FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ

INTERVIU » George Florescu, despre planurile pe care le are cu U Cluj: „Nu avem voie să fim lași!”

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2019 15:33

George Florescu, 35 de ani, a explicat ce planuri au el și U Cluj în ediția 2019/2020, după marele eșec al ratării promovării, pe cine vede campioană în Liga 1 și de ce este fan Cornel Dinu.

- Geo, care e planul vostru la U Cluj?
- Obligatoriu, promovarea. Dacă nu am reușit-o în 2019, anul centenarului clubului, trebuie să ne revanșăm. În primul rând, în fața noastră, apoi, în fața suporterilor. După cum a văzut toată România, la meciul de baraj cu Hermannstadt, s-a adunat mulțime mare de oameni pe Cluj Arena, peste 25.000 de fani. Spectaculozitatea fotbalului e dată de suporteri.
 

- Cum îți explici tu că n-ați promovat în sezonul trecut, când aveați atâtea atuuri?
- Sunt mai multe cauze. E tardiv să mai facem o analiză a tuturor factorilor ce-au dus la eșec. Eu cred că noi toți trebuie să ne asumăm responsabilitatea. Eu îmi asum! În anumite jocuri, probabil, puteam da mai mult. Încerc tot timpul să mă uit în propria mea farfurie, așa ar trebui să facem toți, ca să îndrept ceea ce nu am făcut bine. Sunt convins că toți de la U Cluj și-au făcut autoanaliza. 
 

"Nu au sărit calul"

- Te-a bătut vreun moment dat gândul să pleci?
- Nu, nu. Nu avem voie să fim lași! Cel puțin eu nu sunt un laș. Am venit când echipa era în Liga a 3-a cu un vis, cu un obiectiv, voi da tot ce am mai bun ca să-mi îndeplinesc țelul de a juca alături de U Cluj în prima divizie. Sunt crescut aici, sunt copil al Clujului, dar n-am jucat cu echipa mea de suflet în Liga 1. 
 

- Cu fanii v-ați împăcat?
- Dar nu suntem certați cu ei. E normal ca ei să aibă pretenții de la noi. Peste tot în lume, suporterii sunt plătitorii, noi suntem actorii ce trebuie să performeze. Atât timp cât totul se ține la o limită de decență, de respect.
 

- Au fost amenințări?
- Deloc. Doar discuții. Probabil, vor mai fi și-n viitor. Suporterii Universității nu sunt, hai să zic, oameni intelectuali, dar sunt educați. Nu sar calul!
- O să fie greu să jucați patru etape acasă cu porțile închise?
- Cu siguranță. Aveam 5.000 de oameni în tribune la orice meci, iar la derby-uri mult peste. Cu Petrolul jucăm acasă chiar în ultima etapă de suspendare, va fi un dezavantaj. 

"Un accident stupid"

- Cine se bate la promovare în Liga 1?
- Sunt mai multe candidate decât anul trecut. Sunt cele două care au retrogradat, Călărașiul și Chiajna, apoi Petrolul, U Cluj, UTA, FC Argeș, după jocul prestat anul trecut și declarații, apoi Rapid, bineînțeles. E prematur să spunem cine e favorită, oricum, misiunea noastră e mult mai grea. Vor fi meciuri încinse, spre deliciul publicului. 
 

- Trebuie să se sperie suporterii de startul ratat de la Reșița, 0-2 cu CSM?
- Nu, a fost doar un accident stupid. S-a întâmplat. Eu zic că avem un plus de viteză față de sezonul precedent. Chiar dacă n-am arătat-o în prima etapă. Poate că am intrat prea încrezători în noi la Reșița, pe un moment de relaxare în echipa noastră, iar adversarul s-a autodepășit, printr-un joc agresiv, fizic. Am pierdut un meci pe care eram obligați să-l câștigăm. Ca să facem haz de necaz, anul trecut, am învins cu 2-0 pe Metaloglobus în prima etapă și-am terminat pe locul 3, anul acesta, am început cu 0-2 și sperăm să fim pe primele două locuri ce asigură promovarea directă. 
 

"Sper să câștige Viitorul campionatul, mai scoate Hagi ceva din izvor"

- La Liga 1 te uiți, îți place de cineva anume?
- N-ai cum să nu-ți placă Viitorul! Respect mult tot ceea ce a făcut Gică Hagi acolo, am simțit nevoia să-i spun și dânsului personal acest detaliu când ne-am văzut la Euro 2019, în Italia. Sunt deosebit de surprins de ceea ce reușește să facă, merită numai felicitări. Atât timp cât Academia Viitorul a crescut, a crescut și nivelul de performanță al fotbaliștilor români. Sunt și un model pentru alții.
 

- Cine crezi că va lua campionatul?
- Eu sper să câștige Viitorul.
 

- Chiar dacă a vândut tot ceea ce a fost mai de preț?
- Cu siguranță Gică știe de ce-i vinde. Are alții care vin din spate, are un izvor acolo, la mare. Nu au secătuit talentele. Nu e ușor să te lupți pentru titlu vânzând jucătorii buni, însă găsește resurse să pună la loc.

- Vom avea echipe în grupele europene?
- Cu siguranță în Europa League. CFR Cluj are șanse mari să fie acolo, dacă nu va produce o minune la Glasgow. Și Steaua cred că va fi acolo. M-aș bucura foarte mult să meargă și Craiova în grupe.
 

"Îmi pare rău de Dinamo"
 

- Cum vezi situația granzilor României, FCSB, Dinamo? Certuri, scandaluri, probleme cu antrenorii, oameni care-i refuză.
- E mai de multă vreme această situație. Se menține și de aceea nu sunt rezultate. Steaua nu are probleme financiare, a cumpărat cam tot ceea ce a fost mai bun pe piața internă. Nu e treaba mea ce e acolo. Îmi pare rău de Dinamo, un club atât de mare să aibă probleme ca-n ultimii ani... Inexplicabil! Văd și eu ce zic unii, alții, îl mai urmăresc pe Cornel Dinu la televizor ce mai spune.
 

- Serios?
- Da, îl urmăresc cu drag. Deși n-am spus-o niciodată public, am un respect extraordinar pentru dânsul. E un om adevărat de fotbal, un intelectual. Și dacă s-ar lega de mine, nu m-aș supăra. Vine cu argumente și face și deliciul spectatorilor, spune adevărul direct, în față. Mi se pare genial, să-i transmiteți asta!
 

- Vezi naționala la Euro?
- Ca suporter, da, o văd acolo. Ca om de fotbal, să zic, e foarte greu, o să fie extrem de dificil. Începem să avem niște valori de la U21 care au confirmat la European, dar nu e ușor să-i iei pe toți, în masă, și să-i faci superbuni la naționala mare.
 

- Cine crezi că va confirma de la tineret?
- Pușcaș, cu siguranță, sper ca și Cicâldău să urmeze traiectoria ascendentă, Băluță, Ianis, căruia sper să-i meargă bine la Genk, Manea și fundașii centrali. 
 

"Evit lucrurile deprimante"

INTERVIU » George Florescu, despre planurile pe care le are cu U Cluj: „Nu avem voie să fim lași!”

Geo Flores, ca tată al unui băiat și a două fete, a dezvăluit cum percepe subiectul anului în România, uciderea celor două puștoaice de către Gheorghe Dincă. "Eu cred că am aflat printre ultimii de acest subiect, fiindcă nu mă mai uit la știri, la TV. Ca o paranteză, mă uit doar la meciuri, câteodată la emisiunea unde e Cornel Dinu, foarte rar la filme. Evit să citesc și știrile de pe net, TV tot mai puțin, pentru că e spălare pe creier. Te deprimă subiectul, e prezent în România, în lume. Văd multe lucruri deprimante și-n jurul meu, prefer să trăiesc în mediul meu, să încerc să fiu cât mai mult timp cu familia, să evit toate chestiile negative. Stau cu cei mici, ne jucăm, citim, râdem, facem sport", a comentat mijlocașul ardelean. 
 

1 gol în 10 selecțiiare Florescu la prima națională a României, unde a purtat numărul 10 pe tricou

10 cluburia reprezentat Geo în carieră: U Cluj, Șeriff Tiraspol, Torpedo Moscova, Midtjylland, Alania Vladikavkaz, Arsenal Kiev, Astra, Dinamo Moscova, Qabala și Omonia Nicosia

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
luisharcsa
luisharcsa  •  09 August 2019, 21:24

5000???? Ia vezi tu statisatica ce spune. Din pacate in rumunica,inafara craiovei suntem varza.Se vine doar la derby-uri,in rest zero barat ,la toate echipele.Si,si la Craiova,cum s-a intamplat si la Ploiesti,cand dispare mirajul stadionului nou,dispar si "suporterii".Apoi cu saritul calului,mai intreaba-l pe jandarmul lovit in cap.

aurelguga
aurelguga  •  09 August 2019, 17:03

Esti nymai figuri. Asa a fost si sezonul trecut. Efectiv esti dezastru pe teren. De cand mananci doar urzici esti varza. Lasa pe altii ba ca nu mai esti ce trebuie.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează