FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

EXCLUSIV / VIDEO „Cred în promovare, cred că putem rezista în Liga 1” » Bascul Gorka Larrucea are planuri mari cu Dinamo în 2023

Gorka Larrucea și Dinamo mai au de disputat trei etape în februarie/martie 2023, în sezonul regulat: Unirea Constanța (a), Șelimbăr (d) și Poli Timișoara (a)
foto: Eduard Apostol (GSP)
Gorka Larrucea și Dinamo mai au de disputat trei etape în februarie/martie 2023, în sezonul regulat: Unirea Constanța (a), Șelimbăr (d) și Poli Timișoara (a) foto: Eduard Apostol (GSP)

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2022 08:41 / Actualizat marti, 20 decembrie 2022 08:48

Bascul Gorka Larrucea, 29 de ani, are planuri mari cu Dinamo în 2023, cu toate că ar fi preferat să dispute la final de decembrie ultimele trei etape din sezonul regulat, decisive pentru accederea în play-off. 

VIDEO. Interviu cu Bascul Gorka Larrucea, mijlocaș la Dinamo: „Cred în promovare, cred că putem rezista în Liga 1”

- Gorka, ai putea să analizezi pe scurt prima ta jumătate de an la Dinamo?
- Mă simt bine cu echipa, cu suporterii, cu toți. Cred că avem o șansă bună de a prinde play-off-ul, suntem pe un drum bun.

- Sezonul se reia la finalul lunii februarie, pauza este uriașă, în contextul fotbalului actual. Nu este un dezavantaj?
- Acum, ne gândim mai mult la odihnă, la faptul că aveam nevoie de o pauză, după o perioadă încărcată. Apoi, ne vom focusa pe antrenamente și pe cele trei meciuri ce trebuie să ne ducă în play-off. Acesta este obiectivul nostru.

Lionel Messi, cel mai mare din toate timpurile » Gazeta a realizat o analiză a celor mai importanți 6 fotbaliști din istorie, iar concluzia e una singură: „Puricele” e GOAT
ARGENTINA, CAMPIOANA LUMII
Lionel Messi, cel mai mare din toate timpurile » Gazeta a realizat o analiză a celor mai importanți 6 fotbaliști din istorie, iar concluzia e una singură: „Puricele” e GOAT

- Crezi în promovare?
- Da! Cred! Și eu, și echipa, oricine care lucrează la Dinamo are încredere că în 2023 echipa va reveni în Liga 1. Am pierdut mult în prima parte a sezonului, apoi ne-am revenit și suntem pe drumul bun. Deci da, cred în promovare!

„Am început tăcut, dar echipa a căpătat mentalitatea de învingător"

- Ce trebuie să îmbunătățească Dinamo în primăvară pentru a atinge promovarea?
- Trebuie doar să continuăm ca în ultima perioadă, să avem mentalitatea de a învinge meci de meci. Doar așa putem ajunge în play-off.

- Cum ți se par contracandidatele?
- Eu pot să vorbesc doar despre echipa mea, aici este un nivel bun, cred că ne putem lupta cu acest lot și în prima divizie. De obicei, luptele sunt mai intense la nivelul inferior, acolo unde oricine vrea să se remarce în fața unui nume uriaș.

- Mulți jucători străini de la nivelul eșalonului doi spun că fotbalul aici este preponderent fizic. Așa ai simțit și tu?
- Da, da. Fizic, mai degrabă decât tactic. În Spania, unde am jucat eu, 90 de minute trebuia să fii atent la așezarea tactică.

- Te-ai adaptat aici?
- Da. Am început foarte tăcut, adică nu am ieșit în evidență, până când am învățat care este situația din teren aici. M-am adaptat la cerințele din România și acum mă simt foarte bine.

„Nu pricep de ce e pauza asta"

- E bine sau rău pentru Dinamo că a venit pauza asta de iarnă înaintea ultimelor trei meciuri din sezonul regulat?
- Eu aș fi preferat să fii jucat acum acele trei meciuri din primăvară. Cred că era un avantaj dacă jucam acum, într-un moment bun pentru echipă din punct de vedere sportiv. Chiar nu pricep de ce a trebuit să punem pauză când mai erau doar trei etape de disputat din sezonul regulat.

- Ce te motivează în carieră?
- În primul rând, să promovez cu Dinamo. Restul vine după aceea.

- Ai apucat să vezi meciuri din Liga 1?
- Da, este o ligă abordabilă. Cred că dacă vom promova în 2023, vom putea rămâne fără probleme în prima divizie. Nu mi se pare o diferență uriașă între cele două divizii. Bine, mai sunt de reglat anumite detalii. 

Nu pricep de ce Spania a fost atât de slabă la Mondial. Am auzit multe opinii, de toate felurile. Mi-au plăcut alte formații cum au jucat, nu m-am concentrat pe partidele Spaniei. Cred că deja adversarilor le-a fost ușor să citească și să blocheze jocul echipei, care a devenit previzibil pentru mulți.

-Gorka Larrucea, mijlocaș Dinamo

Atmosfera creată de suporterii dinamoviști la meciuri mi se pare incredibilă. N-am mai trăit așa ceva. Nu știu câte echipe de prima ligă se pot lăuda cu astfel de fani. Am fost impresionat să-i văd pe fanii noștri însoțind echipa sute de kilometri, chiar și în perioadele delicate.

-Gorka Larrucea, mijlocaș Dinamo

De Crăciun am dorințe simple. Să fiu cu familia mea, să fiu sănătos, să mă pot bucura de viață.

-Gorka Larrucea, mijlocaș Dinamo

1 gol și 2 assist-uria adunat Larrucea pentru Dinamo în 12 meciuri

3 echipe, de liga a treia și a patraa bifat ibericul în carieră: Gernika, Real Union și Amorebieta

62 la sutăeste procentul prezențelor lui Gorka în primul „11" la Dinamo

Citește și:

Florinel Coman a oferit declarația serii, după ce l-a văzut pe Mbappe în finala Mondialului: „Dacă juca la FCSB, era schimbat din minutul 20”

Vlad Iacob, intervenție de peste o oră la TV în care a explicat de ce falimentul lui Dinamo nu e o soluție + „Înțepături” către gloriile clubului: „Înainte să emiteți opinii, apelați la niște specialiști”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
LeoSima
LeoSima  •  20 Decembrie 2022, 19:54

Asta saracu nici nu stie ca e viitor chirografar

Vezi toate comentariile (1)
Comentează