a fost prejudiciat prin tranzactionarea cu valoare zero a unui activ. Dar cum dreptate in Romania, nu mai este de pe vremea lui Cuza, suntem multumiti ca am scapat de gunoier si de patachina de Prodanca imediat dupa.

deusdat
deusdat  •  16 Noiembrie 2020, 17:17

Ce înseamnă să nu fii de la PSD :)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close