FOTBAL  »  LIGA 2  »  ETAPA 3

VIDEO Etapa #3 din Liga 2 » Petrolul, victorie lejeră în ultimul meci al rundei! Clasamentul + rezultatele complete

FOTO: Facebook @fcpetrolul
FOTO: Facebook @fcpetrolul

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 august 2021 19:12 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 20:57

Petrolul a învins-o pe Csikszereda, scor 2-0, în ultimul meci al etapei cu numărul 3 din liga secundă. Cinci formații au punctaj maxim până în acest moment, Unirea Slobozia, Steaua, U Cluj, Concordia și Hermannstadt. 

Petrolul a rezolvat disputa de pe „Ilie Oană” în primul sfert de oră. Sory Diarra a deschis scorul în minutul 5, servit excelent, la 6 metri de poartă, de Simon Măzărache. Același Măzărache a fost decisiv și la reușita de 2-0. A obținut un penalty transformat fără probleme de Armando Vajushi.

Ploieștenii au controlat partida și nu au avut nicio clipă emoții, în ciuda eliminării lui Sergiu Pîrvulescu, din minutul 71. Petrolul acumulează 6 puncte după 3 primele 3 runde și e pe loc de play-off. De cealaltă parte, Csikszereda are un start dezastruos de sezon, cu înfrângeri pe linie.

Petrolul - Csikszereda 2-0

Petrolul: Avram – Țicu, Meijers, Huja, Pârvulscu – Seto, Cebotaru – Vajushi, Măzărache, Constantinescu – Diarra
Rezerve: Cebotari, Olaru, Manolache, Niță, Pană, Nițescu, Stoica, Buia, Bratu
Antrenor: Nicolae Constantin 

Csikszereda: Gyenge – Bor, Vereguț, Kelemen, Takacs – Szondi, Kovacs – Rodrigo, Bara, Peter – Meszaros
Rezerve: Rybansky, Bujdoso, Bărăbaș, Casiadi, Gergely, Ivanovici, Rotar
Antrenor: Valentin Suciu 

Astra - Viitorul Tg. Jiu 1-0

În ciuda problemelor, Astra a obținut a doua victorie consecutivă în liga secundă, cu același scor, 1-0. Unica reușită a disputei cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu a fost semnată de Robert Riza (22 de ani). Acesta a executat magistral, cu stângul, o lovitură liberă de la aproape 20 de metri. 

Poli Timișoara - FC Buzău 1-1

Poli Timișoara și Gloria Buzău au oferit un meci echilibrat, cu ocazii la ambele porți. Cele două echipe au alternat momentele bune de joc și au încheiat meciul la egalitate.

Partida început tare, iar Daniel Benzar a deschis scorul pentru gazde, în minutul 4. Timișorenii au jucat mai bine până la pauză, dar nu au putut să majoreze diferența. 

După pauză, buzoienii au fost mai buni, iar Chică-Roșă a egalat în minutul 70, după o perioadă bună de joc a oaspeților. Pe final, deși au rămas în 10, timișorenii puteau marca, dar portarul Relu Stoian a intervenit salvator.

Unirea Dej - Dunărea Călărași 0-0

Șelimbăr - Ripensia 0-2

FC Brașov - Unirea Slobozia 0-6

Unirea Slobozia a reușit scorul etapei. Elevii lui Adrian Mihalcea s-au impus cu 6-0 pe terenul lui FC Brașov, echipă rămasă în 10 oameni încă din minutul doi. Grație acestui rezultat, Unirea Slobozia e lider în Liga 2, cu 9 puncte în trei etape și un golaveraj de invidiat: 10 goluri marcate și niciun gol primit.

Chiajna - Metaloglobus 2-1

Gol spectaculos în Chiajna – Metaloglobus

În minutul 90 al partidei de la Chiajna, la 2-0 pentru gazde, Metaloglobus a marcat un gol spectaculos.

Atacantul Alexandru Potecea (30 de ani) a șutat puternic, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri. Mingea a mușcat pământul în fața portarului Alexandru Silveanu, l-a păcălit pe acesta, și a intrat în poartă.

Etapa #3 din Liga 2 » Petrolul, victorie lejeră în ultimul meci al rundei! Clasamentul + rezultatele complete
Etapa #3 din Liga 2 » Petrolul, victorie lejeră în ultimul meci al rundei! Clasamentul + rezultatele complete

CSA Steaua - Unirea Brăila 5-2

Citește AICI totul despre CSA Steaua - Dacia Unirea Brăila

U Cluj - Unirea Constanța 1-0

 Pe Cluj Arena, U Cluj s-a impus greu în fața lui Unirea Constanța. După o primă repriză  controlată de clujeni fără mari ocazii, s-a intrat la cabine la egalitate, 0-0.

Singurul gol al partidei a fost marcat de Dican în minutul 55, după ce acesta a ajuns la centrarea trimisă în careu de Haită, a trimis pe poartă, mingea fiind respinsă de apărarea oaspeților. Apoi, balonul i-a revenit lui Dican, care nu l-a mai iertat pe goalkeeper-ul constănțenilor.

Formația lui Zicu a avut 2 mari ocazii de egalare în finalul meciului, dar nu a reușit să smulgă un punct de la Cluj și rămâne fără punct după primele 3 etape.

U CLUJ: Micle - Gîț, Gugu, Ispas, Mitrea - Dican, Balgiu, Blejdea - Haită, Hofman, Voinea 
REZERVE: Gorcea, Taub, Vomir, Moraru, Rus, Novac, Pîrvulescu, Tescan, Boiciuc 
ANTRENOR: Erik Lincar

UNIREA: Grecu - Nicola, Leca, Cioinac, Finica - Cărăruș, L. Mihai, D. Grigore, Damașcan - Chirițoiu, Banyoi 
REZERVE: Anca-Trip, Ignat, Carabela, Ursu, Jerdea, Zamfir, Băjan, Căruță 
ANTRENOR: Ianis Zicu

Stadion: Cluj Arena 
Arbitru: Kovacs Szabolcs (Carei) / A1: Corb Ioan Alexandru (Satu Mare), A2: Soponar Răzvan Ionut (Baia Mare)

FC Hermannstadt – Poli Iași 2-1

Echipa antrenată de Marius Măldărășanu bifează al treilea succes din tot atâtea meciuri în Liga 2. După o primă repriză cenușie, fără ocazii la vreuna dintre porți, Hermannstadt a deschis scorul prin Năstasie, în minutul 58.

Iașiul nu a arătat ca o echipă capabilă să marcheze, dar eroarea lui Ionuț Pop din minutul 72, când a scăpat incredibil din mâini mingea și l-a lăsat pe Pușcaș cu poarta goală, a făcut ca moldovenii să egaleze.

Gazdele s-au aruncat în atac și, cu 2 minute înainte de final, tânărul Niță a urmărit un șut respins de Axinte în față și a marcat golul victoriei pentru Hermannstadt.

Hermannstadt: Pop - Pantea, Antoche, Stoica, Opruț - Alhassan, Sota, Petrescu Balaure, Oroian, Buhăcianu
Rezerve: Muțiu, Issah, Tomșa, Bejan, Lungu, Sîntean, Năstăsie, Niță, Plazonja
Antrenor: Marius Măldărășanu

Poli Iași: Axinte - Onea, Cană, Plămadă, Serediuc - Stan, Pușcaș, Deretti, Corobuță - Camara, F. Cristea
Rezerve: Popescu, Mihalache, Chatziterzoglou, Ungurenașu, Purcariu, Aftanache, Stoenac, Pelivan, Zaharia
Antrenor: Costel Enache

Stadion: Gaz Metan (Mediaş) 
Arbitru: Flueran Viorel Nicusor (Craiova) / A1: Bojan Cosmin (Târgu Mureş), A2: Despa Radu (Baia Mare)

Start spectaculos în Liga 2

Noul sezon din Liga 2 a început spectaculos, iar 6 echipe sunt la egalitate de puncte, având punctaj maxim. Dintre acestea, doar Hermannstadt și Metaloglobus au primit gol, iar restul, U Cluj, Unirea Slobozia, Concordia și Steaua, nu au primit niciun gol.

Sezonul trecut de Liga 2 a fost cel mai dinamic, prin forma nouă de organizare. Toate meciurile au avut o miză sportivă, în special în play-out. O echipă de Liga 2 a și promovat. Formatul de succes va continua. Ultima etapă din 2021 va fi pe 4 decembrie, Liga 2 se va relua pe 26 februarie, cu 3 etape înainte de finalizarea sezonului regular. Barajul de promovare în Liga 1 se va juca pe 22/29 mai, cel de menținere în Liga 2 pe 14/21 mai 2022
- Răzvan Burleanu, președinte FRF

Citește mai multe știri din Liga 2:

MTS s-a autosesizat după scandările xenofobe de la meciul dintre Steaua și Csikszereda » Ce spune ministrul Eduard Novak

Uitat de Steaua! Numele imens din istoria clubului, ignorat: „Nu mi-au dat un telefon!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
valyomanyd
valyomanyd  •  15 August 2021, 16:10

Alooo. nenea jurnalistu', echipa din Buzau nu se mai numeste Gloria !E F.C.Buzau !

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  15 August 2021, 15:15

Hai Poli!Forza VIOLA!

remarque
remarque  •  14 August 2021, 07:34
Postat de y.n.w.a pe 13 August 2021, 14:19

Care branduri ? Se pare ca toate echipele importante mai au cate o echipa in diviziile inferioare cu acelasi nume. Steaua-fcsb, csu craiova-u craiova, sunt discutii si la rapid. Dinamo din L1 e adevaratul Dinamo oare ? Toti stiu ca palmaresul e la Badea. Petrolul..anchetata pt mita... Avem nevoie de echipe cu conducere serioasa, patroni potenti financiar si care vor sa faca performanta. Iar in momentul in care fac performanta sa reinvesteasca banii respectivi nu sa dispara cum a fost indianul ala de la Otelul. Jucatorii i-au umplut conturile prin participarea in UCL iar ei saracii isi primeau banii cu 3 luni intarziere..iar dupa ce s-a vazut cu conturile pline a disparut indianul..talpa iute cum te prinde cum te f... Traditia nu e un garant al performantei. Fara bani esti zero. Primordial e sa fii bun la fotbal nu sa ai traditie..ca nu e concurs care galerie e mai frumoasa. E uzata rau deja placa asta cu traditia si brandurile. Uite brand, fc arges, ce bine se descurca..fara bani degeaba ai traditie.

parerea ta

Vezi toate comentariile (7)
Comentează