FOTBAL  »  LIGA 2  »  ACADEMIA GHEORGHE HAGI

Gică Hagi despre Academie: "Proiectul meu va da peste 10 ani 10 jucători la echipa naţională!"

Articol de GSP - Publicat joi, 06 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 06 octombrie 2011 17:10

Gică Hagi, cel mai mare fotbalist român, a vorbit despre proiectul pe care îl are la academia sa şi despre obiectivele pe care le are cu Viitorul Constanţa şi cu restul juniorilor.

"Am făcut la Academie o echipă la care juniorii cînd fac 18 ani să poată juca. Am încredere şi o spun cu tărie că proiectul meu are o durată de 10 ani. Sper să am putere să ţin acest drum, să mă sprijine şi nişte parteneri. După 10 ani, naţionala va avea 10 jucători de la Academie. Scopul nostru e să formăm jucători care să fac performanţă. N-am cum să fac Barcelona, dar în România cred că putem face o impresie bună.

La juniori deja am devenit cei mai buni, iar echipa mare arată destul de bine. Academie e încă în formare, vom vedea pe viitor ce se va întîmpla. Noi impunem un spirit ofensiv. În plan colectiv facem faza ofensivă destul de bine, dar mai avem mult de lucrat. Suferim însă pe faza defensivă. În mintea lor trebuie să le intre cît mai repede trecerea rapidă de la jocul ofensiv la cel defensiv", a spus Gică Hagi la Fotbal Club, la DigiSport.

...despre tiki taka: "Tiki taka a jucat în România numai Steaua în 1986. Echipa aceea s-a făcut în 3 ani de zile şi să nu uităm că a durat 2 ani să se găsească jucătorii potriviţi"

...despre revenirea lui Adrian Mutu la naţională: Dacă Mutu a fost rechemat, nu înseamnă că sînt de acord. S-a putut fără Hagi, s-a mers mai departe şi fără Popescu. Mutu e un jucător bun, dar nu înseamnă că nu putem să ne descurcăm fără el. Nu sînt de acord cu această idee. Cu el sîntem mai puternici dacă el este cu echipa. Tu trebuie să fii disponibil echipei şi să laşi capriciile acasă, altfel eşti contra echipei. "

...despre perioada de la Galatasaray: Am făcut o greşeală mare cînd am preluat Galatasaray la mijlocul campionatului. Prefer să mă duc undeva unde să implementez un plan al meu, unde să fiu lăsat să muncesc. Nu-mi place să preiau munca altora iar sarcina mea să fie să plombez. Eu am fost ultimul care a venit atunci, dar am fost primul care a plecat. în momentul în care am primit acea scrisoare de la suporteri am decis să renunţ. Eu chiar am crezut că pot să readuc Galata în fruntea Turciei şi niciodată nu m-am simţit vinovat vinovat pentru situaţia echipei.

...despre oferta de a prelua naţionala: Nu puteam să mai iau naţionala pe drum, după perioada de la Galatasaray. Mi-aş fi dorit să merg la naţională, dar nu în situaţia respectivă. Dacă mai aşteptau trei luni aş fi venit. Nu voiam ca eşecul calificării să-mi fie atribuit.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
paul_timisoara
paul_timisoara  •  12 Decembrie 2011, 14:52

Ai sa dai 10 oameni la nationala cand vei fi tu antrenorul nationalei. Se pare ca nici antrenorii tai, pusi de tine pe la loturile de tineret, nu ar risca sa tii bage. Toate turneele din tara la care participati sunteti ajutati de arbitri, probabil este o conditiie ca sa participati. Lumea accepta, deoarece odata cu ai tai vine si presa si asa poate mai afla lumea si de noi. Ai niste echipe adunate din toata tara de niste incompetenti pe care apoi trebuie tu sa le "umflii". Eu cunosc cazul grupei de varsta 98 (joaca fiul meu) unde la turneul de la Brasov au fost impinsi de arbitri. Poli a fost peste voi tot meciul, apropos fiulmeu nu joaca la Poli...

enachecosmin
enachecosmin  •  07 Octombrie 2011, 22:12

Bravo Hagi! Felicitari pentru rabdarea si intelepciunea pe care o arati. Vor fi rasplatite, sunt sigur. In mine ai un suporter deja.

tonimirea
tonimirea  •  07 Octombrie 2011, 09:59

Bai Gica mai lasa-ne,Viitorul castiga cu arbitrii in Liga aIIa. La juniori nu ati castigat nimic,jucatorii buni ii iei de pe la alte echipe si pe urma zici ca sunt crescuti la Academie. Academia o ai de cel putin cinci ani si nu ai produs nimic.La Cupa organizata de tine va batut un liceu sportiv Eliade parca. La Cupa stelelor estului ati fost ciuca batailor. Acum spui ca o sa dai 10 jucatori la nationala,poate la juniori unde antreneaza fosti colegi ai tai de la Luceafarul .Noroc cu Belodedici ca a adus acolo numai antrenori de mana aIIIa. In rest ca si cumnatul tau Popescu la realizari pe plan sportiv numai nereusite. Noroc cu BCR ca te foloseste in reclame,probabil tot ceva pe filiera

Vezi toate comentariile (19)
Comentează