FOTBAL  »  LIGA 2  »  ETAPA 15

Liga 2, etapa #15 » Șelimbăr, victorie în prelungiri cu Csikszereda în ultimul meci al rundei » Clasamentul actualizat

FOTO: Captură @Digi Sport 1
FOTO: Captură @Digi Sport 1

Articol de - Publicat luni, 28 noiembrie 2022 21:59 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2022 22:08

Etapa #15 din Liga 2. Șelimbăr a câștigat cu Csikszereda, 2-1, în ultimul meci al rundei. Octavian Ursu a reușit „dubla” în minutul 90+5. Toate rezultatele etapei + clasamentul, mai jos.

Oțelul Galați s-a impus pe terenul Ripensiei Timișoara, scor 1-0. Ziua a fost încheiată de eșecul liderului CSA Steaua, 0-1 contra și FC Brașov, chiar în Ghencea. 

FINAL. Csikszereda - CSC Șelimbăr 1-2

Echipele de start:

FK Csikszereda: Gyenge - R. Takacs, Kelemen (cpt.), Apro, Vita - Panos, L. Kovacs - Gal-Andrezly, Jebari, El Sawy – Jelena 
Antrenor: Francisc Dican

CSC Șelimbăr: Silveanu - Monea , Dandea (cpt.), R. Crișan, Riza - Al. Luca, Cărăruș - Buzan, Mir. Manole, Ciocâlteu - Gele
Antrenor: Claudiu Niculescu

FINAL » CSA Steaua - FC Brașov 0-1

Dan Alexa a încins atmosfera înaintea deplasării din Ghencea, dar a privit meciul din tribune, suspendat. Nici ultrașii „militari” nu au fost prea războinici, sub 1.000 de persoane pe stadion. 

Oprița a început meciul fără o serie de oameni de bază, inclusiv golgeterul Bogdan Chipirliu, iar jocul a suferit. Prima repriză a fost una anostă, fără vreo ocazie reală.

Chică-Roșă a stabilit destinația punctelor în minutul 67, cu un șut încântător, de la peste 30 de metri. Atacantul brașovenilor a preluat mingea în banda stânga, a depășit un adversar și a tras cu efect exterior. Finalul le-a aparținut tot elevilor lui Alexa, alta două șanse importante ratate.

Steaua rămâne lider în Liga 2, iar FC Brașov se apropie la doar două puncte de zona play-off-ului. 

CSA Steaua: H. Iancu - Drăghici, Beța, Sabău, Ad. Ilie - Ad. Popa, Enceanu, Bărbulescu, Bodișteanu - Chunchukov, A. Trică 
Rezerve: D. Dincă - Al. Sima, Mihăescu, Oroian, Balgiu, E. Pacionel, Raicu, Bustea, Șt. Pacionel 
Antrenor: Daniel Oprița 

FC Brașov: S. Micu - M. Burlacu, Fuștar, A. Marc - Lascu, Spătaru, N. De Amorim Izata, Oltean - Chică-Roșă, Angelov 
Rezerve: Mikulic - Șaim Tudor, T. Cociș, Dumbravă, Leonte, Lambrinoc, V. Constantin, I. Jovanovic, Mitrov 
Antrenor: Dan Alexa (suspendat)

FINAL: Ripensia - Oțelul Galați 0-1

Oțelul Galați s-a impus pe terenul Ripensiei Timișoara, scor 1-0, în runda cu numărul 15 din Liga 2. Elevii lui Dorinel Munteanu au început bine partida. Gorovei a lovit transversala în minutul 4, cu un șut violent de la marginea careului. 

În minutul 14, Ionuț Neagu, căpitanul gălățenilor a marcat unicul gol al partidei. Mijlocașul defensiv a șutat de la marginea careului, iar Vlădun a deviat decisiv balonul, fără șansă pentru portarul Dobre. În minutul 18, Gavra a ratat o șansă imensă pentru gazde. Scăpat unu la unu cu Dur-Bozoancă, acesta a trimis direct în portar, din poziție ideală. 

În partea a doua, tot Oțelul a fost mai periculoasă, același Neagu lovind transversala în minutul 64, din lovitură liberă. Oțelul s-a impus astfel pe terenul Ripensiei și a urcat pe poziția a patra în clasamentul eșalonului secund.

Echipe de start:

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Fridrich, Lalic, Gladun – Stoi, Tud. Călin – Sofran, Zimța, Dav. Ciurel – Gavra
Antrenor: Roberto Ivan

Oțelul Galați: Dur Bozoancă – Farcaș, Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti, I. Neagu, Jardan – Laur. Maxim, Berisha, Gorovei
Antrenor: Dorinel Munteanu

Unirea Slobozia - Unirea Dej 1-1

Echipe de start:

Unirea Slobozia: Contra – Ibrian, I. Dinu, Gab. Lazăr, C-tin. Toma – Coadă, Prejemerean – Boțogan, Silaghi, Afalna – Cip. Rus
Antrenor: Constantin Enache

Unirea Dej: Răilean – Roș, D. Pop, Kereki, Dav. Maftei -  Cătinean, Ad. Pop, Al. Militaru -  Cocian, Al. Pop, Blaj
Antrenor: Dragoș Militaru

Unirea Slobozia și Unirea Dej au oferit o partidă echilibrată în Ialomița. Atacantul gazdelor, Ciprian Rus, a semnat prima ocazie a partidei chiar în rpimul minut al meciului. Acesta a scăpat singur cu Răileanu, însă a trimis pe lângă poartă, din poziție ideală. 

În minutul 33, Unirea Dej a obținut un penalty, după ce Mario Contra l-a faultat pe Florin Blaj, în interiorul careului. Alexandru Pop a transformat lovitura de pedeapsă și a ajuns la reușita cu numărul 5 în actuala stagiune de Liga 2. 

Gazdele au restabilit egalitatea în minutul 61, prin Christo Bolohan, care a reluat din mijlocul careului o centrare venită de la Constantin Toma. 

S-a încheiat astfel 1-1. Unirea Slobozia rămâne pe locul secund al clasamentului, cu 29 de puncte. Unirea Dej ocupă poziția a treia a clasamentului, cu 26 de puncte. 

FINAL: CSC Dumbrăvița - Unirea Constanța 2-0

Echipe de start:

CSC Dumbrăvița: Trifon - Bodri, Gîsă, Zurbagiu, Ghinescu, Amariei - Martinov, Tănase, Curea - Paulevici, Simon
Antrenor: Cosmin Stan

Unirea Constanța: Udrea - Arnold, Cireșoiu, Cană, Șuteu - Pandele, Ciuciulete - Mala, Niță, R. Tudor - Chirițoiu
Antrenor: Dacian Nastai

FINAL: CSM Slatina - Poli Timișoara 0-0

Echipe de start:

CSM Slatina: I. Pop – Gherghe, Leață, M. Șerban, Dav. Oprescu - Alexandre Oliveira, Palade, Sălcianu - Pisăru, Mitran, Trașcu
Antrenor: Daniel Oprescu

Poli Timișoara: Isvoranu – D. Radu, Germinio, Karatasios, Taub - Tsvetkov, Bîrnoi - Ignea, Bakoș, D. Benzar -Celani
Antrenor: Octavian Benga

FINAL: Metaloglobus - Progresul Spartac 3-0 

Echipe de start:

Metaloglobus: Gavrilaș – Caramalău, Chatziterzoglou, Chiorean, Al. Gheorghe, Goge - Huiban, Liș, Sin - Andr. Sava, Zukanovic
Antrenor: Eusebiu Tudor

Progresul Spartac: Ciontoș – Parfeon, Leafu, Eug. Lixandru, Purice -  I. Costea, Andr. Grigore, Mih. Șandru -  Sil. Matei, Visic, Florică
Antrenor: Andrei Erimia

FINAL: Minaur Baia Mare - ACS Viitorul Tg. Jiu 1-2

Echipe de start:

Minaur Baia Mare: Al. Costache – Ct. Alexe, Neacșu, Mondragon, Dav. Simion -  D. Matei, Donca, Gneba - Chitaș, Chinde, Cip. Stanciu
Antrenor: Mihai Iosif

Viitorul Pandurii: Krupenschi – Dănescu, Ad. Stoian, Rogac, Băican - Brînzan, Țegle, Răsdan -  Dodoi, Vl. Toma, Cl. Dragu
Antrenor: Florin Stîngă

Poli Iași - Dinamo

VINERI

FINAL » Gloria Buzău - Concordia Chiajna 0-1

Pauza competițională nu le-a prins bine buzoienilor. Gloria venea după două victorii consecutive, iar sub comanda lui Adrian Mihalcea prestase un fotbal extrem de atractiv. Astăzi, în fața Concordiei, a fost de nerecunoscut.

Într-o atmosferă dezolantă, doar câteva sute de suporteri, și pe un gazon prost, Chiajna a marcat unicul gol în minutul 24, când Alexandru Stănică a reluat din 6 metri, cu latul, după un corner.

Partea secundă a fost secvențe hilare. Oaspeții au tras de timp prin toate mijloacele posibile și a avut noroc în al patrulea minut al prelungirilor, când portarul Chudy a respins miraculos, din vinclu, o lovitură de cap.

Gloria Buzău rămâne pentru moment pe locul 6, dar poate să cadă în afara play-off-ului dacă Oțelul nu pierde în deplasarea de la Ripensia. Concordia ajunge la 20 de puncte.

Gloria Buzău: R. Stoian – Oteliță, Wiktorski, Marku, Sălceanu - Honciu, Gaitan - Neicuțescu, R. Matiș, V. Munteanu - Boiciuc 
Rezerve: Wynney, S. Pîrvulescu, C. Ciobanu, D. Burlacu, Vîrtej, A. Munteanu, Dudu, Uțiu, D. Lazăr 
Antrenor: Adrian Mihalcea 

Concordia Chiajna: Chudy – Călințaru, Stănică, Maric, Bușu - Codrea, Pațurcă - Cierpka, M. Constantinescu, Burcea - Rusescu 
Rezerve: Stanciu, L. Alexandrescu, E. Oancea, Ghimfuș, Vl. Mihalcea, Mustacă, A. Voicu, A. Voinea, Ndiaye 
Antrenor: Eugen Trică

Clasamentul din Liga 2

Citește și: 

Leo Grozavu, înaintea duelului cu Dinamo: „Va fi un meci cu scântei! Îmi doresc un arbitraj de prima ligă”

Nicolae Badea a mai deschis un proces împotriva lui Dinamo: cere peste 80.000 de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (91)
francklin67
francklin67  •  01 Decembrie 2022, 20:16
Postat de Catalynn____ pe 27 Noiembrie 2022, 22:08

De unde știi tu ca Steaua nu are drept de promovare!? Mai mult, mai sunt încă 4 echipe, deci practic un sfert din L2, care se afla fix in aceeași situație. Însă, dacă nu ai aflat, L2 nu se joaca pt promovare, ci ca orice alta competiție pt a o câștiga, promovarea fiind un bonus. Cine stabilește dreptul de a juca in L1, pt ca de fapt despre asta e vorba și nu de “promovare”?! Comisia de licențiere! Când!? La anul in Mai in urma analizei dosarului de licențiere și a legilor in vigoare atunci. Știi tu de pe acum ce se va întâmpla atunci!? Dacă știi, zi-mi și mie numerele de extragerea următoare 6/49 și 50% sunt banii tai! :-)))

Imi mentin parerea sí dupa meciul cu Buzau,sorry prietene.

ceglumabuna
ceglumabuna  •  01 Decembrie 2022, 19:53
Postat de Catalynn____ pe 29 Noiembrie 2022, 20:27

Pffff …. cât suferă aceasta gluma proasta, zecesebista! Bravo mie! :-)))

Da da... suferim ... da tot in liga 1 suntem .. voi tot amatori ... noi suntem steaua pentru milioane de Romani .. voi martorii lui talpan :)) De 10 jucati la amatori ... aahahhahahahba Aveti un nume.. care noi din 1947 l am schimbat de vreo 4-5 ori .. Aa si 2 promovari :)))

Catalynn____
Catalynn____  •  29 Noiembrie 2022, 20:27
Postat de ceglumabuna pe 29 Noiembrie 2022, 19:20

Doamne ajuta l ... asta nu are creier... auzi la el bonus ... Bonus pentru noi ar fi sa dispara clona .. din 2017 pana n prezent .. pagubaaaaa ... echipa de stat ... hai cu votul ... sageti ... Echipa sustinuta de 300 de insi... fariseiilor .. de ce porniti nocturna .. jucati la matinal ... voi sunteti paguba romaniei ... cireasa de pe tort .. tara corupta si populatie descriisa de Imnul Romaniei ... Platiti taxe si inpozite romani .. sa joace gentea , talpan si restul din partid dea managerii .. bravoo desteptilor ..

Pffff …. cât suferă aceasta gluma proasta, zecesebista! Bravo mie! :-)))

Vezi toate comentariile (91)
Comentează