FOTBAL  »  LIGA 2  »  DISCUȚIE

EXCLUSIV „Steaua poate participa în Liga 1 din această vară!” » FRF, răspuns pentru GSP cu privire la propunerea de schimbare a Legii Sportului inițiată de Vasile Dîncu

Articol de , - Publicat joi, 13 aprilie 2023 14:06 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 16:02

Într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor, oficialii Federației Române de Fotbal au lămurit ce se întâmplă în cazul în care Legea educației fizice și sportului va fi schimbată până la finalul acestui sezon competițional.

Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, și colegii lui din Partidul Social Democrat au propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului. Ele ar trebui să aducă dreptul de promovare al celor de la CSA Steaua din sezonul 2023-2024, dacă vor fi aprobate până cel târziu cu o săptămână înaintea startului viitorului campionat.

Conform actualei Legi a Sportului, roș-albaștrii nu pot ajunge în primul eșalon decât dacă își schimbă forma de organizare. Fie ca asociație non-profit, fie ca societate comercială pe acțiuni. Iar altă variantă este să obțină modificarea legii și cluburile de drept public să poată fi considerate profesioniste.

„Modificarea oferă clubului în speță posibilitatea de a participa în Liga 1”

Gazeta Sporturilor a cerut un punct oficial de vedere pe marginea acestui subiect, Federației Române de Fotbal. Oficialii de la FRF au răspuns ziarului.

„Modificarea normei legale care împiedică în prezent cluburile de drept public să fie membre ale unei ligi profesioniste înseamnă în mod automat că această restricție nu mai este aplicabilă și oferă clubului în speță posibilitatea de a participa în Liga 1 începând cu sezonul următor, dacă sunt îndeplinite și toate celelalte condiții regulamentare!”, susțin oficialii FRF.

Mai mult, „Pentru evitarea oricărui dubiu dorim să subliniem în mod expres că răspunsul de mai sus este valabil în funcție de forma finală a normei respective și de data la care aceasta intră în vigoare, Federația Română de Fotbal neputând influența în niciun fel vreunul dintre cele două aspecte menționate”.

Modificările propuse în noua Lege a Sportului: Dîncu introduce pasajele „persoane juridice de drept public” și „organizate ca persoane juridice de drept public”

(1) Cluburile sportive, organizate ca societăţi comerciale sportive pe acţiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiţii sportive profesioniste, promovarea şi dezvoltarea activităţilor sportive, precum şi alte activităţi legate sau derivate din obiectul lor social.

- Actualul alineat din art. 31 al Legii educației fizice și sportului

Propunerea de modificare: „(1) Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport”.

(3) Cluburilor sportive profesioniste li se aplică regimul juridic al societăţilor comerciale, cu particularităţile cuprinse în prezenta lege.

- Actualul alineat din art. 31 al Legii educației fizice și sportului

Propunerea de modificare: „Cluburilor sportive profesioniste, organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste, organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

Mihai Stoica în luptă directă cu Talpan: „Pentru mine FCSB e Steaua! N-are cum să fie alta!”

Citește și:

Talpan își asumă proiectul depus de Vasile Dîncu: „Este munca mea! Vom avea drept de promovare încă din acest an!” + Război TOTAL cu suporterii: „Vor să pună mâna pe club!”
CSA STEAUA
Talpan își asumă proiectul depus de Vasile Dîncu: „Este munca mea! Vom avea drept de promovare încă din acest an!” + Război TOTAL cu suporterii: „Vor să pună mâna pe club!”
Anghel Iordănescu a luat cuvântul, după ultimul meci al Stelei: „Haideți să fim sinceri! Eu chiar nu înțeleg problema asta, cât interes arată?”
CSA STEAUA
Anghel Iordănescu a luat cuvântul, după ultimul meci al Stelei: „Haideți să fim sinceri! Eu chiar nu înțeleg problema asta, cât interes arată?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (131)
johny2003
johny2003  •  16 Aprilie 2023, 17:09
Postat de ray51 pe 14 Aprilie 2023, 11:43

Talpanistii vor avea drept de promovare din anul competitional 2023-2024 daca acesta va mai avea loc (din cauza razboiului din toamna!).

Pai si talpanistii nu merg pe front?! Ei ar trebui sa fie in linia intai!

M1967
M1967  •  15 Aprilie 2023, 00:19
Postat de johny2003 pe 13 Aprilie 2023, 20:47

Statul Paralel isi intra in atributii!

Daca se va vota aceasta lege e grav si nedrept ! Daca aceasta echipa va promova(CSA...) STEAUA ADEVARATA va inceta sa traiasca. Aceasta echipa e un fiasco,o echipa facuta la apelul bocancului. Oameni buni treziti-va ! Acest individ,Talpan impreuna cu clasa politica vor sa fure un drept castigat in 2003 L-as intreba pe Lacatus,cand a fost mai stelist,acum cand il renega pe Becali si adevarata STEAUA,sau cand era angajatul lui ! Trist domnilor ! Sudul si Nordul au cantat si incurajat la unison aceasta echipa ! Le transmit baietilor de la Sud sa se uite cati fani are CSA... si cati FCSB !

ray51
ray51  •  14 Aprilie 2023, 11:43

Talpanistii vor avea drept de promovare din anul competitional 2023-2024 daca acesta va mai avea loc (din cauza razboiului din toamna!).

Vezi toate comentariile (131)
Comentează