FOTBAL  »  LIGA 2  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Legături incredibile ale mafiei pariurilor cu două cluburi din România. „Președintele ne-a spus la pauză: «Patru goluri!». Jucătorii au scos imediat telefoanele”

Articol de - Publicat vineri, 02 iulie 2021 12:15 / Actualizat vineri, 02 iulie 2021 14:41

Marian Neagu (29 de ani), mijlocaș care a contribuit la promovarea Stelei din Liga 4, a povestit în direct la GSP Live două episoade din carieră în care a simțit că partidele erau trucate pentru pariuri: prima în Cipru, a doua în România.

Marian Neagu a debutat în Liga 1 în 2013 la Concordia Chiajna, apoi a jucat în Liga 2 pentru Clinceni, Berceni și Balotești, înainte de a ajunge la Steaua, în Liga 4. Între 2014 și 2015 a evoluat în Cipru, la Othellos Atheniou și Karmiotissa. În timp ce juca pentru Karmiotissa, în liga a doua, Neagu a fost martor la un meci de “cascadorii râsului”, un 0-5 cu Omonia Nicosia în sferturile Cupei Ciprului.

 În direct la GSP Live, a dezvăluit culisele partidei: “La pauză, 0-0. Intră președintele Papas (n.r. - Nikos Papas, un tip bine conectat în fotbalul românesc) și începe să vorbească în greacă. La un moment dat, îi sună telefonul. Soneria, o manea: «Nu te las, nu te las, moare lumea de necaz!». Mie mi s-a părut un pic ciudat. A vorbit la telefon și auzeam că tot spunea «tessera gol», adică patru goluri. Unii dintre jucători și-au scos imediat telefoanele. Eu eram obișnuit din țară, unde nu ai voie să scoți telefonul. 

Înainte de a intra Pappas, antrenorul îmi spusese deja: «Marian, e 0-0. Putem să ne ducem peste ei, să le dăm gol». După ce a vorbit Pappas, antrenorul a venit înapoi la mine și mi-a zis: «Mai joci 10 minute pentru că sâmbătă avem meci de promovare. Trebuie să fii odihnit». Am zis ok. A început repriza a doua, m-a scos pe mine, apoi a scos și un fundaș central. A făcut niște schimbări pe care nu le-am înțeles. M-am dus la vestiare și auzeam de acolo cum vuiau tribunele. Era un televizor la vestiar și vedeam fazele. Nu înțelegeam ce se întâmplă pe teren. Mă amuza cum se luau golurile, erau de cascadorii râsului. Era ca la Eurosport, cu Watts. 

Legături incredibile ale mafiei pariurilor cu două cluburi din România. „Președintele ne-a spus la pauză: «Patru goluri!». Jucătorii au scos imediat telefoanele”
Marian Neagu, jucător la Steaua București până în urmă cu câteva zile

S-a terminat 5-0 pentru Omonia. Noi luam la Karmiotissa salariile pe cecuri. Așa ne dădeau banii. Un cec pe care îl schimbam la bancă. Când m-am dus la antrenament, după meciul ăsta, colegii mei stăteau și așteptau la coadă la un birou. Am întrebat un coleg ce se întâmplă și mi-a zis că se dă salariul. Am întrebat: «Nu trebuia să luăm săptămâna viitoare?». El: «Nu, îi luăm acum». Ok, m-am așezat la coadă. 

Am intrat în birou, un domn mi-a dat un plic, am semnat. Credeam că în plic era cecul, așa îl primeam de fiecare dată, dar plicul ăsta era mai greu. Când m-am uitat, înăuntru erau bani cash, echivalentul unui Logan pe la mâna a doua. Erau vreo 3-4.000 de euro. Cam atât era salariul meu. Am întrebat un coleg de ce luăm banii în mână și mi-a zis că nu știe. Mi-a spus că nici măcar nu-l știe pe omul care dădea banii. Nu era din club”.

 În 2017, Karmiotissa a fost amendată de Federația cipriotă cu 50.000 de euro după ce UEFA a avertizat că partida de Cupă cu AEK Larnaca a avut toate semnalmentele unui joc trucat pentru pariuri. Un an mai târziu, Gazeta Sporturilor a dezvăluit cum Pantelis Andronikou, un vicepreședinte al clubului Karmiotissa, organiza prin firma sa meciurile amicale suspecte la care oficia o rețea de arbitri români deghizați

Alin Stoica, jucător profesionist de Liga 2 care se dădea arbitru, a mărturisit implicarea sa în trucarea de meciuri. Potrivit unor surse credibile, compania Androsports, deținută de Andronikou, era partneră cu grupul chinez de aranjori de meciuri condus de Eric Mao. 

Mao, omul din umbră  la Berceni și Clinceni 

E același Mao care, potrivit unor rapoarte confidențiale ale UEFA, s-a aflat în spatele cluburilor Berceni și Clinceni. Exact în acea perioadă, Marian Neagu a evoluat pentru ambele cluburi. “Da, se auzise că în spate era mafia pariurilor. Am simțit lucruri. Am văzut un chinez la Berceni, în tribună. E posibil să fie unul dintre cei pe care i-am văzut prin presă. Probabil avea vreun om cu un laptop”. 

În pozele arătate de reporterii Gazetei, Neagu l-a recunoscut pe Xiaolong “Bruce” Ji, mâna dreaptă a lui Eric Mao. Mijlocașul român a povestit și un episod din perioada Berceni când a simțit că lucrurile nu sunt în regulă: 

“Am început antrenamentele de luni, sâmbătă trebuia să avem meci. Aveam ceva probleme cu banii, nu ne băgaseră salariile. Noi ne ceream salariile, respectivii din conducere nu ziceau nimic. A venit ziua meciului. Jucam în deplasare, era o distanță mai scurtă. Din ce am înțeles, antrenorul deja plecase înaintea noastră. El se dusese înainte, nu era cu noi la autocar. Mi s-a părut ciudat Înainte de a ne urca în autocar, am mai avut o ultimă discuție cu un reprezentant al clubului. Ne-a zis: «Suiți-vă în autocar și veniți!». Eu și alți trei-patru băieți am decis să nu mai mergem la meci. Ne-am pus în fața ușii și am zis: «Cine se urcă și-o dă cu noi!» Și nu ne-am mai dus la meci. Nu s-a mai jucat”. 

Legături incredibile ale mafiei pariurilor cu două cluburi din România. „Președintele ne-a spus la pauză: «Patru goluri!». Jucătorii au scos imediat telefoanele”
Bruce Ji (stânga), mâna dreaptă a aranjorului de meciuri Eric Mao, alături de tatăl lui Leo Messi

Meciul care nu s-a mai disputat este Dunărea Călărași - Berceni, programat în noiembrie 2016. Antrenorul celor de la Berceni era Mugur Bolohan, care tocmai venise de la Clinceni. Ambele cluburi erau atunci sub influența mafiei chineze a pariurilor.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBAL: 

CFR Cluj dă lovitura! Jucătorul dorit cu insistență de Șumudică a semnat și va juca aproape gratis

Săptămână decisivă la Dinamo: prima declarație a lui Uhrin după ce a plecat din București, când vine noul conducător și ce veste uriașă pot primi „câinii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
sameoldstuff
sameoldstuff  •  02 Iulie 2021, 17:39
Postat de bluerush pe 02 Iulie 2021, 15:38

Eu cred ca aceste povesti apar pe la TV in special pentru rating si pentru show. Cine pariaza de multi ani isi da seama ca sunt multe lucruri care nu se leaga. Adica daca vrei sa gasesti o informatie de genul acesta ai sanse 1000% sa fii tepuit, si vorbesc aici si de research mai serios prin locuri mai "dark" ale internetului sau chiar fizic. Este plin peste tot de indivizi care ofera cote la meciuri aranjate si diverse pronosticuri ale meciurilor care sunt aranjate, insa din nou nimic adevarat. De asemeni din cand in cand auzim cate un fotbaleator din asta cum povesteste chestii care par plauzibile si chiar auzim si prin strainatate de asemenea povesti. Cu toate acestea, in fotbalul acesta care pare aranjat intr-o proportie atat de mare, nu afli nimic decat dupa 5-10 ani. Pai nu prea are logica, ca atat de multe chestii si aranjamente sa ramana ascunse pentru asa de mult timp. Mai mult, jocul asta nu este individual iar aranjarea lui implica mai multe persoane, fapt care ar face informatia destul de greu de pastrat confidentiala. Sa ne gandim la perioada Cooperativa, cand in Romania se aranjau meciuri dar nu pentru pariuri si cand stia toata tara ce este si cum este aranjat, adica nu se poate tine secret asa ceva. Este plin peste tot de football leaks si articole despre mafia pariurilor, cu toate astea nu se gaseste nimic in afara de tepe, intr-un sport pe care daca vrei sa il truchezi ai nevoie de multi oameni si deci garantia secretului este foarte greu de pastra

suspect de lung acest comm.:))

wess
wess  •  02 Iulie 2021, 16:57

De Vaslui nu zice nimeni, nimic. De unde avea bani “nea ADI” sa ne plateasca? Cum se face ca dupa ce pierdeam cate un meci “cu miza” se mai perfecta un transfer pe sume demne de cartea recordurilor, pentru ca apoi, marea speranta sa se dovedeasca a fi un pariu pierdut sau poate castigat…

albertinhoo
albertinhoo  •  02 Iulie 2021, 16:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează