FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROCES

A venit pronunțarea în procesul în care Ionuț Negoiță era acuzat cu bancrută frauduloasă » Decizia a fost anunțată cu 3 săptămâni mai devreme

Articol de GSP - Publicat luni, 14 noiembrie 2022 16:54 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 17:56

Este oficial. Ionuț Negoiță a scăpat de procesul în care era acuzat de complicitate la bancrută frauduloasă, proces care a analizat modul în care „câinii” au ieșit din insolvență.

Pe 8 noiembrie a avut loc ultimul termen în proces, termen în care procuroarea de ședință,  Irina Kuglay, a cerut încetarea procesului pentru că a intervenit prescripția. 

Xavi are pe listă la Barcelona un fost jucător de la Dinamo! Impresionează în La Liga și poate fi luat gratis de catalani
BARCELONA
Xavi are pe listă la Barcelona un fost jucător de la Dinamo! Impresionează în La Liga și poate fi luat gratis de catalani

A venit pronunțarea în cazul lui Ionuț Negoiță

Inițial, pronunțarea urma să fie anunțată pe 6 decembrie, dar aceasta a venit cu 3 săptămâni mai devreme. 

Azi, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a publicat decizia în acest dosar. Ionuț Negoiță, fostul acționar al lui Dinamo, și restul inculpaților au fost achitați, așa cum s-a întâmplat și în aprilie 2022, când s-a dat verdictul în primă instanță.

Procurorii au anchetat ieșirea lui Dinamo din insolvență 

Dosarul a analizat ieşirea din insolvenţă a clubului Dinamo (în 2015) a fost înaintat către justiţie la finalul anului 2017. Între mai 2014 şi septembrie 2015, Dinamo a trecut prin procesul de insolvenţă, ceea ce a redus datoriile clubului de la aproximativ 17.500.000 de euro la 4,48% din sumă. 

Statul avea de recuperat în jur de 5,5 milioane de euro, însă s-a ales cu doar 5,94% din sumă, chiar dacă a contestat decizia.

Negoiță era acuzat că a umflat datoriile lui Dinamo

Datoriile lui Dinamo către Negoiţă şi companiile sale au reprezentat în momentul întocmirii masei credale 55% din totalul datoriei de 17,5 milioane €. Astfel, la masa credală au apărut, alături de Negoiţă companii controlate de părinţii săi şi de alţi apropiaţi, ca Ideal Rezidenţial SRL, Confort City, Rin Hotel Management, Rin Hospitality şi altele. 

O parte din bani au fost introduşi în tabelul de creanţe în nume propriu. În afară de datoriile către Negoiţă şi către stat, Dinamo mai avea de achitat bani către alte societăţi şi salariaţi. 

Conform Legii insolvenţei, creditorul majoritar controlează Adunarea Generală a creditorilor, care aprobă planul de reorganizare şi automat hotărăşte ce sume se restituie. Cu alte cuvinte, Negoiţă era acuzat că ar fi „umflat” datoriile clubului către persoana sa pentru a putea avea control asupra deciziilor, ştiind că va şterge aceste datorii imediat ce intră în insolvenţă. 

Asta s-a şi întâmplat! Negoiţă, care avea de recuperat cei mai mulţi bani, 9,6 milioane €, a renunţat la datorie şi a hotărât ca statul să primească 5,94% din datorii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
istet10
istet10  •  15 Noiembrie 2022, 19:53
Postat de albu pe 14 Noiembrie 2022, 20:23

Ma intereseaza in situatia asta ce se intampla cu partea din Saftica care-i apartine,ca probabil nu o sa mai fie sub sechestru daca a fost achitat,in rest lu' Negoita multa M

Te intereseaza in ce calitate? E bunul sau si va dispune de el dupa cum crede de cuviinta, potrivit intereselor sale personale. Doar nu ai avea pretentia sa se gandeasca la Dinamo ?

brentford
brentford  •  15 Noiembrie 2022, 10:19
Postat de rocky3 pe 14 Noiembrie 2022, 20:50

Felicitări pentru Minunea de pe Etihad!;)

Multam fain. Ma asteptam sa luam maximum 5 si am luat doar unul. De dat nu ma asteptam,dar Toney a fost generos :))

miciBIO
miciBIO  •  14 Noiembrie 2022, 22:05

Curat ca lacrima Negoiță! Numai când te uiți la el spui că este un om integru și vertical! "bullshit"!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează