FOTBAL  »  LIGA 2  »  CORONAVIRUS

Laszlo Balint, antrenorul celor de la UTA, se ia de Alexa și de Petrolul: „Logica s-a întors cu spatele! Domnilor, variantele astea presupun FURT”

Laszlo Balint s-a luat de Alexa și Petrolul +49   FOTO
Laszlo Balint s-a luat de Alexa și Petrolul

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2020 18:25

Laszlo Balint, antrenorul celor de la UTA, liderul ligii secunde, exclude varianta continuării sezonului printr-un play-off în care punctele să fie înjumătățite.

Dan Alexa, antrenorul Rapidului, și cei de la Petrolul au dat un vot favorabil variantei înjumătățirii punctelor, fapt care l-a enervat pe Laszlo Balint. Tehnicianul arădenilor a reacționat printr-o postare pe blogul personal. După 23 de etape disputate din Liga 2, UTA este lider detașat, cu 50 de puncte. Petrolul e pe 5, cu 38 de puncte, iar Rapid pe 6, cu 37 de puncte.

Laszlo Balint se ia de Alexa și de ploieșteni

„Observ cu stupoare cum reprezentanți ai unor cluburi din Liga a doua ies public și susțin varianta reluării ligii secunde printr-un play-off cu înjumătățirea punctelor! Bineînțeles, logica s-a întors cu spatele când a auzit această ipoteză, pentru că, indiferent cât de mult te-ai strădui, nu poți găsi un argument logic să susții această variantă! Fac o analogie și mă gândesc ce ar spune opinia publică din Anglia dacă Frank Lampard ar declara că cea mai corectă variantă de reluare a Premier League ar fi play-off cu înjumătățirea punctelor, iar Ole Gunnar Solskjaer l-ar susține în acest demers. Vă imaginați?? 

În acest context al epidemiei vorbim mereu de merit sportiv, de solidaritate, de echitate sportivă,de fair-play!! Domnilor!!! Nu mai folosiți aceste cuvinte când avansați variante care presupun FURT!!! Pentru că înjumătățirea punctelor în mijlocul sezonului asta înseamnă! Furt calificat! Este ca și cum unii așteaptă UTA la cotitură să le dea în cap și să le fure puncte muncite pe teren! Cu ce drept faceți asta?”, a scris Balint pe blogul personal. 

Revine Liga 2 la play-off și play-out? 

Asupra Ligii 2 au planat mai multe discuții. Până la urmă s-a pus mai mare accent pe varianta cu sistem play-off și play-out. Cluburile ar urma să fie împărțite astfel: locurile 1-8 în play-off, 9-18 în play-out. Se va juca într-o singură manșă, iar punctele nu vor fi înjumătățite, în ciuda dorinței celor de la Petrolul și Rapid, idee apreciată și de Răzvan Burleanu. 

VIDEO / Nicio echipă din Liga 1 în preliminariile Champions League?! 

FOTO / Cum arată Bucureștiul pe timp de izolare

+45 FOTO

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2:

RAPID. Dan Alexa nu se ascunde: „Înjumătățirea punctelor în Liga 2 e cea mai bună idee” ;)

Fanii Petrolului, avertisment pentru FRF: „Acestea sunt singurele variante”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
cristi05
cristi05  •  12 Mai 2020, 15:26

finalizarea campionatului este singura varianta 100% legala. partial ar fi OK si inghetarea, cu problema promovarii - mai ales ca mioveni are 1 joc in plus fata de turris deci nu se poate avea in vedere clasamentul actual si inmod normal ar trebui sa se tina cont de raportul puncte/meciuri, caz în care turris ar fi pe 2 (plus ca e si prostia cu barajul). play off si cu atat mai mult cu injumatatirea punctelor este complet atacabila la TAS fiindca se modifica regulile in timpul campionatului. cred ca solutia ar fi cresterea numarului de echipe la liga 1 la 16 sau chiar 18 si asta ar permite si rezolvarea proovarii din liga 3 fara baraje (ar promova priimele 2 din fiecare serie).

whiteredarad
whiteredarad  •  12 Mai 2020, 11:56

Prin injumatatirea punctelor DOAR U T A este penalizata masiv,( i se iau din 11 puncte avans , cam 6 puncte- este inuman),celelalte 6 echipe sint pe distanta a 2 puncte. De aceea ar fi logic ca , asa cum echipa lui Mititelu e promovata direct, ( are 13 puncte avans), asa si UTA sa fie promovata direct , iar celelalte 6 echipe sa joace un play off pe 2 locuri promovabile, unul direct, altul, cu baraj)

clevermachine
clevermachine  •  11 Mai 2020, 20:40

deci in liga a 3-a si a 4-a s-a votat inghetarea campionatului,nu promoveaza si nu retrogradeaza nimeni si astia din liga a 2-a fac scandal? 8 etape le mai joci cum le mai joci in liga 1,dar liga a 2-a trebuie inghetata si primele 2 sa promoveze daca liga 1 o sa fie reluata. poti ingheta liga 2, 3 si 4 dar liga 1 niciodata din motive stiute de toti. deci primele 2 locuri din liga 2 promoveaza direct si retrogradeaza ultimele 2 din liga 1.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează