FOTBAL  »  LIGA 2  »  RETRAGERE

video Gabriel Tamaș și-a anunțat retragerea: „Psihic nu mai pot să joc fotbal! N-am fost un neica nimeni sau un alcoolist”. Echipa la care s-a simțit cel mai bine

Gabriel Tamaș și-a anunțat retragerea: „Psihic nu mai pot să joc fotbal”
Gabriel Tamaș și-a anunțat retragerea: „Psihic nu mai pot să joc fotbal”

Articol de , , - Publicat vineri, 27 octombrie 2023 12:00 / Actualizat sambata, 28 octombrie 2023 11:46

Gabriel Tamaș (39 de ani) a susținut o conferință de presă în care a anunțat că se retrage din fotbal.

Legitimat la Concordia Chiajna (Liga 2), Tamaș a anunțat că se retrage cu efect imediat. El a bifat 9 partide în acest sezon, fiind titular în toate. Nu a fost în lot la ultimul meci, cu Buzău, 1-0.

Gabi Tamaș s-a retras: „Voi continua să stau lângă fotbal, să ajut cum pot”

  • „Azi e o zi cam tristă pentru mine. Poate și pentru voi, că nu mai aveți ce să scrieți. E foarte dificil să te desparți de lucrul pe care-l iubești cel mai mult, când ești în fotbal de o viață. Dar vine și ziua asta”
  • „Voi continua să stau lângă fotbal, să ajut fotbalul cum pot. În primul rând vreau să-i mulțumesc tatălui meu, care m-a dus la fotbal.”
  • „Psihic nu mai pot juca! Fizic aș mai putea 5-6 ani. Când ajungi să plângi în casă pentru că pui suflet, dar nu vezi roadele, nu ești bine. Degeaba ești bine fizic, dacă nu ești psihic. Nu îmi văd rolul, nu îmi văd țelul. Eu ridic mâna și spun că nu mai pot. Nu e vorba doar de Chiajna, ci de nivelul fotbalului.”
  • „Am sub 86 de kilograme. Eu sunt un rebel, dar sunt și emotiv. Pun totul la suflet. Când ajungi la o vârstă, într-o perioadă a vieții în care ajungi acasă și te gândești ce nu ai făcut bine, e greu să mai continui.”
  • „Nu am făcut fotbal din necesitate. L-am făcut din plăcerea de a juca. De-asta am și continuat. Voiam să demonstrez că pe teren închid gura contestatarilor. Și le-am cam închis-o!”
  • „Am avut 67 de selecții la națională, am jucat în Spania și Anglia. Am făcut ceva în cariera de fotbalist. Nu am fost un neica nimeni. Sau un alcoolist cum mă credeți voi, sau cine mă crede. Mă doare direct în cur. Pe hârtie, «spun» cam multe”
  • „Vreau le să mulțumesc mamei și soției mele, care au îndurat foarte multe. La câte prostioare am făcut... Nimeni nu e perfect. Îi spun și fiicei mele să se mândrească cu tatăl ei. Nu știu dacă un jucător va mai bifa atâtea echipe ca mine.”
  • „Retragerea nu vine după o ceartă cu domnul Lincar sau cu domnul Tănase (n.r. președinte Chiajna). Nu am avut nicio dispută. S-au scris multe. Când eram tânăr, puneam mai puțin la suflet. Acum pun mai mult, poate și asta m-a făcut să mă retrag.”

Gabi Tamaș: „Voi înființa o academie”

  • „Eu am și alte planuri și nu le puteam face dacă jucam fotbal. Am carnet de antrenor, vreau să continui școala de antrenori și să fac și ce ține de managementul fotbalistic. Am intrat într-un proiect, despre care veți auzi mai multe în zilele viitoare. E un proiect care va ajuta sportul.” 
  • „Voi înființa, până în ianuarie, o academie care va ajuta copiii să aibă ce nu am avut eu. Va fi fără bani sau cu puțini bani, că nu putem jecmăni lumea.”
  • „M-a lăsat rece ce se întâmplă în fotbalul românesc. Lumea spune că creștem, dar ne ducem la vale. Caractere ca noi, cei în vârstă, nu mai sunt multe! Când mă uit la ce vine din spate... Sunt delăsători că au ce pune pe masă. Când văd cum pun piciorul la antrenamente și meciuri... Și asta a dus la retragerea mea”.
  • „Dacă vreți să mai întrebați ceva, bine. Dacă nu, vă pup și vă iubesc!” (n.r. ulterior, după acest monolog, Tamaș a primit întrebări din partea jurnaliștilor)
  • „Am slăbit, pentru a putea ajuta clubul. Eu am dorit să promovez cu Chiajna. Dar văd că e doar dorința mea. Nu și a celor din jur. Nu mă refer la staff... Chiar dacă se supără pe mine, mă doare în cur. Asta e realitatea.”
  • „În decembrie oricum mă lăsam. Vorbisem deja cu soția”

Gabi Tamaș: „La Dinamo m-am simțit cel mai bine”

  • „Echipa la care m-am simțit cel mai bine a fost Dinamo.”
  • „Cel mai frumos moment a fost când am dat gol cu Liverpool, în Cupa Angliei”
  • „Ca fotbalist, țelurile sunt să câștigi un campionat, să joci în cupele europene și la un Mondial, un European. Doar Mondialul nu l-am bifat.”
  • „Dacă aș face ceva diferit? Poate aș bea două șprițuri. Uitați-vă unde am jucat. Unde mai sus? Am fost în Anglia și Spania. Unde să mai fiu? Nu înțeleg...”
  • „Foștii mari fotbaliști erau «sectanți» (n.r. adică nu ieseau în decor, erau cuminți)? Nu cred. Și aveau rezultate. Eu am fost mediatizat... Toți beau, dar nu se arată. Mie nu îmi place să beau în casă. Ce, sunt alcoolist, să beau în casă? Îmi place să ies. Nu sunt la pușcărie, că am fost (n.r. în Israel), știu cum e acolo.”
Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
+44 FOTO

Gabi Tamaș: „Nivelul de acum e foarte scăzut”

  • „Nivelul de acum e foarte scăzut. Lumea critică faptul că aducem străini. Dar dacă ăla aleargă timp de 90 de minute? Ăluia îi e foame de bani, de performanță. Munca bate talentul acum.”
  • „Nu trebuie să te complaci. Dacă vrei să ajuți fotbalul, ca să nu spună lumea că aducem străini, pune osul la bătaie. Ai ajuns în Liga 3? Dă 20 de goluri și urci. Dă 20 de goluri în Liga 1 și Liga 2... De când nu s-au mai dat 20 de goluri în Liga 1? Noi suntem golgeteri din penalty. Plângem că nu mai ajunge nicăieri, că nu mai creștem. E din vina jucătorilor, nu a conducătorilor.”
  • „Am văzut că la noi în țară cel mai bine e să joci fără bani. Când nu ești plătit 3-4 luni, al dracu', ți-a venit mintea la cap și joci ca spiridușul! Așa am văzut la noi în țară.”
  • „Vreau echipa națională la turnee finale. Să scoată fanii în stradă!”

La final, Tamaș a mai oferit un moment amuzant: „Gata, da? Bă, gata, bă! Gata! V-am pupat!”.

C.V. Gabi Tamaș

  • Crescut la Tractorul Brașov, Gabi Tamaș a ajuns în Liga 1 la Dinamo, în 2002. Au urmat Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Bromwich Albion, Doncaster, Watford, FCSB, Cardiff, Hapoel Haifa, Astra, U Cluj, FC Voluntari, Petrolul și Concordia Chiajna.
  • Are un titlu de campion în România (FCSB, 2015) și unul în Israel (Hapoel Haifa, 2018). A mai câștigat 3 Cupe al României, o Supercupă a României, două Cupe ale Ligii și o Supercupă a Israelului
  • Are 67 de meciuri și 3 goluri pentru naționala României, alături de care a jucat la EURO 2008

Gabi Tamaș: „Mi-e rușine să mai vin beat la antrenamente”

Gabi Tamaș a văzut din tribună meciul cu Gloria Buzău, 1-0, pe care l-a avut recent Concordia Chiajna, și are, în mod oficial, o perioadă în care este liber să gândească despre ceea ce vrea să facă de acum înainte. 

Gabi a provocat pauza după ce el i-a anunțat pe oamenii din conducere că se retrage din fotbal: „Mi-e rușine să mai vin beat la antrenamente”.

 Planul lui Gabi Tamaș după retragere 

În aprilie 2023, Gabi Tamaș povestea la GSP LIVE ce va face după retragere.

„Am mai multe în cap. Aș avea în cap și să vând tot ce am și să plec în străinătate. Să-mi fac un restaurant și o casă pe malul mării. Acum fac cursurile de antrenor și vreau să fac și un curs de management. E bine să le am. Bine, partea de management mi s-ar potrivi foarte bine. Antrenoratul... Când văd ce e acum, îmi vine să-i iau pe tineri și să-i «mănânc»! Dacă noi, pe vremuri, aveam condițiile de acum, ne băteam cu Generația de Aur. Ei au totul acum.

Au și regula U21, care spune că trebuie să joace. Noi nu am avut. Ne-am bătut cu vedetele fotbalului românesc. Trebuia să muncim și alergăm. Nu pot... Îi văd așa... Văd ce delăsători sunt la antrenamente. Dacă sunt așa ca jucător, îți dai seama cum aș fi ca antrenor? 

Aș spune «Du-te, tati! Vine altul». Nu m-aș enerva. Dar i-aș explica «Băi băiatule, vrei? Dacă nu vrei, hai să ne strângem mâna. Îmi încurci și mie timpul, te încurc și eu. Aduc pe altul. Îl aduc pe ăla care are foame». Nu aș vrea să fiu președinte. Poate director sportiv...”, a spus Gabi Tamaș.

Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
+44 FOTO

Cum a ratat Gabi Tamaș transferuri la Bayern Munchen și Lazio 

Tot la GSP LIVE dezvăluit cum a ratat trei transferuri importante: Lazio, Bayern Munchen și Celtic. 

„Am făcut câteva prostioare și am pierdut un transfer sau două. De exemplu la Lazio. Am făcut o escapadă în cantonamentul naționalei. Dacă nu o făceam... Nu am plecat din cantonament. Am băut un șpriț și ne-am întors. Au fost mai mulți atunci. Doar eu și Mutu am fost dați afară, că nu eram la prima abatere. S-a văzut dimineața la antrenament. Eram toți cam avariați. Asta a fost să fie. 

Da, atunci eram în discuții cu Lazio. După aia... Au zis «Uite, că ai o viața extrasportivă...». Al doilea transfer ratat a fost la Bayern Munchen. Când era Van Gaal antrenor. Eram la națională și jucam contra Olandei. Au fost discuții și nu s-au finalizat. Bine, a mai fost și Celtic. Nu am refuzat eu. Nu s-au finalizat discuțiile. Eu m-am înțeles, dar nu s-au finalizat...”, a povestit Gabi Tamaș la GSP LIVE. 

Pentru ce a fost Gabi Tamaș suspendat 5 etape în Anglia: „I-am scos dintele prin buză”

Fundașul de la Concordia Chiajna a dezvăluit un gest violent pe care l-a făcut la adresa unui adversar, în Anglia, pe care l-a lovit cu cotul la o fază fixă.

- Trucuri murdare aveai?  
- Nu, nu sunt genul. Jucam în Championship și după fiecare meci aveam cucuie. Erau la ordinea zilei. „Vârful” stătea la distanță de mine. Aștepta minge lungă, venea mingea, vârful sărea în mine, că dădea în minge sau mine tot aia era, și apoi venea linia a doua să atace mingea. Era ca la luptă. Incredibil. Atunci am avut o suspendare de cinci etape. Era Vaughan de la Norwich. Mi-a dat două coate în cap, mi-a făcut cucuie și nu mi-a zis „scuze”. Eram în careu, m-am uitat la arbitrii să văd unde sunt și când a venit o centrare i-am dat direct în gură cu cotul. I-am scos dintele prin buză.

- Te-au suspendat pe baza probei video 
- Da. Greșeala pe care am făcut-o a fost că m-am uitat întâi la el înainte să-l lovesc. Și-au dat seama că am premeditat.

- La Doncaster nu ai jucat pentru că ai avut o fractură de pomete. Ce s-a întâmplat? 
 - Mi-a dat unul un pumn și mi-a rupt osul ăsta. (arată sub ochiul drept) 

- Unde s-a întâmplat?
- Unde, unde…Pe afară, că doar nu în casă. Am fost la un pub. Prin Doncaster sunt oameni mai răi și clubul ne-a dat un bodyguard. Eram eu, alți doi jucători și bodyguardul. În fața pubului era o pizzerie mică. Am intrat, jucătorii și bodyguarzii stăteau afară, la geam. 

-Și? 
- Din spatele meu, a venit unul «copt» și mi-a dat un pumn. Stăteam la coadă, nu-i spusesem nimic. Bine că m-am întors și mi-a dat sub ochi că poate îmi dădea naibii prin altă parte. Mi-a rupt osul zigomatic. Am căzut, m-am ridicat și am fugit după el, dar nu l-am mai prins. Le-am zis ăstora: „Bă, dracu', măcar stăteați și voi în ușă”. M-am dus la poliție, l-au căutat pe camere, dar nu l-au găsit. N-am mai primit niciun răspuns de atunci.

- Și ce ai făcut?  
- Când m-am dus a treia zi la antrenament, aveam pometele băgat înăuntru. I-am zis antrenorului că vreau să joc. El: „Bă, tu nu te uiți la tine că îți cade fața?! Ești nebun?!”. 

- Nu te-ai dus la doctor? 
- Nu, nu. Îmi căzuse fața. Puteam să rămân cu sechele, știu. M-au operat după două săptămâni și după aia am purtat mască. Masca mă jena la ochi, nu aveam vederea periferică. Mi-am dat-o jos o dată la antrenament și când am dat cu capul în minge am simțit o durere cum nu simțisem niciodată. Toată fața mi-a vibrat. Și mi-am pus masca la loc.

Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
+44 FOTO

Gabi Tamaș dezvăluie: „Am jucat beat în Israel”

- Ale tale umplu un capitol la capitolul “controverse” pe pagina de Wikipedia…Unde ai jucat mahmur? Ai zis că nu o să spui niciodată unde.
- În Israel. Toată lumea mi-a spus că sunt suspendat, așa că am ieșit în oraș cu fanii. Dimineața, pe la 9, mă tot suna antrenorul. Eu vedeam că mă sună, mă sună. Eram avariat mai serios și am închis telefonul. În bloc cu mine mai stăteau doi colegi și antrenorul l-a sunat pe unul să-i spună să mă trezească, voia să vorbim. Am vorbit și mi-a zis: “Nu ești suspendat, poți să joci!”. I-am zis: “Domnule antrenor, sunt beat! M-am culcat o oră”. El: “Nu-i nimic. Și beat joci mai bine!”. I-am zis să mă lase două-trei ore.

- Ce-ai făcut în alea două-trei ore?  
- (Râde) Un duș. Nu pot să-ți spun, am tabieturile mele…Dar, uite, am băut multe lichide. După o noapte ești deshidratat. Am mâncat dulce, am băut lapte. Mai mâncam și murături, dar nu poți să mănânci murături în ziua meciului că faci pe tine. Am jucat așa. Nu m-am simțit rău. 

- Ce-ai făcut în alea două-trei ore? 
 - (Râde) Un duș. Nu pot să-ți spun, am tabieturile mele…Dar, uite, am băut multe lichide. După o noapte ești deshidratat. Am mâncat dulce, am băut lapte. Mai mâncam și murături, dar nu poți să mănânci murături în ziua meciului că faci pe tine. Am jucat așa. Nu m-am simțit rău. 

Gabi Tamaș, arestat în Israel 

În martie 2019, jucătorul celor de la Hapoel Haifa a fost prins băut de poliție la volan. După testele efectuate, a reieșit că acesta avea o concentrație de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat, de 3 ori mai mare decât limita legală în Israel. A fost arestat în Israel și a trebuit să facă muncă în folosul comunității. 

„Te prinde băut la volan, în orice țară din lumea asta. Ce-ți face? Te duce, stai 24 de ore, plătești cauțiunea și ai plecat acasă. Am plătit, cei de la poliție au făcut recurs la alt tribunal. M-au trimis la pușcărie, că n-aveau arest.  

Am plătit cauțiunea și trebuia să mă duc acasă după 24 de ore. Cei de la Poliție au făcut recurs la tribunal. M-am dus la Tribunal. Pașaportul era la soție, care era cu președintele și m-am prezentat la Tribunal. Avocații Poliției au zis că nu mă găsesc în calculator și că am intrat fraudulos în țară, eu jucând în fiecare sâmbătă!  S-a făcut abuz de putere, dar n-ai ce să faci. 

Taci din gură și îți vezi de treabă. Eu am intrat cu un pașaport temporar în țară și de la început s-a greșit. I-am spus președintelui să nu îmi pună viza de muncă, pentru că într-o lună o să îmi vină pașaportul normal. A venit pașaportul nou, mi-au pus viza, dar nu mă mai găseau în calculator!”. a mărturisit Gabi Tamaș.

Citește și: 

Cel mai în formă jucător al SuperLigii se revoltă: „Noi, «dinozaurii», nu contăm! La ce să te aștepți în România?”

„Care CIF? Cu ăla dai pe chiuvetă!” » Dispută live pe palmaresul Stelei, între Grădinescu și Miu: „Jimmy, hai lasă-mă, cum s-o ia FCSB din Liga 4!?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
johny2003
johny2003  •  29 Octombrie 2023, 01:21

Ce faci mah, te retragi din mers?!? Stai sa ajunga la capat de drum Campeonatu, bah ***! Vrei sa-ti rupi picioarele?!?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  28 Octombrie 2023, 01:06

sa speram ca Imba-Tamas nu ajunge ca Irinel Columbeanu, sa faca cheta pt. azil !

bebeto08
bebeto08  •  27 Octombrie 2023, 19:36

un deseu

Vezi toate comentariile (20)
Comentează