FOTBAL  »  LIGA 2  »  MERCATO

Liderul din Liga a 2-a s-a întărit cu un fotbalist care are în CV două promovări în Superliga

CSC 1599 Șelimbăr, liderul din Liga 2
CSC 1599 Șelimbăr, liderul din Liga 2

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 10:11 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 17:15

CSC 1599 Șelimbăr, liderul din Liga a 2-a fără drept de promovare, a oficializat transferul fundașului dreapta Alexandru Gîț (26 de ani), adus liber de contract după ce ultima oară a îmbrăcat tricoul Chindiei Târgoviște.

Apărătorul dreapta a adunat în cariera sa 125 de meciuri în Liga a 2-a, iar în CV-ul său se regăsesc prim-divizionare precum Universitatea Cluj sau FCU Craiova, chiar dacă nu a apucat să debuteze în Liga 1.

Cristiano Bergodi era DEMIS la 1-3 cu FCU Craiova! Culise incendiare la Rapid: înlocuitorul pregătit de Șucu
RAPID
Cristiano Bergodi era DEMIS la 1-3 cu FCU Craiova! Culise incendiare la Rapid: înlocuitorul pregătit de Șucu

Alexandru Gîț, achiziție pentru liderul Ligii a 2-a

Gîț a reușit totuși alături de olteni și de ardeleni să promoveze în primul eșalon.

„Bine ai venit, Alex Gîț! Alex se alătură echipei noastre pentru următorul an și jumătate. Are 26 de ani este fundaș dreapta și are în CV echipe precum U Cluj, FCU Craiova sau Chindia Târgoviște.

În palmaresul său se numără și 2 promovări în Liga 1, alături de U Cluj și FCU Craiova

Liderul din Liga a 2-a s-a întărit cu un fotbalist care are în CV două promovări în Superliga

Alex ne povestește mai multe despre el în seria #Talks_with_red_riders, care va apărea săptămâna viitoare pe conturile noastre de Facebook, Instagram și Tik-Tok!”, a anunțat CSC 1599 Șelimbăr pe pagina de Facebook a clubului.

Unirea Dej, Sportul Snagov, SCM Gloria Buzău și Dacia Unirea Brăila sunt celelalte formații din cariera lui Alexandru Gîț.

150.000de euro este cota de piață a lui Gîț, conform site-ului de specialitate Transfermarkt

8 divizionare secunde nu pot promova în Superligă

CSC 1599 Șelimbăr (locul 1, 32 de puncte), Corvinul Hunedoara (locul 2, 31 de puncte), CSM Reșița (locul 12, 20 de puncte), CSM Alexandria (locul 19, 8 puncte), CSA Steaua (locul 7, 22 de puncte), CS Tunari (locul 17, 12 puncte), CSM Slatina (locul 13, 20 de puncte) și CSC Dumbrăvița (locul 14, 19 puncte) sunt echipele din Liga a 2-a care nu au drept de promovare.

Din Liga a 2-a s-au disputat 15 etape. Au mai rămas 4 runde până la finalul sezonului regular, când primele 6 echipe vor disputa play-off-ul pentru promovare.

Liga a 2-a se reia pe 24 februarie, cu aproape toate meciurile rundei a 16-a programate de la ora 11:00. Printre ele se numără și ACS Viitorul Târgu-Jiu - CSC 1599 Șelimbăr, debutul din 2024 al liderului din eșalonul secund.

Claudiu Niculescu își construiește lotul la CSC 1599 Șelimbăr

Chiar dacă nu dispune de un buget uriaș, formația antrenată de Claudiu Niculescu a fost activă pe piața transferurilor în limitele resurselor sale.

CSC 1599 Șelimbăr s-a axat pe promovarea jucătorilor de la academia clubului. Casian Soare (mijlocaș, 2006) și Robert Gliga (fundaș, 2006) au primit contracte cu liderul Ligii a 2-a, iar Valentin Drăghescu (mijlocaș, 2006) este urmărit la antrenamentele primei echipe de Claudiu Niculescu de mai multă vreme. Darius Cosma (fundaș, 2006), David Cosma (portar, 2007) și Eduard Lenghel (atacant, 2007) sunt în vederea fostului atacant al lui Dinamo, care urmează să decidă dacă îi va aduce la prima echipă.

De asemenea, la CSC 1599 Șelimbăr au mai fost aduși liberi de contract: Aldescu Marius (portar, 20 de ani), Ștefan Visic (atacant, 26 de ani) și Alexandru Pop (atacant, 30 de ani). Gabriel Deac (mijlocaș dreapta, 28 de ani) a fost transferat de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

În perioada de mercato de iarnă, de la echipa antrenată de Claudiu Niculescu au plecat liberi de contract: Valmir Berisha (atacant, 27 de ani), Danilo Babobiv (stoper, 23 de ani), Denis Ursu (mijlocaș central, 20 de ani), Robert Răducioiu (stoper, 19 ani) și Alexander Mitrovic (portar, 20 de ani).

De la Șelimbăr au mai plecat transferați definitiv: Radu Crișan (stoper, 27 de ani, la FC Buzău), Eric-Andrei Vînău (mijlocaș central, 18 ani, la FC Bihor), Ionuț Năstăsie (aripă stânga, 32 de ani, la CSM Slatina).

VIDEO Victor Becali: „E aberant ce vrea CSA Steaua” + „Banii investiți în clubul din Liga 2 sunt bani aruncați”

Citește și: 

„Messi și regele” » Enes Sali nu a jucat în amicalul contra „Balonului de Aur”, dar a dat lovitura după meci
MLS
„Messi și regele” » Enes Sali nu a jucat în amicalul contra „Balonului de Aur”, dar a dat lovitura după meci
Gabi Balint, verdict crunt în cazul titularului de la FCSB în victoria la scor cu UTA: „E o decepție”
FCSB - UTA 4-0
Gabi Balint, verdict crunt în cazul titularului de la FCSB în victoria la scor cu UTA: „E o decepție”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează