FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Ionuț Negoiță scapă de procesul de bancrută frauduloasă! Procuroarea a cerut încetarea procesului fostului șef de la Dinamo

Articol de GSP - Publicat joi, 10 noiembrie 2022 16:21 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 16:37

Pe 8 noiembrie a avut loc ultimul termen în procesul în care Ionuț Negoiță, fostul patron al lui Dinamo, era acuzat de complicitate la bancrută frauduloasă, proces care a analizat modul în care „câinii” au ieșit din insolvență.

După decizia din 20 aprilie 2022, când Negoiță a fost achitat, în urmă cu două zile s-a judecat recursul, iar fostul șef al „câinilor” urmează să primească o decizie favorabilă. Decizia se va anunța pe 6 decembrie. 

Covăsnenii îi arată cu degetul pe dinamoviști, după meciul din Cupă! Ce susțin că s-a întâmplat în zona băncilor de rezerve după partida cu Sepsi
DINAMO - SEPSI 2-3
Covăsnenii îi arată cu degetul pe dinamoviști, după meciul din Cupă! Ce susțin că s-a întâmplat în zona băncilor de rezerve după partida cu Sepsi

Ionuț Negoiță scapă de proces

Potrivit EVZ, procuroarea de ședință,  Irina Kuglay, a cerut încetarea procesului pentru că a intervenit prescripția. 

Dosarul ar urma să se încadreze în lungul șir de cazuri penale rămase fără rezultat după proaspăta decizie a Înaltei Curți, referitoare la prescriere.

Având în vedere că inculpații au fost achitați în primă instanță, aceștia au cerut ca procesul să continue pentru ca ei să fie achitați. Totuși, dacă procesul va avea o finalitate, informațiile arată că va interveni prescripția, astfel că aceștia nu riscă nicio pedeapsă.

Procurorii au anchetat ieșirea lui Dinamo din insolvență

Dosarul a analizat ieşirea din insolvenţă a clubului Dinamo (în 2015) a fost înaintat către justiţie la finalul anului 2017. 

Între mai 2014 şi septembrie 2015, Dinamo a trecut prin procesul de insolvenţă, ceea ce a redus datoriile clubului de la aproximativ 17.500.000 de euro la 4,48% din sumă. Statul avea de recuperat în jur de 5,5 milioane de euro, însă s-a ales cu doar 5,94% din sumă, chiar dacă a contestat decizia.

Negoiță era acuzat că a umflat datoriile lui Dinamo

Datoriile lui Dinamo către Negoiţă şi companiile sale au reprezentat în momentul întocmirii masei credale 55% din totalul datoriei de 17,5 milioane €. Astfel, la masa credală au apărut, alături de Negoiţă companii controlate de părinţii săi şi de alţi apropiaţi, ca Ideal Rezidenţial SRL, Confort City, Rin Hotel Management, Rin Hospitality şi altele.

O parte din bani au fost introduşi în tabelul de creanţe în nume propriu. În afară de datoriile către Negoiţă şi către stat, Dinamo mai avea de achitat bani către alte societăţi şi salariaţi.

Conform Legii insolvenţei, creditorul majoritar controlează Adunarea Generală a creditorilor, care aprobă planul de reorganizare şi automat hotărăşte ce sume se restituie. Cu alte cuvinte, Negoiţă era acuzat că ar fi „umflat” datoriile clubului către persoana sa pentru a putea avea control asupra deciziilor, ştiind că va şterge aceste datorii imediat ce intră în insolvenţă. Asta s-a şi întâmplat! 

Negoiţă, care avea de recuperat cei mai mulţi bani, 9,6 milioane €, a renunţat la datorie şi a hotărât ca statul să primească 5,94% din datorii.

VIDEO  Ce l-a ținut pe Cornel Șfaițer departe de Dinamo: „Nu mi-a fost deloc simplu”

Citește și: 

Federația Română de Rugby iese la atac, după pagubele create de fanii lui Dinamo pe „Arc”: „Arată deplorabil! Nu s-a întâmplat așa ceva în 20 de ani de rugby, dar publicul nostru e de altă calitate!”

Plecat de la Dinamo, Eugen Neagoe acuză că a fost sabotat: „Știu cine a orchestrat totul. Sunt persoane fără omenie” + „Nu o văd revenind în SuperLiga 1 după acest sezon”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  11 Noiembrie 2022, 13:55

21 noiembrie 2022 ~ scăpăm de păduchele de serdean + tataie badea, iar pe 6 decembrie 2022 ~ treaba încheiată cu fostul finanțator. FORZA DINAMO!!!

creeperno807
creeperno807  •  10 Noiembrie 2022, 22:40

Mult a durat sa-si dea seama ca totul a fost legal

alskar
alskar  •  10 Noiembrie 2022, 19:59

deci nu degeaba se afișa ieri fra-su cu noul guru al ciumei roșii

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close