FOTBAL  »  LIGA 2  »  ACS BERCENI - RAPID 1-1

GALERIE FOTO Lacrimi, neputinţă şi speranţe » Cum şi-a petrecut Rapidul prima zi la matineu

Foto: Bogdan Fechită +44   FOTO
Foto: Bogdan Fechită

Articol de - Publicat sambata, 07 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 07 septembrie 2013 18:17

Rapidul a pornit din nou la drum, mai mult şchiopătînd. Trupa lui Sandu Tabîrcă a făcut doar un egal, 1-1, în deplasare cu ACS Berceni. În schimb, peste 2.000 de suporteri rapidişti au cucerit stadionul ilfovean şi i-au făcut invizibili pe cei cîţiva localnici veniţi să susţină echipa gazdă.

Cam acum şapte ani, tot într-un început de toamnă, Juventus Torino ajungea în Serie B, din cu totul alte motive decît Rapid. Cu Buffon, Nedved şi Del Piero pe teren, torinezii scoteau un 1-1 chinuit la Rimini. La Berceni, Rapidul apare într-o situaţie similiară, însă singura vedetă aliniată la start a fost Pancu.

Ce n-a văzut Berceniul

Abia promovată în liga a doua, Berceniul a avut parte de o primă probă de foc. Comuna din sudul Bucureştiului a fost luată cu asalt de miile de suporteri vişinii. Interesul mare pentru meci a dezvoltat şi spiritul antreprenorial printre oficialii din Berceni.

Astfel, toţi rapidiştii ajunşi la stadion au realizat că au de plătit un bilet de 15 lei pentru a vedea meciul, indiferent că aleg să stea la peluză sau la tribune. Au strîns din dinţi, au dat din umeri şi pînă la urmă au făcut cea mai mare vînzare de bilete din istoria Berceniului.

"Nu dăm sîmbetele nostre frumoase pe duminicile voastre pustii"

E ora 11:00 şi meciul începe. Însă, pe teren, jucătorii abia se mai văd printre coloanele de fum. Se aprind cîteva torţe ce au reuşit să fie strecurate pe stadion şi se aruncă cu petarde pe teren. Rapidiştii de la peluză încearcă şi o coregrafie cu mesajul "Oriunde ai juca / Rapid, te vom urma!".

Pe teren, mingea încă nu se vede. Sau poate că se vede, dar nu se hotărăşte de care parte să stea. Rapidiştii obosiţi, fără antrenamente în picioare, nu reuşesc să pună presiune. Gazdele par prea "mici" şi puţin timorate, aşa că totul e într-o stare de aşteptare.

În tribune, însă nimeni nu aşteaptă. Se cîntă, se fluieră, se scandează. De la vîrful ierbii te străduieşti să înţelegi cîteva scandări, dar ţi-e imposibil. Vacarmul de sunete e indescifrabil.

Concluzia e, însă, una singura: cu suporterii alături, Rapidul rămîne frumos şi în Liga B. Pentru fani nu mai contează că duminicile tîrzii au fost înlocuite cu sîmbete matinale.

Loviţi de Rover Cîrstea

Rapidiştii prind curaj şi încearcă cîteva asalturi la poarta lui Marin. Doman îşi face treaba pe dreapta şi duce des balonul pînă în preajma careului. De aici mingile sînt preluate  de Ciolacu şi Pancu, dar aceştia par mai mult a-şi proba şuturile de la distanţă. Tabela rămîne imaculată. Şi cînd nici nu te aştepţi, Rover Cîrstea, atacantul refuzat de Dinamo, înscrie. Vîrful piteştean primeşte o pasă de la Nistor şi, aflat în careu, nu îl mai iartă pe Drăghia. E 1-0 pentru Berceni.

Golul primit de Rapid agită şi mai mult spiritele în peluză şi tribune. Rapidiştii pornesc un nou val de scandări, parcă şi mai puternice decît înainte.

Pe teren însă, Pancu şi compania par la pămînt. Imediat după gol, rapidiştii forţează un contaatac, însă mingea se pierde repede. Pînă la pauză, Rapidul nu se mai trezeşte.

La vremuri noi, tot Pancu!

Poate au fost clipuri motivaţionale sau discursuri rupte din filme cu Robert de Niro şi Al Pacino, dar după pauză jucătorii rapidişti au ieşit mult mai motivaţi de la vestiare.

Nici nu termină suporterii să intoneze imnul, că Pancu reface deja echilibrul pe tabelă. Veteranul egalează cu un şut din doi metri după ce Marin respinge nefericit un şut al lui Ciolacu. Explozie e cuvîntul care descrie senzaţia care pluteşte în aer în timp ce Pancu sărbătoreşte reuşita printre plasele porţii.

Rapidul mai construieşte cîteva atacuri, însă firul se rupe din nou după primele 15 minute. Berceniul profită de ezitările giuleştenilor şi e cît pe ce să preia din nou conducerea după ce Cîrstea e faultat în careu de Iacob şi arbitrul dictează penalty. Fîşie ia mingea şi o pune la punctul cu var, dar, în loc să nimerească poarta, prinde un şut care l-ar face gelos şi pe Sergio Ramos .

Pe lîngă penalty-ul irosit, Berceniul mai ratează un gol ca şi făcut. Cu cîteva minute înainte de final, un jucător al gazdelor scapă singur cu Drăghia, însă pierde mingea mai ceva ca în curtea şcolii.

Se termină 1-1. Pentru Juventusul din 2006, după acea remiză de la Rimini, a urmat o promovare imediată şi, peste cîţiva ani, torinezii au revenit în fruntea fotbalului italian. Să ne aşteptăm la asta şi de la Rapid?

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
just.rapid
just.rapid  •  09 Septembrie 2013, 09:22
Postat de lavy_flavy pe 07 Septembrie 2013, 21:22

AMR 6 ZILE!

AMR = Asa-I MATA .. RUPTA

plischi
plischi  •  09 Septembrie 2013, 05:22

un punct obtinut dintr-o deplasare obositoare (3 ore cu avionul si inca doua cu autobuzul!) este o performanta. ps. si-a revenit ciolacu din depresie?

avocatulreloaded
avocatulreloaded  •  09 Septembrie 2013, 03:21

o sa se desfiinteze mizeria asta de echipa :rapid !

Vezi toate comentariile (29)
Comentează