FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Dinamo, din scandal în scandal » Cum l-a umilit Răzvan Zăvăleanu pe Florin Răducioiu: „O lipsă crasă de respect faţă de persoana mea”

Florin Răducioiu
Florin Răducioiu

Articol de , , - Publicat vineri, 15 iulie 2022 07:54 / Actualizat vineri, 15 iulie 2022 10:03

Florin Răducioiu a demisionat din postul de director sportiv al lui Dinamo după ce administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, i-a cerut să-și diminueze salariul până la 2.500 de lei pe lună și să aducă sponsorizări, deși el era activ în organigramă exclusiv pe parte sportivă, nu financiar.

Cu cât se apropie mai mult startul ligii secunde, cu atât Dinamo se dezintegrează și mai tare. A rămas fără președintele din primăvară, fără antrenor și fără 80% din lotul cu care a încheiat sezonul de Liga 1. La toate acestea se adaugă și plecarea singurului simbol pe care Dinamo îl mai avea în structura de conducere: Florin Răducioiu. Acesta și-a anunțat demisia miercuri seară, într-un interviu pentru Orange Sport.

„Nicio garanție!” » Legenda lui Dinamo a refuzat oferta de a deveni noul administrator special al „câinilor”: „Doar la greu își aduc aminte de noi”
DINAMO
„Nicio garanție!” » Legenda lui Dinamo a refuzat oferta de a deveni noul administrator special al „câinilor”: „Doar la greu își aduc aminte de noi”

Florin Răducioiu: „Tăcerea lor a fost un răspuns pentru mine”

„Am hotărât să renunț după multe tentative ale mele să vorbesc cu Răzvan Zăvăleanu. Aveam în minte un plan, i-am cerut să-mi ofere posibilitatea să mă ocup eu de proiectul sportiv, de a reconstrui echipa. Nu mi-a răspuns de o lună de zile la tentativele de a vorbi cu el şi pentru mine a fost o lipsă crasă de respect, faţă de persoana mea, în primul rând. 

Am crezut că e vorba despre respect, sinceritate. Am tot încercat să dau de el, n-am reușit. Acest lucru înseamnă lipsă de respect. Faţă de persoana mea şi faţă de ce am făcut pentru Dinamo. M-am întâlnit cu el o dată la Marriott, i-am explicat ce planuri am în Liga a 2-a, după care m-am întâlnit cu asistentul lui, Claudiu, şi nici până acum nu am răspuns la ce am cerut.

Tăcerea lor e un răspuns pentru mine. OK, am înțeles mesajul, fiecare să-și vadă de drumul lui. Sunt foarte dezamăgit de comportamentul dânsului. Să-l întrebaţi pe dânsul de ce a făcut asta. Am încercat să mă implic, să fac mai multe. Dinamo e un capitol închis din acest moment”, a declarat Răducioiu.

Zăvăleanu n-a răspuns la sms

Fostul mare fotbalist s-a simțit umilit de Zăvăleanu mai întâi atunci când a fost chemat la o discuție, după ce echipa a retrogradat, și i s-a cerut să facă rost de o sponsorizare, care să nu fie mai mică de 20.000 de euro. Răducioiu fusese adus în club pe partea sportivă, nefiind deloc implicat în structura financiară a societății, însă Zăvăleanu i-a explicat că antamarea de sponsori e o condiție pentru ca el să poată continua.

În plus, administratorul judiciar l-a informat că trebuie să accepte diminuarea salariului pe care a rulat cât timp a activat la Dinamo. Reducerea propusă de Zăvăleanu era drastică: de la 1.500 de euro la numai 500 de euro lunar. 

Ulterior acestei discuții, Radu a reușit să convingă o societate să susțină o sponsorizare către Dinamo de 20.000 de euro, după care a solicitat o întrevedere cu Zăvăleanu pentru a-l anunța. Acesta însă n-a mai răspuns niciunui apel sau mesaj venite din partea fostului fotbalist, care în cele din urmă, miercuri seară, a anunțat că demisionează.

Am principii în viaţă. Eu am respect faţă de persoanele cu care lucrez și nu vreau să fiu înconjurat de lume care nu e loială și care nu mă respectă. Zăvăleanu n-a avut respect față de mine.

Tot ce pot să le urez celor de la Dinamo acum e să se mențină în Liga 2, fiindcă pericolul real e să retrogradeze. Echipa nu e foarte bună acum și nici nu ştiu ce vor face, perspectivele nu sunt deloc bune.

- Florin Răducioiu

Ce înseamnă Răducioiu pentru Dinamo

  • a fost 13 ani în curtea clubului, ca fotbalist: între 1978 și 1986 la juniori, între 1986 și 1990 la seniori, apoi încă un sezon, în 2000-2001
  • a câștigat 3 trofee: titlul în 1990 și două Cupe ale României (1986, 1990)
  • a disputat sfert și semifinală de Cupa Cupelor la finalul anilor '90
  • a participat la Mondialul din 1990 din postura de fotbalist al lui Dinamo

Organigrama lui Dinamo de acum: Zăvăleanu și atât

Pe 6 august va debuta noul campionat în Liga a 2-a și Dinamo a rămas practic fără niciun fel de conducere. Singura persoană activă e Răzvan Zăvăleanu (foto), administratorul judiciar. În rest, toți ceilalți șefi nu mai există. 

În plus, echipa nu are nici antrenor principal. Nu s-a găsit un tehnician după plecare lui Dușan Uhrin. Interimari sunt Iulian Mihăiescu și Ionel Augustin, care au condus pe rând jucătorii la meciurile amicale disputate până acum

VIDEO Daniel Stanciu despre dezastrul de la Dinamo: „Lucrurile s-au degradat în timp”

Citește alte știri din fotbalul românesc:

Haos la Dinamo! Fiecare face ce vrea după retrogradarea în B
DINAMO
Haos la Dinamo! Fiecare face ce vrea după retrogradarea în B
Topul celor mai atractive echipamente în noul sezon al Ligii 1 » Trei echipe impresionează
ECHIPAMENTE
Topul celor mai atractive echipamente în noul sezon al Ligii 1 » Trei echipe impresionează

Playtech: ȘOC! Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război


Comentarii (33)
melcul_furios
melcul_furios  •  16 Iulie 2022, 14:20
Postat de creeperno807 pe 15 Iulie 2022, 22:46

Ce raspuns sa dea Zavaleanu la urmatorul mesaj: Como se dice?

Lasa ca e mai bine asa, in B si fara antrenor, jucatori sau bani - nici macar aia 20 de mii de euro.

TzurcanuDePitesti
TzurcanuDePitesti  •  16 Iulie 2022, 07:46

cine intri intr-o cooperativa unde nu se știe ce și cum înseamnă ca ești naiv ca nu ai experiență de viață nu ai fler. vina nu este a celui ce vinde ci a aceluia ce cumpara. nu știu din ce bani trăiește acest băiat care are și copii prin Italia și o noua fătucă la așternut. nu se știe. înseamnă ca bani nu prea mai sint și se alerga pe un titlu mai mult decit pentru bani. ce contract ai făcut? dacă nu ai știut ce sa semnezi plătești. asta înseamnă lipsa de experiență și un club ca Dinamo are nevoie de vulpoi însă cu caracter gen mitica Dragomir. ani de zile vorbeai cu accent și dacă ai fi știut cum vorbea Eliade in toți anii departe de țară care isi aștepta mama ce venea în costum popular și în opinci ți-a da capete singur în gura. lipsa de educație isi spune cuvântul. dac a aveai știai ce semnai altcumva capul face capul trage. în mare nu cred ca sunt multi care sa regrete plecarea ta. mai bine făceai și tu un curs de antrenorat. dar cine spui ca tensiunea unui meci te face sa pleci de pe banca și asta spune mult. la modul Dinamo de funcționare cred ca un punea este Pina la urma cel mai bun. este uns cu alifii și are experiență. atit

corectorul
corectorul  •  15 Iulie 2022, 23:59
Postat de creeperno807 pe 15 Iulie 2022, 22:46

Ce raspuns sa dea Zavaleanu la urmatorul mesaj: Como se dice?

A i reclama lui Raducioiu ca a utilizat niste expresii in italiana la varsta de 20 de ani cu care urmarea sa se faleasca si el ca un copil ce era, imediat ce se intorsese in tara dupa ce reusiseram sa scapam de comunism si sa vedem si noi lumea, echivaleaza *** *** astia din ziua de azi care altereaza limba romana cu tot felul de englezisme ***. Toti semidoctii de *** folosesc azi expresii engleze in timpul uzului limbii romane, dovedint ca sunt insutit mai rudimentari decat Raduciou (care macar avea circumstante la momentul recentei iesiri a romanilor din lumea primitiva in care ne inchisese comunismul).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează