FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Legenda clubului nu crede în revenirea lui Dinamo: „Și Burcă e tot de Divizia B”

Creditat cu șanse minime de reușită, 
Ovidiu Burcă a luat-o pe Dinamo din subsolul clasamentului și a adus-o direct în bătălia pentru promovare / foto: Raed Krishan +24   FOTO
Creditat cu șanse minime de reușită, Ovidiu Burcă a luat-o pe Dinamo din subsolul clasamentului și a adus-o direct în bătălia pentru promovare / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 15:08 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 00:40

Gloria dinamovistă Ion Pârcălab, 81 de ani, o creditează cu șanse minime pe Dinamo într-un ipotetic baraj pentru revenirea în Liga 1. Cel poreclit „Săgeata Carpaților” consideră că roș-albii au un lot mult prea „necopt” pentru a triumfa într-o dublă manșă cu o echipă din Superligă, indiferent de numele acesteia.

„Câinii” au pierdut derby-ul de marți cu Poli Iași după o repriză secundă de coșmar și nu mai pot spera decât la un loc de baraj. Un obiectiv intermediar care, în opinia lui Pârcălab, e oricum aproape imposibil de realizat. Pe fostul mare mijlocaș al lui Dinamo nu-l impresionează nici Ovidiu Burcă, tehicianul care i-a luat pe alb-roșii din subsolul clasamentului și i-a dus direct în lupta pentru promovare.

Începe returul! FC Buzău - Dinamo, de 1 mai: bilete separate pentru galeria „câinilor” și 15 lei intrare generală
fc buzău - dinamo
Începe returul! FC Buzău - Dinamo, de 1 mai: bilete separate pentru galeria „câinilor” și 15 lei intrare generală

„Săgeata Carpaților” n-o vede pe Dinamo înapoi în Liga 1: „Joacă după ureche, nu-mi place”

„Atâta poate echipa, credeți că poate mai mult? Într-adevăr, Dinamo a avut o revenire în acest play-off, dar nu-i o echipă de primă ligă! Asta e părerea mea acum. E într-o revenire față de cum a început, dar atât!

S-ar putea să ajungă la baraj, dar sunt șanse mici acolo, indiferent că joacă împotriva Chindiei sau cu UTA. Dinamo are o echipă de copii, joacă exact așa, după ureche. Nu-mi place!

Burcă? Nu-l cunosc. Da, sunt rezultate mult mai bune decât la început, dar cred că și el e tot de Divizia B. A vrut Rednic să vină, nu l-au primit, și văd că s-a dus la Arad. Să vedem ce face acolo, mai ales că ar putea cădea cu Dinamo. Ar fi foarte greu, o să vedeți”, a spus Pârcălab, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Așa se întâmplă când o echipă tânără nu știe să gestioneze un gol picat spre finalul reprizei întâi. N-am reușit să le ridic băieților moralul în pauză și am arătat rău în a doua repriză, trebuie să ne învățăm lecția.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo, după eșecul cu Poli Iași, 1-3

Ion Pârcălab: „Pentru mine, nu e Dinamo care a fost!”

În ceea ce-i privește pe noii acționari din club, Pârcălab rămâne rezervat: 

„Nu-i cunosc pe niciunul și nici nu-mi dau cu părerea. Nu știu ce vor face, deocamdată nu văd nimic nou. Au dat banii, sunt la zi? Nu știu, n-am mai ținut legătura, pentru mine nu e Dinamo care a fost!”, a comentat fostul mare fotbalist al „câinilor” din anii '60. 

CV Ion Pârcălab

Legenda clubului nu crede în revenirea lui Dinamo: „Și Burcă e tot de Divizia B”
Ion Pârcălab / foto: GSP
  • Campion al României cu FC Dinamo Bucureşti (4): 1962, 1963, 1964, 1965
  • Cupa României cu FC Dinamo Bucureşti (2): 1964, 1968
  • Vicecampion al Franţei cu Olympique Nîmes (1): 1972
  • În Liga I: 232 jocuri / 66 goluri
  • În Liga I pentru FC Dinamo Bucureşti: 194 jocuri / 53 goluri
  • În Ligue I (Franţa 1): 83 jocuri / 20 goluri
  • În cupele europene: 20 jocuri / 5 goluri
  • În echipa naţională: 38 jocuri / 5 goluri (debut: 08.10.1961 / România - Turcia 4-0)

VIDEO Ovidiu Burcă, după Dinamo - Poli Iași 1-3: „Încă nu mă gândesc la baraj, păstrăm șanse la promovarea directă”

Citește și alte știri despre Dinamo:

FOTO Absență-cheie pentru Dinamo: momentul care a aruncat în aer strategia lui Burcă

Panduru nu îi dă nicio șansă lui Dinamo la baraj: „Ce să faci cu echipa asta? Îți dă UTA 3-0 fără probleme”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  02 Mai 2023, 00:39

uneori cand nu ai nimic bun de spus, mai bine taci ! si daca esti o glorie a clubului cu atat mai mult ! eu nu vad in occident fosti jucatori ai Barcei, ai lui Liverpool, United samd sa iasa si sa critice sau sa loveasca in fostele lor cluburi. la noi gandirea e ca nu mai ei au facut performanta, numai ei merita sa ramana in istoria clubului si dupa ei potopul !

elgabri
elgabri  •  27 Aprilie 2023, 00:45

Dorel Burca nu a facut mare branza ca altii l au calificat in play off, dar aven nevoie de antrenor adevarat pentru a promova lotul nu i rau poate mai trebuie adusi 2-3 jucatori .

therealreddog33
therealreddog33  •  26 Aprilie 2023, 23:54
Postat de Teosor pe 26 Aprilie 2023, 18:08

Vorbește un pensionar special de la dinamo....

Nu ai idee tu cât de bun a fost omul asta, poate cea mai buna extrema pe care a avut-o Dinamo în toată istoria sa. Și am avut câțiva jucători valoroși. Crezi ca degeaba i se spunea " Sageata Carpaților "? Mai copii, lăsați naibii tastatura si ieșiți sa jucați fotbal, poate se prinde ceva de voi. Asta înainte sa judeci un om pe care probabil ca nu l-ai văzut niciodată jucând...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează