FOTBAL  »  LIGA 2  »  CALCULE

Luptă aprigă între „coloși” pentru Liga 1 » Cum arată calculele pentru promovare: 10 echipe trag la play-off

Cluburile de Liga 2 și-au pregătit atent pașii până la reluarea campionatului și acum sunt gata pentru ultimul sprint în vederea play-off-ului. +7   FOTO
Cluburile de Liga 2 și-au pregătit atent pașii până la reluarea campionatului și acum sunt gata pentru ultimul sprint în vederea play-off-ului.

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 februarie 2021 13:00 / Actualizat sambata, 20 februarie 2021 13:36

Cluburile de Liga 2 și-au pregătit atent pașii până la reluarea campionatului și acum sunt gata pentru ultimul sprint în vederea play-off-ului. Sunt 10 echipe care trag la primele 6 locuri, cele care dau șansa promovării în Liga 1 și a „jackpot-ului” din drepturi TV.

A doua parte a sezonului din Liga 2 se anunță una încinsă, plină de dramatism, cu multe echipe cu pretenții implicate în lupta pentru promovare. Doar două dintre cele 6 participante din play-off vor fi sigure de locul în Liga 1, în timp ce locurile 3 și 4 vor avea de disputat baraje de promovare-retrogradare. Trecutul nu lasă prea multe speranțe formațiilor din eșalonul secund.

Timp scurt până la play-off-ul din Liga 2

Timpul e scurt, cluburile cu pretenții mai au doar câteva etape pentru a prinde un loc de play-off, între primele 6. Și până acum, în afara Craiovei lui Mititelu, nicio echipă nu e sigură de prezența în elită. În luptă sunt formații de tradiție precum Rapid, U Cluj, Petrolul sau ASU Poli Timișoara.

Gazeta Sporturilor a acordat fiecărei candidate la promovare un număr de stele proporțional cu șansele de accedere în Liga 1:

FCU CRAIOVA - ★★★★½

  • Oltenii sunt aproape calificați în play-off. Startul perfect din acest sezon i-a ajutat și, în ciuda instabilității de la nivelul băncii tehnice, formația lui Adrian Mititelu rămâne una dintre principalele favorite la promovare. 
  • Și ca lot, Craiova stă bine. A reușit 3 achiziții importante, Voicu și Ispas de la Turris, retrasă din campionat, plus "pivotul" Luboya de la Recea. 
  • Minusul ar fi la nivelul băncii tehnice, unde Ovidiu Stângă nu se bucură de o experiență notabilă la nivel de seniori. Totuși, din punct de vedere financiar echipa stă bine, fiind printre cele mai "dotate" din acest punct de vedere.

Viitorul Tg. Jiu - ★★½

  • Puțini credeau în parcursul bun al Viitorului. Numirea lui Flavius Stoican a metamorfozat formația gorjeană, care a avut un final de an magnific, cu 5 victorii în 6 meciuri, puncte care au urcat Viitorul până pe 2. 
  • Și ea a adunat 2 jucători de la retrasa Turris, pe Cătălin Pârvulescu și Alin Buleică, însă spre deosebire de contracandidate nu se bucură de un lot plin de jucători experimentați, ci mai degrabă de unul cu jucători tineri. 
  • Singurul punct forte e la nivel de bancă.

Rapid - ★★★★½

  • Pentru giuleșteni ținta e clară: promovarea. Încă un an în Liga 2 e de neconceput pentru fanii Rapidului, iar în acest scop s-au adus jucători ca Alex Ioniță, Octavian Ursu, Ivica Zunic sau Bogdan Barbu. 
  • Și la nivel financiar Rapidul stă bine, fiind unul dintre cluburile care plătesc cele mai mari salarii din L2. 
  • În schimb, problema pare să fie pe banca tehnică, Nicolae Grigore fiind cel mai tânăr antrenor, aflat la prima experiență ca "principal".

ASU Poli Timișoara - ★★★½

  • Bănățenii propun o echipă plină de jucători experimentați, cu multe meciuri la nivel de Liga 1, plus un antrenor cu mai multe promovări la activ, Dan Alexa. 
  • Cioinac, Ivanovici, Axente, Scutaru, Mera sau Popovici sunt doar câteva dintre numele din lotul lui Poli, formație care n-a pierdut niciun jucător important și care e ajutată și de program, neavând meci direct cu nicio contracandidată.

Dunărea Călărași - ★★★

  • Cristi Pustai e marele avantaj al celor de la Dunărea Călărași, programul marele minus. Și la Călărași se visează la o revenire în Liga 1. 
  • La capitolul sosiri trebuie notați Cristi Pușcaș de la Turris și Baudouin Kanda, revenit la Dunărea.

U Cluj - ★★★★

  • Costel Enache nu va avea o misiune simplă, deși stă pe banca uneia dintre echipele cu mari pretenții din Liga 2. 
  • Clujenii au mari speranțe că pot promova, au investit mult și au făcut transferuri notabile, precum Obgu, Răuță, de la Petrolul, Chacana și Acka, de la Poli Iași. 
  • I-au pierdut însă pe Gabi Tamaș sau Dorin Goga, ultimul retras, iar calendarul e unul de "foc". 5 meciuri, 3 dintre ele cu Viitorul Târgu Jiu, în deplasare și acasă, cu FC U Craiova și Petrolul.

Metaloglobus - ★★

  • Bucureștenii au început bine sezonul, au fost o perioadă pe primul loc, însă "s-au dezumflat" ușor, iar pe final de an au cedat în 4 din 5 partide. 
  • Deși i-au păstrat pe frații Herea, liderii echipei, cei de la Metaloglobus vor avea o misiune dificilă în a pătrunde în play-off, având partide grele în deplasare cu Petrolul și ASU Poli, plus un duel acasă cu Rapid.

Csikszereda - ★½

  • Poate cea mai stabilă echipă din Liga 2 este cea din Miercurea Ciuc. Și la nivel de bancă tehnică, și financiar, dar și la nivel de lot. 
  • Totuși, harghitenii au pierdut cea mai grea piesă, pe Eder Gonzalez, cedat la Sepsi. Pare greu de crezut că, având un lot atât de tânăr și neexperimentat, Csikszereda poate "sparge" bariera de intrare în play-off. 
  • Nici programul nu-i va fi simplu, cu 3 din 6 meciuri împotriva formațiilor din față, Rapid, Dunărea Călărași și Viitorul Târgu Jiu.

Petrolul - ★★★½

Ploieștenii se numără printre cluburile care au mutat cel mai mult la capitolul transferuri notabile: Silviu Pană, Bărboianu, Arnăutu, Romario Moise, Viorel Lică sau Vlad Mitrea de la Sepsi sunt printre cei care au venit în "haită". "Lupii" l-au păstrat pe Viorel Moldovan, unul dintre tehnicienii cu experiență ai competiției, și arată bine și la nivel financiar. Minusul ar fi handicapul pe care îl au de recuperat până la locurile de play-off într-un timp scurt.

Farul -

  • Constănțenii sunt cei care au profitat cel mai mult de pe urma retragerii lui Turris. Au luat 4 jucători de acolo, însă l-au pierdut pe Viorel Lică, plecat la Petrolul, liderul defensivei. E greu ca echipa lui Ianis Zicu, măcinată și de ceva probleme financiare, fără susținere de la bugetul local, să poată emite pretenții, mai ales că are și de recuperat puncte, în prezent fiind abia la jumătatea clasamentului. 
  • Programul e și el teribil pentru dobrogeni, cu partide la Călărași și Craiova, plus un duel acasă cu Viitorul Târgu Jiu.

SISTEMUL COMPETIȚIONAL DIN LIGA 2

PLAY-OFF

  • primele 6 clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. Partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație
  • a finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1

PLAY-OUT

  • Grupele A și B din play-out vor avea câte 7 echipe. Se va disputa un singur joc între participante. 
  • Din ambele grupe vor retrograda locurile 6 și 7. - Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menținerea în Liga 2 
  • sistemul a suferit modificări în urma retragerii celor de la Turris. Altfel ar fi fost o serie de 7, cealaltă de 8 și ar fi retrogradat 6 echipe în loc de 5

Cele mai importante cifre ale sezonului în Liga 2

Luptă aprigă între „coloși” pentru Liga 1 » Cum arată calculele pentru promovare: 10 echipe trag la play-off
Luptă aprigă între „coloși” pentru Liga 1 » Cum arată calculele pentru promovare: 10 echipe trag la play-off
Luptă aprigă între „coloși” pentru Liga 1 » Cum arată calculele pentru promovare: 10 echipe trag la play-off
Luptă aprigă între „coloși” pentru Liga 1 » Cum arată calculele pentru promovare: 10 echipe trag la play-off
Luptă aprigă între „coloși” pentru Liga 1 » Cum arată calculele pentru promovare: 10 echipe trag la play-off
Luptă aprigă între „coloși” pentru Liga 1 » Cum arată calculele pentru promovare: 10 echipe trag la play-off
Luptă aprigă între „coloși” pentru Liga 1 » Cum arată calculele pentru promovare: 10 echipe trag la play-off
Luptă aprigă între „coloși” pentru Liga 1 » Cum arată calculele pentru promovare: 10 echipe trag la play-off

Clasament Liga 2:

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2: 

Adrian Mititelu a primit o nouă lovitură » Curtea de Apel, verdict în procesul de dezafiliere al Universității Craiova

LIGA 2. U Cluj și ASU Poli, victorii importante în lupta pentru play-off! Cum arată ACUM clasamentul

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
103556593955789
Clau Alex Berdei  •  23 Februarie 2021, 15:04

Forza Poli!

1948
1948  •  21 Februarie 2021, 09:56

nici acu´ nu pot uita sirul interminabil de egaluri facut de maseur.Unde am fi fost acum cu Nicolo, eram matematic promovati

george_br
george_br  •  20 Februarie 2021, 22:08
Postat de betaalfa pe 20 Februarie 2021, 19:15

Ce "colosi" domnule, chiar cu ghilimele ? Niste echipe prapadite umflate cu pompa sa aiba si ziaristii de pe aici despre ce sa mai fabuleze...

Ai dreptate... nu se pot compara prapaditii aia cu adevaratii colosi: Clinceni, Voluntari, Sepsi, Hermanstadt, Astra, Viitorul... (Sa nu uitam de Clona CSU-PSD Craiova, acolo e o situatie speciala, iesita din comun). Sa ma ierte alti "colosi" pe care din graba poate i-am omis aici! Cu totii, colosi unul si unul, fara istorie, fara suporteri si fara viitor!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează