FOTBAL  »  LIGA 2  »  ETAPA 1

CRONICĂ Oțelul - Poli Iași 0-0 » Remiză albă în derby-ul Moldovei: zbatere și teamă de a greși în atmosfera vibrantă de la Galați

Oțelul Galați - Poli Iași +33   FOTO
Oțelul Galați - Poli Iași

Articol de , - Publicat sambata, 06 august 2022 13:30 / Actualizat duminica, 07 august 2022 12:44

În primul meci de la revenirea în Liga 2, Oțelul Galați a remizat pe teren propriu, 0-0 cu Poli Iași. 

Mai frumos în tribune decât meciul în sine. Atmosfera a fost încinsă nu doar de cele 34 de grade Celsius sau de reprezentanția Deliei - cu celebra piesă cover după maneaua de la titlul din 2011.

Ce se întâmplă cu FCU Craiova - CSU Craiova? Anunțul făcut azi de Mititelu în privința televizării
FCU CRAIOVA - CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Ce se întâmplă cu FCU Craiova - CSU Craiova? Anunțul făcut azi de Mititelu în privința televizării

Oțelul - Poli Iași 0-0. Căldura a „topit” jocul la Galați

Oamenii au suportat cu greu, dând din mâini, și nu indicații neapărat, pe durata partidei. Căldura le-a dat mari bătăi de cap și jucătorilor din iarbă, toropiți de-a dreptul în prima repriză. Câte o fază de poartă de fiecare, multă zbatere, trac, teama de a greși.

+29 FOTO

Dorinel Munteanu, cum o fi rezistat în treningul ăla?!, și Claudiu Niculescu au fost mai vivace și incisivi pe cele două bănci. Doar că elevilor lor le lipsesc atributele care i-au făcut celebri pe cei doi.

„Era nevoie de echipe care să coloreze fotbalul tot mai gri din România”

Da, era nevoie de nume cu istorie, de echipe cu tradiție și cu suporteri, care să coloreze fotbalul tot mai gri din fotbalul românesc.

Părinți cu copii, unii purtând direct pampersi, la ce arșița a fost, bărbați de toate varstele, domnișoare cochete si gătite, doamne făcându-și semnul crucii la atacurile Oțelului, smartphone-uri puse la muncă să înregistreze momentele meciului.

Fotbalul a renăscut la Galați, iar atmosfera e vibrantă, cu femei aplaudând și făcând galerie cot la cot cu bărbații.

Poli Iași s-a mulțumit cu o remiză la Galați

Ieșenii, favoriți la promovare, sunt doar palide promisiuni, momentan. Gălățenii au încercat să surprindă, prinzând tupeu, spre finalul partidei. De două ori nu au găsit ținta, dar au fost aproape, prin Yabre și Nica.

Mult chin, faze de poartă mai rar, ocazii mai deloc. Oțelul a fost mai curajoasă, a creat impresia că forțează victoria, Iașiul s-a mulțumit cu un punct pe un stadion unde multe echipe pot înclina steagul.

Sunt mulțumit de atitudine. Rezultatul nu mă mulțumește, dar este un punct câștigat la o echipă foarte bună. La final, acest punct obținut aici va conta foarte mult.

Oțelul a fost agresivă, compactă, foarte periculoasă pe contraatac și la fazele fixe, construită după chipul și asemănarea lui Dorinel Munteanu. Cred că e una dintre echipele care va lupta pentru calificarea în play-off.

În Liga 2 este un fotbal la care dacă nu te adaptezi și vrei să joci fantezist e posibil să ai foarte tare de suferit. Liga 2 este grea, este foarte dificil de jucat aici.

Sper să completăm lotul cu 2-3 jucători.

- Claudiu Niculescu, antrenor Poli Iași 

Niculescu a glumit cu Munteanu: „Am scăpat și noi de voi, și voi de noi”

După meci, Cristi Munteanu, actual manager general la Oțelul, s-a reîntâlnit cu vechiul său prieten Claudiu Niculescu, în prezent antrenor principal la Poli Iași.

„Asta e, 0-0, am scăpat și noi de voi, și voi de noi. Ne mai vedem în play-off! Oricum veți încurca multe echipe aici”, a glumit Niculescu cu fostul său coechipier de la Dinamo, alături de care a câștigat titlul în 2004.

Oțelul - Poli Iași 0-0 » Remiză albă în derby-ul Moldovei: zbatere și teamă de a greși în atmosfera vibrantă de la Galați
Claudiu Niculescu și Cristi Munteanu // foto: Eduard Apostol / GSP

Echipele de start la Oțelul - Poli Iași:

  • Oțelul (4-3-3): Dur-Bozoancă - Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea - Jardan, Markovic, Gorovei - Mitoi, Cîrjan, Nica 
    Rezerve: R. Pop, Farcaș, Sîrghi, Adăscăliței, Cireș, Kip, L. Maxim, Berisha, D. Ilie
    Antrenor: Dorinel Munteanu
  • Poli Iași (4-3-3): Knoflach - Fosu-Mensah, Lică, Tincu, Finica - Marchioni, A. Roman, Vașvari - Al. Anton, Hunte, Plokhotniuk 
    Rezerve: Jankov, Martac, Plămadă, Ciaun, Fr. Cristea, Ștefanovici, Bujor, Kouadio, Tomczyk
    Antrenor: Claudiu Niculescu

Mai multe știri din Liga 2: 

Trecut pe la FCSB, fostul concurent de la Survivor a refuzat CSA Steaua, dar vrea să joace gratis la Dinamo: „Nu s-ar păcăli cu mine”

Scandal cu Delia pe fundal înainte de Oțelul - Poli Iași » O parte dintre fani au sărit la bătaie!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
enigmaticul
enigmaticul  •  06 August 2022, 20:25

Chiar așa, meciul ăsta s-a terminat ”nica la nica” ??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează