FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Plecat de la Dinamo, Eugen Neagoe acuză că a fost sabotat: „Știu cine a orchestrat totul. Sunt persoane fără omenie” + „Nu o văd revenind în SuperLiga 1 după acest sezon”

Eugen Neagoe
Eugen Neagoe

Articol de - Publicat joi, 10 noiembrie 2022 09:50 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 11:16

Eugen Neagoe (55 de ani) a vorbit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre perioada petrecută la Dinamo.

Actual antrenor la U Cluj, Neagoe a stat 4 meciuri pe banca lui Dinamo, în perioada iulie-august 2019, plecând din cauza fanilor care l-au contestat vehement. 

Acum, Neagoe spune că nu ar reveni niciodată la formația alb-roșie, vorbește despre situația echipei și e sigur că anumite persoane i-au determinat pe fani să fie împotriva lui.

Federația Română de Rugby iese la atac, după pagubele create de fanii lui Dinamo pe „Arc”: „Arată deplorabil! Nu s-a întâmplat așa ceva în 20 de ani de rugby, dar publicul nostru e de altă calitate!”
DINAMO - SEPSI 2-3
Federația Română de Rugby iese la atac, după pagubele create de fanii lui Dinamo pe „Arc”: „Arată deplorabil! Nu s-a întâmplat așa ceva în 20 de ani de rugby, dar publicul nostru e de altă calitate!”

Eugen Neagoe: „Dacă a retrogradat, înseamnă că atât a putut Dinamo”

- Ați mai alege vreodată Dinamo? Pentru o sumă amețitoare, să zicem. 
- Nu! Absolut deloc.

 - A fost karma în ceea ce-o privește pe Dinamo? Faptul că echipa este în Liga 2.
 - Nu le-am dorit, nu le doresc răul, îmi pare rău de Dinamo, de dinamoviști, n-am ură nici pe suporteri. M-am bucurat că am văzut echipe de tradiție revenind în prima ligă. Îmi pare rău că nu este Poli Iași, îmi pare rău și de Dinamo, un nume foarte mare. 

- A meritat să retrogradeze? 
- Dacă a retrogradat, înseamnă că atât a putut. E acolo „datorită” celor de acolo, nu a altora din afara clubului. 

- E cineva mai vinovat? 
- N-aș putea să spun, nu știu realitatea. Problemele financiare existau, se știau.

Neagoe: „Acele persoane nu sunt oameni” 

- Pe dumneavoastră cine v-a „săpat”? 
- Eu știu foarte bine cine a orchestrat situația, cine a montat acei suporteri contra mea, știu foarte bine cine era în spatele lor... Niște oameni cărora nici nu vreau să le pronunț numele. Dacă-i voi ierta? Din punctul meu de vedere, nu au niciun pic de omenie. Cei ce doresc să facă rău altora... 

- E și un coleg de breaslă printre ei? 
- Sigur. Dar chiar nu are niciun rost să mai discut, pentru mine nu mai există! 

- Dacă v-ați întâlni cu acei oameni, ați putea trece peste animozități? 
- Niciodată! Nu pot. Sunt sincer. Niciodată! Nici n-o să vorbesc, n-o să le pronunț numele, dar nici nu pot trece peste. În primul rând, trebuie să fim oameni, înainte de orice. Acele persoane, din punctul meu de vedere, nu sunt oameni.

M-am întâlnit și în București cu fel de fel de suporteri ai lui Dinamo, niciodată n-am avut vreo problemă. Niciodată nu mi-au reproșat nimic, din contră, am vorbit deschis. Spuneau că știau și ei bine ce mi s-a întâmplat.

- Eugen Neagoe, antrenor U Cluj

Eugen Neagoe: „Nu o văd pe Dinamo revenind în SuperLiga 1 după acest sezon”

 - O vedeți pe Dinamo revenind pe prima scenă? 
- În acest moment, nu! În acest campionat, nu! Este punctul meu de vedere. Nu văd cum Dinamo ar putea reveni în prima ligă, din păcate pentru cei de acolo. 

- Și cum ar putea reveni?
 - Dinamo are un grup uriaș de suporteri... 

- Credeți în salvarea venită din partea DDB, PCH? 
- Nu văd, nu cred că poate cineva din România să trăiască exclusiv din finanțarea suporterilor. Nu cred că se va putea vreodată. Cu siguranță, unul, doi, trei oameni de afaceri ar ajuta enorm. 

- Peste timp, dacă v-ar solicita să semnați cu Dinamo, ce-ați răspunde? 
- Nu! Pentru ceea ce am trăit în acele momente, nu! Nu numai eu, dar nici familia nu ar fi de acord pentru tot ceea ce mi s-a întâmplat. A fost un lucru urât, nu meritam. 

- Dinamo - club blestemat? S-a vorbit mult și despre această idee. 
- S-au întâmplat anumite lucruri regretabile. Cătălin Hîldan, un băiat formidabil, mi-a fost coleg, chiar dacă mai tânăr, din păcate nu mai este de multă vreme printre noi. Apoi, s-a întâmplat și cu Ekeng. Au fost momente grele pentru Dinamo, acum e în liga a doua. Dar sunt și alte grupări care și-au revenit, după ce au căzut. Nu știu ce să zic de blestem... Cu siguranță, Dinamo își va reveni. 

- O vedeți pe Dinamo și mai jos? 
- Nu ar fi bine pentru cei de acolo. Fotbalul românesc a avut și are nevoie de branduri.

VIDEO Ce l-a ținut pe Cornel Șfaițer departe de Dinamo: „Nu mi-a fost deloc simplu”

Citește și: 

Ce a remarcat Ovidiu Burcă după eșecul cu Sepsi: „Au simțit pentru prima dată ce înseamnă cu adevărat Dinamo!”

Dinamo speră să revină pe „Arcul de Triumf”: „Vom discuta pentru a reduce costurile. Un meci la Giurgiu generează pierderi”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
creeperno807
creeperno807  •  10 Noiembrie 2022, 22:43

N-a furat Dinamo cel mai mult, stai linistit

gheorghe
gheorghe  •  10 Noiembrie 2022, 21:09

blesteme, blesteme....de la Angelo Niculescu incoace ...si , cel mai mare exponent, Cornel Dinu ! de unde ...? pai Dobrin , Aurica Radulescu , Alban , Dudu Georgescu, Mateut , Camataru ....Lazio, Benfica.... dar ,,huliganii” din ziua de azi nu au de sa stie toate astea ! Cat o sa traiasca Dinu , o sa sapati in continuare , dincolo de tuse , incalzindu va (pentru Sampions lig, evident ) !

rav410wrc
rav410wrc  •  10 Noiembrie 2022, 12:22

Dupa meciul cu ZCSB a zis: "N-a jucat zcsb slab, au jucat ai mei extraordinar (n.r. cum i-am invatat eu) ... Dupa meciul cu CSU, n-a mai zis nimik ;))) Un "antrenor" mic, mic, mic de tot :(((

Vezi toate comentariile (10)
Comentează