FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

RAPID. Ovidiu Burcă a făcut anunțul: cum se va numi noul stadion din Giulești + denumirile purtate de peluze, tribune și loje

Noul stadion din Giulești va purta numele de „Rapid Arena” +26   FOTO
Noul stadion din Giulești va purta numele de „Rapid Arena”

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 mai 2020 18:36

Președintele clubului Rapid, Ovidiu Burcă (40 de ani), a vorbit despre cum se va numi noua arenă din Giulești.

Stadionul, care ar trebui să fie gata în toamna acestui an, va purta numele de „Rapid Arena”, în timp ce tribunele, peluzele și lojele vor fi denumite după o serie de fotbaliști emblematici ai clubului.

„Clubul Rapid a făcut încă de la sfârșitul anului trecut o adresă către CS Rapid pentru schimbarea denumirii stadionului. Noi am propus ca stadionul să se numească Rapid Arena, iar complexul să rămână Valentin Stănescu. Lojele, sectoarele, tribunele și peluzele vor avea numele unor glorii giuleștene. Am primit un răspuns afirmativ din partea Clubului Sportiv, deci noul stadion se va numi Rapid Arena, în interiorul complexului «Valentin Stănescu»

Am făcut lucrul ăsta tocmai pentru că n-am vrut să nedreptățim o glorie în detrimentul alteia. Rapid trebuie să fie mai presus de orice și de oricine. Am vrut să fim echitabili față de toți. Peluza «Dan Coe» va fi peluza unde va sta galeria”, a dezvăluit Ovidiu Burcă pentru digisport.ro.

Cum se vor numi zonele noului stadion al Rapidului

Numele întregului complex va fi „Valentin Stănescu”, în timp ce Peluza Nord va fi denumită „Dan Coe”, iar cea Sud „Tache Macri”. Iată cum se vor numi toate zonele arenei din Giulești:

  • Denumire Stadion: Rapid Arena 
  • Denumire Peluza Nord: Dan Coe 
  • Denumire Peluza Sud: Tache Macri 
  • Denumire Tribuna a II-a: Alexandru Neagu 
  • Denumire Tribuna I: Valentin Stănescu 
  • Denumire Tribuna VIP: Nicolae Manea 
  • Numele lojelor: Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Constantin Jamaischi, Ion Ionescu

Muzeu modern în interiorul Rapid Arena

Pe deasupra, arena aflată în prezent în construcție va beneficia de un muzeu aparte:

„Am ajuns la un numitor comun în ceea ce privește muzeul. Va fi, de fapt, un traseu cronologic. Vom avea un coridor al timpului, din care se va ajunge la partea de muzeu propriu-zisă, apoi la vestiare și la fan shop. Noi l-am gândit ca un traseu în care să se deruleze, pe ani, tot ce s-a întâmplat de la înființare până acum. Se lucrează la acest traseu, vrem ca stadionul să aibă identitate”, a spus Ovidiu Burcă pentru sursa citată.

Caracteristici Rapid Arena

  • Capacitate: 14.000 de locuri;
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
  • Beneficii: pistă de atletism sub tribune, sală de sport sub „Peluza Nord”; 28 de spații de cazare pentru sportivi, spații administrative, magazin, zonă de mâncare, spații pentru mass media și VIP.

GALERIE FOTO. Cele mai noi imagini de la stadioanele Arcul de Triumf, Ghencea și Giulești

+22 FOTO

VIDEO. Baza Pro Rapid se transformă în mall!? Care e situația la zi

Citește mai multe știri despre Rapid:

Baza Pro Rapid se transformă în mall!? Care e situația la zi + va câștiga și George Copos?

Ovidiu Burcă, reacție dură după ce Tribunalul a decis că Rapid nu poate folosi în exclusivitate sigla: „Încă o entitate muribundă”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
115486966066476
Edi Girnita  •  09 Mai 2020, 13:20

A mai rămas gazonul , noctorna, și tabela.Pe acelea cum le numiti?

1068725193165647
Iordache Bogdan  •  09 Mai 2020, 06:51

Care este logica unei denumiri rapid arena? De ce nu se foloseste denumirea de stadion? O denumire consacrata si mai corecta. Logic, ar trebui sa fie ca denumirea propusa sa fie arena ”rapid”! Gramatica limbii romane se duce pe apa sambetei sau mai bine zis este expluzata din creierul unor ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  09 Mai 2020, 00:51

rica...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează