LIGA 2  ·  CORONAVIRUS

Fanii Petrolului, avertisment pentru FRF: „Acestea sunt singurele variante”

Fanii Petrolului așteaptă revenirea fotbalului
Fanii Petrolului așteaptă revenirea fotbalului

Articol de - Publicat vineri, 08 mai 2020 20:45

Petrolul Ploieşti rămâne, în orice context, indiferent de nivelul competiţional unde evoluează, una dintre cele mai îndrăgite formaţii din peisajul fotbalului românesc. 

Susţinătorii „lupilor galbeni”, reuniţi în Uniunea Suporterilor Petrolişti, au emis un comunicat pe fondul pandemiei de coronavirus. Își exprimă dorința ca actualul sezon de Liga 2 să se termine pe teren.

Comunicatul fanilor ploieșteni

„Noul coronavirus răpeşte înca una dintre puţinele bucurii ale omului de rând, orice competiţie sportivă fiind suspendată. Urmează o perioadă grea pentru toţi, din toate punctele de vedere, dar, în ultime zile, speranţele noastre pentru reîntoarcerea la o viaţă normală încep să prindă contur. Iar pentru noi, suporterii, o viaţă normală nu există fără fotbal. 

Am urmărit cu mare atenţie declaraţiile făcute în spaţiul public de către ministrul sportului şi de către şeful FRF şi vrem să fie clar de la bun început poziţia noastră: orice competiţie sportivă începută şi suspendată din varii motive trebuie să se termine numai şi numai pe teren, altfel noţiunea de competiţie nu îşi mai are sensul. 

Suntem constienţi de perioada delicată în care ne aflăm, înţelegem că sănătatea tuturor este cel mai important lucru, înţelegem că, deşi vom suferi enorm, prezenţa noastră, a suporterilor în arenele sportive nu poate fi luată, momentan în discuţie, dar nu vom putea fi niciodată de acord cu diversele discuţii legate de anularea, îngheţarea sau găsirea de soluţii hibrid pentru terminarea campionatelor doar pentru a avea nişte ierarhii ce urmează a fi raportate către forurile europene. Iar dacă, în plan fotbalistic, pentru L1 par a se fi găsit soluţiile care să ducă, aşa cum e şi normal, competiţia la bun sfârşit, pentru L2 şi L3 încă se mai caută tot felul de soluţii fanteziste, menite să pună meritul sportiv oriunde numai pe primul plan, nu. Pentru că fantezii pot fi numite discuţiile despre playoff si playout în L2, (cu înjumătăţirea punctelor şi fără dublă manşă, acasă-deplasare) sau de anulare a competiţiei in L3.

Ştim că e o situaţie dificilă pentru toată lumea dar mai ştim că nu se schimbă regulile în timpul jocului în contextul în care, dacă toate competiţiile se vor relua pe 13 iunie, există suficiente date în calendar pentru a continua intrecerile din L1,L2,L3 aşa cum au început şi de a le duce la bun sfârşit. Iar daca, Doamne Fereşte!, în tot acest timp apare vreun caz de infectare, considerăm că exista resursele necesare pentru a fi izolat şi tratat astfel încât competiţiile să continue nu să fie anulate! În concluzie, poziţia Uniunii Suporterilor Petrolişti este : LUAŢI TOATE MĂSURILE NECESARE DE PREVENŢIE DAR LĂSAŢI FOTBALUL SĂ ÎŞ URMEZE CURSUL FIRESC, PE TEREN!

Asta însemnând, pentru Liga a doua, fie continuarea sezonului regulat, din punctul în care el a fost suspendat, fie, în cel mai nefericit caz, adoptarea sistemului playoff între primele şase echipe situate în acest moment în clasament, cu condiţia desfăşurării meciurilor tur-retur, respectiv playout pentru celelalte douasprezece echipe, cu meciuri tur-retur, de asemenea şi, bineînţeles, fără înjumătăşirea punctelor. Acestea sunt singurele variante care pot asigura desfăşurarea unei competiţii sportive oneste al cărei rezultat final nu va fi viciat si nici nu va putea fi contestat. Şi dacă pentru noul coronavirus înca se mai caută antidotul, pentru virusul numit FOTBAL acesta nu va fi găsit niciodată. Mulţumim, Uniunea Suporterilor Petrolişti!”.

VIDEO / Baza Pro Rapid se transformă în mall!? Care e situația la zi

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2:Doi frați și-au violat sora minoră și au lăsat-o gravidă. Ireal ce a urmat
Libertatea
Comentarii (1)
arad4ever  •  11 Mai 2020, 14:38

Un comunicat corect si la obiect , nu ca *** Alexa cu ineptiile lui . BRAVO !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Fotbal, Liga 2
Metaloglobus - Universitatea Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
13:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Levante
Digi 3
13:30 Fotbal, Serie A
Spezia - Sassuolo
Digi 4
14:00 Formula 1, Cursa
Marele Premiu al Rusiei
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
16:00 Fotbal, Serie A
Napoli - Genoa
Digi 4
16:30 Fotbal, Bundesliga
Hoffenheim - Bayern Munchen
Digi 3
17:00 Handbal F
CSM București - Rostov Don
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, Ligue 1
Lorient - Lyon
Digi 4
19:00 Fotbal, Liga 1
CFR Cluj - Chindia
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:00 Fotbal, Serie A
Crotone - Milan
Digi 2
19:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Celta Vigo
Digi 3
21:45 Fotbal, Liga 1
Poli Iași - FCSB
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Roma - Juventus
Digi 2
22:00 Fotbal, La Liga
Barcelona - Villarreal
Digi 3, Telekom 3
22:00 Fotbal, Ligue 1
Reims - PSG
Digi 4
Program TV complet

Liga 1