FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Elis Bakaj, mijlocașul care făcea furori la Dinamo, interviu pentru GSP: „Poți fi Real Madrid. Dacă n-ai bani, degeaba!"

Articol de - Publicat miercuri, 08 martie 2023 09:07 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 09:45

Elis Bakaj, 35 de ani, vrea să revină în fotbal, visând la revirimentul lui Dinamo. Numit în urmă cu un deceniu ”Cristiano Ronaldo al Albaniei”, fostul mijlocaș a spus cum îi merg afacerile la București.

- Elis, ce planuri ai cu fotbalul, dacă mai ai? 
- Când m-am lăsat de fotbal, am zis că mă apuc de antrenorat. Acolo e viața mea, acolo știu cel mai bine. Încă puțin și termin Școala de antrenori în Albania, pentru copii, apoi „A"-ul și „Pro"-ul. Să vedem cum voi fi ca antrenor, încerc să-i învăț cât mai multe pe copii. 

- Cum merg afacerile cu cele două șaormerii, „Băneasa", din Pipera și din Titan? 
- Foarte bine. Lumea consumă șaorma aici, românul iubește acest fel de mâncare. Sunt și prețuri bune, iar în ziua de azi te ghidezi după așa ceva. Contează, e criză! Contează și un leu, doi, trei, patru. Lumea nu mai are mulți bani, iar oamenii trebuie să mănânce.

Soția româncă a moștenitorului Ferrari a făcut furori la prima cursă de Formula 1! Cum au surprins-o fotoreporterii in Bahrain
FERRARI
Soția româncă a moștenitorului Ferrari a făcut furori la prima cursă de Formula 1! Cum au surprins-o fotoreporterii in Bahrain

Elis Bakaj, fostul mijlocaș al lui Dinamo: „Criza a venit" 

- Simți că românii, oamenii, au devenit mai precauți la fiecare leu consumat? După coronavirus, odată cu războiul din Ucraina.
 - Sunt în domeniu, lucrez cu oamenii, spun „da". Toată lumea zice: „O să vină criza!". Nu, domnilor, criza a venit! Fiecare e atent la fiecare leu din portofel. Lumea nu mai e cum era înaintea pandemiei. 

- Ești optimist sau pesimist în vremurile actuale?
 - Vreau să fiu optimist. Deschid televizorul, aud și văd lucruri rele. Ce să fac?! Trebuie să găsim o cale de a ieși din criză, atât în România, cât și în lume. Trebuie să apreciem mai mult lucrurile bune, atunci când le avem.

Elis Bakaj: „Poți fi Real Madrid. Dacă n-ai bani, degeaba!"

 - Te uiți la fotbal, ce echipă apreciezi în prezent? 
- Nu mai vorbesc de Dinamo, că este în Liga 2 și mă doare sufletul... Țin cu Dinamo, acolo am jucat, sper să revină mai repede în prima divizie. O să fiu cel mai fericit dacă va promova. Șanse sunt. Acolo trebuie schimbat mult, trebuie investit puternic. Fără bani, doar supraviețuiești. Dar cât să reziști?! Nu e ușor la un club ca Dinamo, cu tradiție, e nevoie de bani mulți. 

- Te-a mirat retrogradarea lui Dinamo? 
- Să fiu sincer, da! Vorbim de tradiție, de istorie. Era un club care se bătea doar la campionat și Cupă, acum să ajungă în „"B"... Însă dacă nu ai buget, bani, nu mai poți face performanță, poți fi tu și Real Madrid. 

Elis Bakaj, mijlocașul care făcea furori la Dinamo, interviu pentru GSP: „Poți fi Real Madrid. Dacă n-ai bani, degeaba!

- Ai vrea să revii cândva la Dinamo? 
- Eu, antrenor la Dinamo, în viitor? Da, da. O să vedem, mai am ani buni până să capăt experiență.

„FCSB să nu dea vina pe patron!"

- Revenind, ce echipă îți place din România? 
- CFR Cluj. Experiență, performanțe, antrenorul știe ce să facă și să obțină maximum. Jucători de 35-36 de ani care nu se mai satură de trofee. 

- Vezi CFR-ul câștigând al 6-lea campionat consecutiv? 
- Eu zic că da. Oamenii lui Dan Petrescu sunt favoriții principali. Ce au ei? Experiență. Asta e cel mai important în fotbal, mai ales când nu e nivel de top, ca-n Anglia de exemplu.

- Au mai multă liniște decât cei de la FCSB?
 - Poate și asta. Mie îmi place FCSB, ca echipă, jucători tineri, talentați, dar... Nu are experiența aia care să facă diferența. Ultimele campionate s-au decis la 2-3 puncte maximum, acolo a intervenit experiența Clujului.

- Nu e chestie de patron, de implicare la echipă? 
- Am observat și eu, dar nu cred că e asta. La FCSB se plătește salariul la timp, salarii foarte bune! În fotbal, oricând e presiune: de la antrenor, de la patron, de la fani. Ce e asta, că nu reziști presiunii?! Nu e nicio scuză! Patronul dă banii, patronul spune ce vrea!

Citește și: 

DDB a făcut lumină! De ce au cedat suporterii-finanțatori 8% din acțiuni + 2 obiective majore pe termen scurt la Dinamo

Ce se întâmplă cu Dinamo, dacă echipa ratează play-off-ul » Anunțul conducerii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
creeperno807
creeperno807  •  08 Martie 2023, 22:31

Succes in afaceri!

laur33
laur33  •  08 Martie 2023, 10:08

A facut furori la Dinamo? Cand mai Eduard Apostol? Era asteptat sa faca furori la Dinamo. A fost mai mult rezerva si cand a intrat n-a facut nimic.

Moshu
Moshu  •  08 Martie 2023, 09:54

No nu,nu poti fi Real Madrid daca n-ai bani !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează